Τμήμα Περιβάλλοντος

 • panepistimio aigaiou
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Περιβάλλοντος προσφέρει σύγχρονη γνώση και ερευνητική δραστηριότητα αξιοποιώντας διεπιστημονικές προσεγγίσεις για την ανάλυση, αξιολόγηση και διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος από το τοπικό επίπεδο έως το επίπεδο της βιόσφαιρας.

   Το Τμήμα Περιβάλλοντος, ένα από τα πρώτα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ιδρύθηκε το 1984. Δέχθηκε για πρώτη φορά μεταπτυχιακούς φοιτητές και μεταπτυχιακές φοιτήτριες το 1986 και προπτυχιακούς/ές το 1987. Είναι το Τμήμα που ίδρυσε και εδραίωσε τις περιβαλλοντικές σπουδές στη χώρα. Σήμερα το Τμήμα Περιβάλλοντος προσφέρει σύγχρονη εκπαίδευση και ερευνητική δραστηριότητα γύρω από τη σχέση του Ανθρώπου με το περιβάλλον του. Κεντρικός πυλώνας του έργου αυτού είναι η διεπιστημονική προσέγγιση στην ανάλυση, αξιολόγηση και διαχείριση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος από το τοπικό επίπεδο έως το επίπεδο της βιόσφαιρας.

   Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση στη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των φοιτητών/τριών, σύγχρονων μεθόδων εκπαίδευσης και μάθησης, σε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Οικολογία, την Περιβαλλοντική Μηχανική, την Ενέργεια, την Οικονομία, την Εκπαίδευση και την Πολιτική. Τόσο η εκπαιδευτική όσο και η ερευνητική δραστηριότητα υποστηρίζονται από σύγχρονη εργαστηριακή υποδομή και εξοπλισμό.

  • Σκοπός του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι η δημιουργία επιστημόνων ικανών να κατανοούν και να αναλύουν το περιβάλλον και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, και να καταρτίζουν σχέδια και προγράμματα διαχείρισης του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών προβλημάτων. 

   Το Π.Π.Σ. διακρίνεται σε δύο κύκλους μαθημάτων:

   • Α’ Κύκλος (1ο και 2ο έτος), περιλαμβάνει υποχρεωτικά μαθήματα και προσφέρει στον φοιτητή το αναγκαίο γενικό υπόβαθρο για τη συνέχιση των σπουδών του.
   • Β’ Κύκλος (3ο και 4ο έτος) περιλαμβάνει μαθήματα επιλογής και υποχρεωτική εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, επιτρέποντας την εξειδίκευση και την εμβάθυνση.

   Το προπτυχιακό προγράμμα σπουδών του Τμήματος Περιβάλλοντος είναι πιστοποιημένο από από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για το διάστημα 2020-2024. Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος κρίθηκε ότι “ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ” με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015).

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email