Ψηφιακή Τέχνη και Σχεδιασμός

 • Panepistimio Leykosias
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Με δίδακτρα
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full time/Part-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Πρόγραμμα λειτουργεί σε δύο Κατευθύνσεις:
   Κατεύθυνση: 1. Γραφιστική,
   Κατεύθυνση: 2. Διαδραστικός Σχεδιασμός Πολυμέσων

   Περιγραφή Προγράμματος

   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις με βασικό πυλώνα το design: τη γραφιστική και τα πολυμέσα. Τα μαθήματα κάθε κατεύθυνσης είναι υψηλού επιπέδου και ακολουθούν μία σειρά κοινών υποχρεωτικών μαθημάτων που εισάγουν τον μεταπτυχιακό φοιτητή στις απαιτήσεις του προγράμματος, παρέχοντάς του τα εφόδια για το επόμενο στάδιο. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παράδοση της πτυχιακής εργασίας, πρακτικού ή θεωρητικού περιεχομένου. Παρέχεται η εναλλακτική παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής αντί της πτυχιακής εργασίας. Η πρωτοποριακή δομή του προγράμματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των μαθημάτων που το συγκροτούν, διασφαλίζουν τη συνοχή και το υψηλό επίπεδο σπουδών. Υποστηρίζεται από το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Σχεδιασμού και Πολυμέσων που απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς με διδακτορικούς τίτλους από γνωστά πανεπιστήμια, σημαντικό ερευνητικό έργο και πολυετή διδακτική εμπειρία καθώς και από αναγνωρισμένους εικαστικούς με πολυσήμαντη δημιουργική και εκπαιδευτική προσφορά.

   Προοπτικές Σταδιοδρομίας

   Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προσφέροντας υπηρεσίες ψηφιακών σχεδιαστικών εφαρμογών στους παρακάτω τομείς: Tεχνολογίες επικοινωνίας, web design, social media, παραγωγή διαδραστικών μέσων, ψηφιακή φωτογραφία και οπτικοποίηση, ηλεκτρονική έκδοση, σχεδιασμός παιχνιδιών, διαφήμιση και εταιρίες πληροφορικής, ψηφιακό design, animation κ.ά. Στο χώρο της εκπαίδευσης μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτές σε εταιρίες IT, καθώς και σε εκείνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της βιομηχανίας του design, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα πανεπιστήμια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τέλος, οι φοιτητές μας προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε επαγγελματικά projects ή σε ερευνητικά προγράμματα που αναλαμβάνουν μη-κερδοσκοπικά ιδρύματα, όπως μουσεία και αίθουσες τέχνης, στα πεδία των ψηφιακών τεχνών και του design.

   Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

   Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο (PhD) ή να ακολουθήσουν διδακτορικά προγράμματα πρακτικού περιεχομένου (practice based doctorate degree) στους χώρους των ψηφιακών τεχνών και του σχεδιασμού.

   Εισδοχή

   Ελάχιστη προϋπόθεση για εισδοχή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποτελεί η κατοχή πτυχίου (Bachelor’s Degree), από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή άλλο αναγνωρισμένο ισοδύναμο προσόν.

   Από τους υποψήφιους μπορεί να ζητηθεί να καταθέσουν art και design portfolio ή να συμμετάσχουν σε συνέντευξη.

   Επαρκής Γνώση Αγγλικής Γλώσσας

   Οι φοιτητές πληρούν τις απαιτήσεις για την αγγλική γλώσσα, εάν η γλώσσα διδασκαλίας του πρώτου τους πτυχίου ήταν η αγγλική. Σε άλλη περίπτωση, θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό TOEFL με ελάχιστο βαθμό 550 paper-based ή 213 για εξέταση computer-based, ή Internet-based TOEFL (iBT) με βαθμολογία τουλάχιστον 79-80 ή GCSE “O” Level με ελάχιστο βαθμό “C” ή IELTS με βαθμολογία 6.5 ή επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επίπεδο ENGL-100. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μαθήματα Αγγλικών όλων των επιπέδων, βοηθώντας τους φοιτητές να φτάσουν στο επίπεδο που απαιτείται για εισδοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

   Μαθησιακά Αποτελέσματα

   Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να:

   1. Αξιολογούν κριτικά εργασίες στον τομέα τους, συμπεριλαμβανομένης και της δικής τους, χρησιμοποιώντας επαγγελματική ορολογία.
   2. Συνδυάζουν δημιουργικές και καινοτόμες δεξιότητες παράγοντας έργο κατάλληλο για την αναζήτηση ευκαιριών στον τομέα της ψηφιακής τέχνης και του σχεδιασμού με στόχο την περαιτέρω επαγγελματική και ακαδημαϊκή εξέλιξή τους.
   3. Κατέχουν ουσιαστική εμπειρία και να επιδεικνύουν ικανότητες που απαιτούνται για την επίλυση δημιουργικών προβλημάτων αναλαμβάνοντας την ευθύνη σχεδιασμού πολύπλοκων εργασιών.
   4. Αναγνωρίζουν και να αξιολογούν τις ηθικές προκλήσεις και την επιρροή των σημαντικών πολιτιστικών τάσεων του παρελθόντος και του παρόντος που αφορούν την παραγωγή της ψηφιακής τέχνης και του σχεδιασμού.
   5. Δημιουργούν έργα υψηλής αισθητικής και τεχνικής αρτιότητας στη βάση της ανάπτυξης σημαντικών ιδεών επιδεικνύοντας τη θεωρητική και σε βάθος κατανόηση των αρχών της ψηφιακής τέχνης και του σχεδιασμού.
   6. Συνεργάζονται αρμονικά και να επικοινωνούν αποτελεσματικά με άλλους όταν συμμετέχουν σε έργα σχετικά με την ειδίκευσή τους.
  • Πρέπει να συμπληρωθούν 90 ECTS καθώς και όλες οι απαιτήσεις πτυχίου. Απαίτειται ελάχιστος γενικός βαθμός (CPA) 2.0.

   Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

   Semester 1

   • Visual Rhetoric 10 ECTS Credits
   • Visualising Information 10 ECTS Credits
   • Digital Art and Design Education 10 ECTS Credits

   Semester 2

   • Contemporary Art and Design Concepts 10 ECTS Credits
   • Digital Publishing 10 ECTS Credits
   • Advanced Studio Photography 10 ECTS Credits

   Semester 3

   • Digital Culture, Innovation and Technology 10 ECTS Credits
   • Sustainable Packaging Design 10 ECTS Credits
   • Stop Motion Animation 10 ECTS Credits

    

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   One thought on “Ψηφιακή Τέχνη και Σχεδιασμός

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email