Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου – MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering

  • pada
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το ΠΜΣ “MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering” έχει εξαρχής σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη βιομηχανία του κλάδου των υδρογονανθράκων και έχει στόχους:

      • να αποτελέσει ένα από τα καλύτερα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα του εν λόγω πεδίου,
      • να δημιουργήσει στελέχη με άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση προετοιμασμένα να αναλάβουν ρόλους στις σύγχρονες εξελίξεις του κλάδου, και

      να συντελέσει στην επιτυχή επαγγελματική τους σταδιοδρομία στις αντίστοιχες εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής πετρελαιοειδών και Φυσικού Αερίου στις τεχνολογίες επεξεργασίας, μεταφοράς υδρογονανθράκων αλλά και σε οικονομικά, επιχειρηματικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα.

      H ανάγκη για τη δημιουργία του νέου αυτού ΠΜΣ προκύπτει και από τη γεωγραφική θέση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που είναι σε κομβικό σημείο σε σχέση με τις εταιρείες υδρογονανθράκων, συνεπώς οι φοιτητές του ΠΜΣ θα είναι σε συνεχή επαφή με τη βιομηχανία τόσο για τη διεξαγωγή των ίδιων των μαθημάτων, για επισκέψεις και επιτόπια εκπαίδευση στις μονάδες και τα συστήματα παραγωγής όσο και για επικοινωνία, δικτύωση, εξαμηνιαία πρακτική άσκηση, εκπόνηση εργασιών και διπλωματικής διατριβής.

      Ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο του ΠΜΣ είναι ότι αυτό απευθύνεται όχι μόνον σε τεχνικά στελέχη των αντιστοίχων βιομηχανικών μονάδων αλλά και σε άλλες θέσεις εργασίας σε όλο το σύστημα που επηρεάζουν οι εν λόγω μονάδες.

      Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering” (‘Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου’) υλοποιείται από επιστημονική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με πολύ σημαντική και μακρόχρονη εμπειρία σε καταξιωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο πεδίο της ενέργειας, με την υποστήριξη εταιρειών του Πετρελαίου, του Φυσικού Αερίου και Δήμων της περιοχής.

      Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που απονέμει Master of Science – MSc in Oil and Gas Process Systems Engineering – εστιάζει την προσοχή και το ενδιαφέρον του:

      • στα βιομηχανικά συστήματα και την επεξεργασία υδρογονανθράκων,
      • την παραγωγή, αποθήκευση, εφοδιαστική αλυσίδα υγρών και αερίων υδρογονανθράκων, καθώς επίσης και
      • την ανάπτυξη νέων προϊόντων και των εφαρμογών τους

      Το ΠΜΣ είναι πλήρους φοίτησης, έχει διάρκεια τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα, αντιστοιχεί σε 120 ECTS και περιλαμβάνει:

      • την παρακολούθηση δέκα μαθημάτων (από 13 προσφερόμενα)
      • την εκπόνηση της ερευνητικής μεταπτυχιακής εργασίας
      • την εκπόνηση δίμηνης Πρακτικής Άσκησης σε βιομηχανία ή οργανισμό.

      Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη:

      Ο πρώτος κύκλος του ΠΜΣ θα κάνει δεκτούς φοιτητές με βάση ακαδημαϊκά και επαγγελματικά κριτήρια. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες στο ΠΜΣ θα πρέπει να είναι:

      • Απόφοιτοι πανεπιστημιακών, πολυτεχνικών σχολών ή ΤΕΙ, ελληνικών ή ξένων ΑΕΙ, ειδικότητας Μηχανολόγου, Ναυπηγού, Ηλεκτρολόγου, Ηλεκτρονικού, Χημικού Μηχανικού, Μηχανικού Πετρελαίου, Μεταλλείων – Μεταλλουργού κατά προτεραιότητα, αλλά και άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη συνάφεια με τον κλάδο των υδρογονανθράκων.
      • Απόφοιτοι σχολών θετικών επιστημών (φυσικοί, χημικοί, γεωλόγοι, πληροφορικής) ελληνικών ή ξένων ΑΕΙ, αλλά και άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη συνάφεια με τον κλάδο των υδρογονανθράκων.

