Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

 • Panepistimio Ioanninon
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Αποστολή του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης, παράλληλα με την κατάρτιση Οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

   Ιστορικά στοιχεία

   Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1996 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Αποστολή του Τμήματος είναι η ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης, και η κατάρτιση οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη των οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

   Ανθρώπινο δυναμικό

   Το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος, προσφέρει διδακτικό και ερευνητικό έργο στο γνωστικό πεδίο της Οικονομικής Επιστήμης. Η υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα των μελών του Τμήματος εγγυάται το επιστημονικό κύρος και τη διδακτική επάρκεια του διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού που στηρίζει με απόλυτη επιτυχία τα προσφερόμενα προγράμματα προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού κύκλου σπουδών.

   Προπτυχιακές σπουδές

   Το πρόγραμμα προπτυχιακού κύκλου σπουδών διαρκεί 8 ακαδημαϊκά εξάμηνα και παρέχει στους φοιτητές μας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων ειδίκευσης. Αυτές είναι: «Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική» και «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ποσοτικές Μέθοδοι».

   Ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης: οκτώ (8) εξάμηνα.

  • Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) του Τμήματος περιλαμβάνει μαθήματα στα ελληνικά και στα αγγλικά (για τους εισερχόμενους φοιτητές του προγράμματος ERASMUS+).

   Το κάθε μάθημα διδάσκεται τέσσερις ώρες την εβδομάδα. Για τη λήψη του πτυχίου απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση τριάντα έξι (36) μαθημάτων. Το ΠΠΣ χωρίζεται σε δυο κύκλους. Ο κύκλος A, που αποτελεί τον κορμό του προγράμματος, αποτελείται από 21 υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία παρακολουθούν όλοι οι φοιτητές του Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ εξαμήνου. Ο κύκλος B αποτελείται από τα κατ’ επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα, από τα οποία οι φοιτητές πρέπει να επιλέξουν 15, τα οποία προσφέρονται στα ΣΤ’, Ζ’ και Η’ εξάμηνα. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν 5 μαθήματα ανά εξάμηνο. Τα μαθήματα του ΣΤ’ και Η’ εξαμήνου είναι ενιαία, δηλαδή οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μάθημα είτε από το ΣΤ’ είτε από το Η’ εξάμηνο, αρκεί το σύνολο των μαθημάτων ανά εξάμηνο να είναι 5.

   Ο κύκλος Β προετοιμάζει το φοιτητή για ενιαίο πτυχίο και παράλληλα, στο πλαίσιο της ελεύθερης επιλογής μαθημάτων, του δίνει τη δυνατότητα εφ’ όσον το επιθυμεί, να ειδικευτεί σε μια από τις 2 ακόλουθες ομάδες μαθημάτων:

   1. Οικονομική Ανάλυση & Πολιτική
   2. Εφαρμοσμένη Οικονομική & Ποσοτικές Μέθοδοι

   Οι φοιτητές του Τμήματος δύναται να παρακολουθήσουν και να εξεταστούν σε αντίστοιχα μαθήματα σε συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής μέσω του προγράμματος ERASMUS+.

   Για τη λήψη του πτυχίου τους οι φοιτητές υποχρεούνται να εξετασθούν επιτυχώς σε 36 μαθήματα. Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) διαρθρώνεται σε δύο κύκλους:

   • Τον κύκλο Α, ή διαφορετικά τον κορμό, ο οποίος περιέχει τα υποχρεωτικά μαθήματα.
   • Τον κύκλο B, ο οποίος περιέχει τα μαθήματα επιλογής.

   Ο κύκλος A, που αποτελεί τον κορμό του προγράμματος, περιέχει 21 υποχρεωτικά μαθήματα τα οποία παρακολουθούν όλοι οι φοιτητές στα Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ εξάμηνα.

   Ο κύκλος B περιέχει τα κατ’ επιλογή υποχρεωτικά μαθήματα, από τα οποία οι φοιτητές πρέπει να επιλέξουν 15, τα οποία προσφέρονται στα ΣΤ’, Ζ’ και Η’ εξάμηνα. Οι φοιτητές είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν 5 μαθήματα ανά εξάμηνο. Τα μαθήματα του ΣΤ’ και Η’ εξαμήνου είναι ενιαία, δηλαδή οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν μάθημα είτε από το ΣΤ’ είτε από το Η’ εξάμηνο, αρκεί το σύνολο των μαθημάτων ανά εξάμηνο φοίτησης να είναι 5. Ο κύκλος Β προετοιμάζει το φοιτητή για ενιαίο πτυχίο και παράλληλα, στο πλαίσιο της ελεύθερης επιλογής μαθημάτων, του δίνει τη δυνατότητα εφ’ όσον το επιθυμεί, να ειδικευτεί σε μια από τις 2 ακόλουθες ομάδες μαθημάτων:

   • Οικονομική Ανάλυση & Πολιτική
   • Εφαρμοσμένη Οικονομική & Ποσοτικές Μέθοδοι

   Δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα μαθήματα στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

   Όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, που προσφέρονται από το Τμήμα διδάσκονται 4 ώρες εβδομαδιαίως.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email