Loading...

Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 3200
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  Share
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το ΠΜΣ παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του προωθημένες γνώσεις σε επιστημονικά πεδία της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που έχουν σχέση με την Ασφάλεια των Τροφίμων, τη Διασφάλιση Ποιότητας τους και την Ορθολογική Οργάνωση της Παραγωγής τους σε Βιομηχανική Κλίμακα.

   Αναλυτικότερα, το ΠΜΣ έχει ως στόχους: α) την υψηλού επιπέδου κατάρτιση επιστημόνων που θα είναι σε θέση να επανδρώσουν με επιτυχία νευραλγικούς τομείς της Βιομηχανίας Τροφίμων (όπως έλεγχος ποιότητας, προγραμματισμός παραγωγής κλπ)  ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στη παραγωγή ασφαλών και ποιοτικά αποδεκτών από τους καταναλωτές υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων, β) την ανάπτυξη και προώθηση της έρευνας σε όλους του τομείς που άπτονται της Επιστήμης των Τροφίμων.

   Οι απόφοιτοι του ΠΜΣ απασχολούνται ως υψηλόβαθμα στελέχη τόσο στον ιδιωτικό τομέα (βιομηχανικές μονάδες παραγωγής τροφίμων, επιχειρήσεις ελέγχου και πιστοποίησης τροφίμων κλπ) όσο και στο δημόσιο τομέα (δημόσιοι οργανισμοί ελέγχου τροφίμων, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά ιδρύματα κλπ).

   Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημείας, Γεωπονίας (κατεύθυνσης Τεχνολογίας Τροφίμων), Χημικής Μηχανικής, Κτηνιατρικής καθώς και άλλων σχετικών με τα τρόφιμα επιστημονικών κλάδων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

   Το ΠΜΣ είναι διάρκειας τεσσάρων (4) εξαμήνων εκ των οποίων τα δύο πρώτα αφορούν παρακολούθηση και εξέταση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων και τα επόμενα δύο την εκπόνηση και εξέταση μεταπτυχιακής ερευνητικής διατριβής (research project). Τα δίδακτρα είναι ύψους 800 ευρώ/εξάμηνο (3200 ευρώ για όλο το πρόγραμμα).


   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
   «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
   ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»

   Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να υποβάλουν υποψηφιότητα για εισαγωγή, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Οργάνωσης Παραγωγής στη Βιομηχανία Τροφίμων», το οποίο οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) (Master of Science in Quality Management and Production Organization Systems for the Food Industry).

   Το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. λειτουργεί, με επιτυχία για ενδέκατη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά και είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2009 με την Υπουργική Απόφαση 90352/Ε5 – ΦΕΚ 1906/7-9-2009, ανανεώθηκε η λειτουργία του το 2017 (ΦΕΚ 1965/7-6-2017) και το 2018 εγκρίθηκε η επανίδρυσή του με βάση τις διατάξεις του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ
   2191/12-6-2018). Επίκειται η πράξη επανίδρυσής του κάτω από το νέο Ίδρυμα. (ΔΙ.ΠΑ.Ε.)

   Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Επιστήμης και/ή Τεχνολογίας Τροφίμων, Χημείας, Γεωπονίας (κατεύθυνσης Τεχνολογίας Τροφίμων), Χημικής Μηχανικής, Κτηνιατρικής, καθώς και άλλων σχετικών με τα τρόφιμα επιστημονικών κλάδων Πανεπιστημίων/ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, όπως επίσης και τελειόφοιτοι των Τμημάτων αυτών που κατά την εγγραφή τους θα προσκομίσουν το σχετικό πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης των σπουδών. Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί και εργαζόμενοι καθώς τα μαθήματα διεξάγονται τις απογευματινές ώρες τις εργάσιμες μέρες και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.Ο αριθμός εισακτέων είναι 21.

   Στο Π.Μ.Σ. υπάρχουν τέλη φοίτησης ύψους 800 ευρώ/εξάμηνο (3200 ευρώ συνολικά). Ποσοστό έως 30% των εισακτέων δικαιούται απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης βάσει των σχετικών διατάξεων του Ν. 4485/2017. Στο Π.Μ.Σ. η χρονική διάρκεια σπουδών είναι τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την αίτηση εισαγωγής στο Π.Μ.Σ. από τον σύνδεσμο: http://www.food.teithe.gr/wp-content/uploads/2019/07/ΑΙTΗΣΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣΠΜΣ.docx

   Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων από τις 8 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

  • Τα δύο πρώτα εξάμηνα περιλαμβάνουν διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων που είναι:

   Α’ Εξάμηνο

   1. Προχωρημένη Στατιστική Επιστήμης Τροφίμων
   2. Ορθή Εργαστηριακή Πρακτική (GLP)
   3. Οργάνωση και Προγραμματισμός Παραγωγής
   4. Προχωρημένες Μέθοδοι Εξέτασης των Τροφίμων
   5. Εργαστηριακές Ασκήσεις Ενόργανης Ανάλυσης Τροφίμων

   Β’ Εξάμηνο

   1. Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας [ISO 9001, ISO 22000 (GMP/GHP/ HACCP/DEFENSE)]
   2. Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ISO 14001)
   3. Νομοθεσία Τροφίμων
   4. Συστήματα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP)
   5. Στατιστικός Έλεγχος Διεργασίας / Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Προϊόντος

   Τα δύο τελευταία εξάμηνα είναι αφιερωμένα στην εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  ΆΡΘΡΑ