      Και να διαθέτουν

      • Άριστη και αποδεδειγμένη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
      • Ευχέρεια στο χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών

      Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι φοιτητές είναι απόφοιτοι μη ελληνικών ΑΕΙ θα πρέπει να διαθέτουν αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

      Πρόσθετο προσόν και κριτήριο επιλογής υποψηφίων θα θεωρηθεί η επαγγελματική εμπειρία σε συναφή πεδία.

      Εταιρείες του κλάδου των υδρογονανθράκων θα υποστηρίξουν με υποτροφίες αριθμό φοιτητών με βάση τις επιδόσεις τους.

      Η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος και οι Αιτήσεις για τον Πρώτο Κύκλο του ΠΜΣ γίνεται έως 22 Μαρτίου 2019

      • Αν είστε Πτυχιούχος ή Διπλωματούχος Μηχανικός ειδικότητας Μηχανολόγου, Ναυπηγού, Ηλεκτρολόγου, Ηλεκτρονικού, Χημικού Μηχανικού, Μηχανικού Πετρελαίου, Μεταλλείων – Μεταλλουργού κατά προτεραιότητα, αλλά και άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη συνάφεια με τον κλάδο των υδρογονανθράκων.
      • ή απόφοιτος Σχολών Θετικών Επιστημών (φυσικοί, χημικοί, γεωλόγοι, πληροφορικής) ελληνικών ή ξένων ΑΕΙ, αλλά και άλλων ειδικοτήτων με αποδεδειγμένη συνάφεια με τον κλάδο των υδρογονανθράκων
      • και ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε επιστημονική/επαγγελματική εξειδίκευση σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και λειτουργίας των βιομηχανικών συστημάτων υδρογονανθράκων και τεχνογνωσία στις αντίστοιχες επιχειρηματικές δραστηριότητες και να διευρύνετε με νέες δυνατότητες και ευκαιρίες τις επαγγελματικές σας προοπτικές στα εν λόγω πεδία παραγωγής και εφοδιαστικής αλυσίδας υδρογονανθράκων ή
      • αν ήδη απασχολείστε στον κλάδο των υδρογονανθράκων και ενδιαφέρεστε να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας και να αναπτύξετε περαιτέρω την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στον κλάδο μέσα από ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και εξειδικευμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

    • Το ΠΜΣ περιλαμβάνει:

      την παρακολούθηση και επιτυχή αξιολόγηση σε δέκα μαθήματα από ένα σύνολο δεκατριών προσφερόμενων μαθημάτων – με τα οκτώ εξ αυτών υποχρεωτικά και δύο (από πέντε προσφερόμενα) κατ’ επιλογήν υποχρεωτικών μαθημάτων.
      την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας
      τη διεξαγωγή δίμηνης πρακτικής άσκησης
      επισημαίνεται ότι ένα εκ των υποχρεωτικών μαθημάτων αναφέρεται στην παρακολούθηση εξειδικευμένων υψηλής τεχνογνωσίας σεμιναρίων και διαλέξεων.
      Το ΠΜΣ αντιστοιχεί σε 120 ECTS συνολικά. Κάθε ακαδημαϊκό εξάμηνο αποτελείται από δεκατρείς (13) εβδομάδες. Η επιτρεπόμενη διάρκεια ολοκλήρωσης των υποχρεώσεων για τη λήψη του τίτλου είναι από 4-8 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

      Τα μαθήματα του μεταπτυχιακού είναι υποχρεωτικής παρακολούθησης και παραδίδονται με τη μορφή διδασκαλίας, εργαστηριακών ασκήσεων, φροντιστηριακών μαθημάτων εκπαίδευσης σε σύγχρονα και εξειδικευμένα προγράμματα λογισμικού, workshops, την οργάνωση και υλοποίηση πειραματικών μετρήσεων και δοκιμών, επιτόπιας εκμάθησης συστημάτων ελέγχου, βελτιστοποίησης, λειτουργίας των μονάδων.

