Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας

 • panepistimio thessalias
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σε θέματα ενέργειας εμβαθύνοντας στις θεματικές ενότητες:

   1. Συστήματα Θερμικής Ενέργειας
   2. Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
   3. Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
   4. Ενεργειακή Τεχνολογία Οχημάτων
   5. Ενεργειακές Υποδομές
   6. Διαχείριση Ενέργειας

   Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας διαρθρώνεται σε δύο κύκλους μαθημάτων.

   Ο πρώτος κύκλος, που καλύπτει τα πρώτα δύο έτη σπουδών (εξάμηνο 1ο έως 4ο), συνίσταται από ένα σύνολο μαθημάτων κορμού, που αποσκοπούν στην απόκτηση της απαραίτητης θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σε ζητήματα υποβάθρου και επιστημονικής γνώσης σε θέματα ενέργειας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή και η εις βάθος εμπέδωση των θεμελιωδών εννοιών και να τεθούν οι βάσεις για την επιτυχή παρακολούθηση του δεύτερου κύκλου μαθημάτων.

   Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων, που καλύπτει τα επόμενα δύο έτη (εξάμηνα 5ο έως 8ο) συνίσταται από μαθήματα Επιστημονικής Περιοχής και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων που υποστηρίζουν τις θεματικές ενότητες. Στο 8ο εξάμηνο σπουδών πραγματοποιείται επίσης η εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας.

   Τα μαθησιακά αποτελέσματα και προσόντα του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων Ανώτατης Εκπαίδευσης, ευθυγραμμίζονται με τα αντικείμενα που θεραπεύονται από το Τμήμα, πλαισιωμένα από μια σειρά μαθημάτων που δημιουργούν ένα ισχυρό υπόβαθρο ώστε να υπάρχει η μαθηματική και η φυσική κατανόηση των φαινομένων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι απόφοιτοι στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

   Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας αναμένεται να καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων σχετικών με τα συστήματα ενέργειας, από την ανάλυση απαιτήσεων και την εκπόνηση μελετών έως το σχεδιασμό υποδομών και τη διαμόρφωση του θεσμικού και νομικού πλαισίου.

  • Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Συστημάτων Ενέργειας διαρθρώνεται σε δύο κύκλους μαθημάτων.

   Τα μαθήματα του ΠΠΣ διακρίνονται σε Υποχρεωτικά (Υ) και Επιλογής (Ε). Ο πρώτος κύκλος, που καλύπτει τα πρώτα δύο έτη σπουδών (εξάμηνο 1ο έως 4ο), συνίσταται από ένα σύνολο μαθημάτων κορμού (20 υποχρεωτικά μαθήματα για όλους τους φοιτητές), που αποσκοπούν στην απόκτηση της απαραίτητης, θεωρητικής και πρακτικής γνώσης σε ζητήματα υποβάθρου και επιστημονικής γνώσης σε θέματα ενέργειας, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή και η εις βάθος εμπέδωση των θεμελιωδών εννοιών και να τεθούν οι βάσεις για την επιτυχή παρακολούθηση του δεύτερου κύκλου μαθημάτων.

   Κατά τον πρώτο κύκλο, οι φοιτητές επιπροσθέτως έχουν την υποχρέωση επιτυχούς παρακολούθησης σε ένα (1) μάθημα Σύνταξη Τεχνικών Κειμένων στην Αγγλική, το οποίο βαθμολογείται με τον χαρακτηρισμό «επιτυχία» – «αποτυχία», δεν έχει μονάδες ECTS και δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση του βαθμού Πτυχίου.

   Ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων, που καλύπτει τα επόμενα δύο έτη (εξάμηνα 5ο έως 8ο) συνίσταται σε Υποχρεωτικά μαθήματα και μαθήματα Επιλογής, κυρίως Επιστημονικής Περιοχής και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, που υποστηρίζουν τις θεματικές ενότητες. Οι φοιτητές επιπλέον των 4 Υποχρεωτικών μαθημάτων (2 στο 5ο και 2 στο 6ο εξάμηνο) καλούνται να επιλέξουν συνολικά 16 μαθήματα (4 στο 5ο εξάμηνο, 4 στο 6ο εξάμηνο, 6 στο 7ο εξάμηνο και 2 στο 8ο εξάμηνο) από το σύνολο των προσφερόμενων μαθημάτων Επιλογής.

   Στο 8ο εξάμηνο σπουδών πραγματοποιείται επίσης η εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας, η οποία μπορεί να γίνει σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, εταιρείες του χώρου, κ.λπ., μετά από συνεννόηση με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email