Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών

 • panepistimio aigaiou
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών διεξάγει έρευνα και προσφέρει σπουδές στις φυσικές, χημικές, βιολογικές και γεωλογικές διεργασίες του θαλάσσιου περιβάλλοντος (Ωκεανογραφία), την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες, καθώς και την Διαχείριση των Θαλάσσιων Οικοσυστημάτων και Πόρων, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. Τηλεπισκόπηση, GIS, Υδροακουστική Τεχνολογία, Μοντέλα) για την εκπαίδευση στις Θαλάσσιες και Παράκτιες Εφαρμογές.

   Το Τμήμα Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών είναι το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα της χώρας που προσφέρει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ωκεανογραφία, τις Θαλάσσιες Βιοεπιστήμες και τη Διαχείριση του Παράκτιου Περιβάλλοντος, εκτελώντας διεθνούς επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο σε συνεργασία με κορυφαία ερευνητικά Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια. Η ίδια η φύση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των διαφόρων αβιοτικών και βιοτικών συνιστωσών στο θαλάσσιο περιβάλλον υπαγορεύει ένα πρόγραμμα σπουδών με ισχυρότατο εργαστηριακό χαρακτήρα και μεγάλο εύρος αντικειμένων και κατευθύνσεων, εκτεινόμενων από την Ωκεανογραφία έως τις Υδατοκαλλιέργειες και τις Υποθαλάσσιες Εφαρμογές, και από τη μελέτη των Ασθενειών Ιχθύων έως τη διερεύνηση της Κλιματικής Αλλαγής, και απαιτεί μια συνθετική ερευνητική και εκπαιδευτική προσέγγιση. Η παρεχόμενη εκπαίδευση συμπεριλαμβάνει την απόκτηση δεξιοτήτων πολύτιμων στην αγορά εργασίας, όπως χρήση σύγχρονων εργαστηριακών και υπολογιστικών μεθόδων και οργάνων.

   Με κατοχυρωμένες τις επαγγελματικές διεξόδους του Ιχθυολόγου και Περιβαλλοντολόγου, το Τμήμα προσφέρει ένα ισχυρό πτυχίο τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  • Οι προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του Τμήματος εφοδιάζουν τους απόφοιτους με ένα ευρύ φάσμα γνώσεων και εμπειριών στην ωκεανογραφία και στις θαλάσσιες επιστήμες. Τα προγράμματα σπουδών μας παρέχουν στους νέους επιστήμονες τα απαιτούμενα προσόντα για να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ερευνητές και επαγγελματίες στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

   Σπουδές με περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο
   Η οικονομία μιας χώρας σαν την Ελλάδα, που διαθέτει 6000 νησιά και περισσότερα από 13000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, εξαρτάται προφανώς από τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Το ένα τρίτο του ελληνικού πληθυσμού κατοικεί στην παράκτια ζώνη και σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από την ακτή, ενώ ο τουρισμός και η ναυτιλία αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Η αλιεία είναι ένας επίσης σημαντικός τομέας που συντηρεί άμεσα ή έμμεσα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως στη νησιωτική χώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες οι σπουδές στις Θαλάσσιες Επιστήμες αποκτούν ειδική βαρύτητα, και καλούνται να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες για επιστημονικό δυναμικό με ολοκληρωμένη κατάρτιση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης διαχείρισης των πόρων του.

   Σύγχρονες εγκαταστάσεις και τεχνολογικός εξοπλισμός
   Το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών είναι εγκατεστημένο σε νεόδμητο κτήριο εφοδιασμένο με σύγχρονα εργαστήρια και επιστημονικό εξοπλισμό, ενώ διαθέτει και το Ερευνητικό Σκάφος Αμφιτρίτη για εφαρμογές στο πεδίο. Προσφέρει ένα εστιασμένο αλλά ταυτόχρονα φιλικό περιβάλλον, κατάλληλο να υποστηρίξει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, είτε αυτοί επιδιώκουν επαγγελματικούς στόχους, είτε ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα.

   Ποιοτικές σπουδές στην πανέμορφη Λέσβο
   Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους μπορούν να απολαύσουν ποιοτική ζωή στην πόλη της Μυτιλήνης. Το ανθρώπινο μέγεθός της, οι πολυάριθμες εκδηλώσεις που οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο και από πολιτιστικούς φορείς, η έντονη κοινωνική ζωή, οι φοιτητικές ομάδες/σύλλογοι καθώς και οι πολιτιστικές παραδόσεις της πόλης δίνουν τη δυνατότητα στο φοιτητή να συνδυάσει το υψηλό επίπεδο σπουδών του με καλή διασκέδαση και δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο. Οι νέοι φοιτητές θα αγαπήσουν το νησί και θα απολαύσουν ευχάριστη διαμονή.

   Οι προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών συνδυάζουν τις κλασσικές γνώσεις ωκεανογραφίας, με ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων μαθημάτων, εργαστηρίων και ασκήσεων πεδίου. Με τον τρόπο αυτό, οι φοιτητές αποκτούν επιστημονικές γνώσεις υψηλού επιπέδου, δεξιότητες και εμπειρία σε περιβάλλον εργασίας.

   Το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει ένα πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης το οποίο περιλαμβάνει:

   • Δύο κύκλους πανεπιστημιακών μαθημάτων: Στον πρώτο κύκλο δίνεται προτεραιότητα σε μαθήματα που παρέχουν τις απαραίτητες γνώσεις υποδομής, και στο σύνολό τους δομούν τα δύο πρώτα εξάμηνα. Στο δεύτερο κύκλο επικρατούν μαθήματα κατεύθυνσης σπουδών μέσω των προσφερόμενων μαθημάτων επιλογής. Κατά συνέπεια, ο φοιτητής επιλέγει τα μαθήματα που ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα επιστημονικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα.
   • Τη διεξαγωγή σεμιναρίων και διαλέξεων από προσκεκλημένα διακεκριμένα στελέχη του χώρου, την θερινή πρακτική άσκηση των φοιτητών, τις εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις, καθώς και τις διεθνείς εκπαιδευτικές ανταλλαγές.
   • Την εκπόνηση πτυχιακής εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας ο φοιτητής καλείται, υπό την επίβλεψη ενός διδάσκοντος, να εφαρμόσει τις θεωρητικές του γνώσεις στη μελέτη ενός συγκεκριμένου προβλήματος, να αποκτήσει εργαστηριακή εμπειρία και δεξιότητες, να αναπτύξει την αναλυτική και συνθετική του ικανότητα, και να ολοκληρώσει τη συγγραφή μιας επιστημονικής πραγματείας.
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email