      Στα καινοτομικά στοιχεία του προτεινόμενου ΠΜΣ περιλαμβάνεται η (υποχρεωτική) παρακολούθηση εκ μέρους των φοιτητών δύο τουλάχιστον εξειδικευμένων σεμιναρίων στα αντικείμενα του προγράμματος καθώς επίσης και διαλέξεων από εμπειρογνώμονες του εξωτερικού (εταιρείες πετρελαιοειδών, ερευνητικά κέντρα κ.λπ.).

      Το ΠΜΣ ενθαρρύνει τη συμμετοχή εργαζομένων. Συνεπώς είναι διαρθρωμένο με τρόπο και πρόγραμμα που μπορούν οι εργαζόμενοι να το παρακολουθήσουν.

      Το πρόγραμμα είναι επισήμως δίγλωσσο σε ελληνική και αγγλική γλώσσα. Τα μαθήματα γίνονται στην ελληνική ή/και στην αγγλική γλώσσα. Η βιβλιογραφία είναι κατά βάση στην αγγλική γλώσσα. Οι εργασίες των μαθημάτων καθώς και η διπλωματική εργασία μπορεί να είναι στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα.

      Α’ Εξάμηνο
      Conventional and Renewable Energy Technologies(Συμβατικές και Ανανεώσιμες Ενεργειακές Τεχνολογίες)
      Basics of Refinery Processes (including all the processes of a modern refinery)(Βασικές Διεργασίες Διυλιστηρίων Πετρελαίου)
      Process Safety in Hydrocarbons Processes-Risk Assessment (Oil Refineries, Gas Production)(Ασφάλεια και Ανάλυση Κινδύνου σε Μονάδες Υδρογονανθράκων (Διυλιστήρια Πετρελαίου, Μονάδες Φυσικού Αερίου)
      Β’ Εξάμηνο
      Economics of Petroleum & Natural Gas/ Hydrocarbons Business – Evaluation of Investments(Οικονομικά του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου – Τεχνικοοικονομική ανάλυση Επενδύσεων)
      Advanced Process Control in Oil Refineries – Digital Transformation(Προηγμένα Συστήματα Ελέγχου και Ρύθμισης σε Διυλιστήρια Πετρελαίου – Ψηφιακός Μετασχηματισμός)
      Design and Operations of Refinery Processes(Σχεδιασμός και Λειτουργία Διεργασιών Διυλιστηρίων)
      ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΔΥΟ ΚΑΤ’ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
      Γ’ Εξάμηνο
      Supply Chain Management in Oil and Gas Industries(Οργάνωση και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου)
      Παρακολούθηση δύο εκ των επομένων Επιλογής Υποχρεωτικών μαθημάτων
      Environmental Technologies – Sustainable Development Applications(Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες – Εφαρμογές Βιώσιμης Ανάπτυξης)
      Optimisation and Decision Making in Oil and Gas Process Engineering(Βελτιστοποίηση και Λήψη Αποφάσεων στα Συστήματα Υδρογονανθράκων και Φυσικού Αερίου)
      Strategic Management and Business Planning for the Oil Industries(Στρατηγικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός στη Βιομηχανία Πετρελαίου)
      Process Modelling and Simulation(Προσομοίωση Διεργασιών)
      Natural Gas Processing, Transportation and Distribution(Επεξεργασία, Μεταφορά και Διανομή Φυσικού Αερίου)
      Δ’ Εξάμηνο
      Πρακτική Άσκηση σε Βιομηχανία (Industrial Placement)
      Ερευνητική Διπλωματική Εργασία – Research Dissertation
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email