Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης

 • papei
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα έχει έναν σταθερό και μακροχρόνιο στόχο: να παρέχει υψηλής ποιότητας γνώση και έρευνα στο πεδίο της Οικονομικής Επιστήμης.

   Το τετραετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα αποτελείται από πλήθος μαθημάτων, βασικά μαθήματα κορμού και σύγχρονα μαθήματα επιλογής, που παρέχουν τόσο θεωρητική όσο και εμπειρική γνώση, απαραίτητη για την κατανόηση σύνθετων οικονομικών καταστάσεων. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές μας να μεταβούν σε αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού, μέσω Erasmus -προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών- και να αποκτήσουν μια γεύση επαγγελματικής εμπειρίας από καταξιωμένες εταιρίες στον χώρο, μέσω Πρακτικής Άσκησης.

   Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματός μας αποτελείται από τέσσερις κατευθύνσεις, που οδηγούν αντίστοιχα στην απόκτηση τεσσάρων διπλωμάτων εξειδίκευσης (Master) στην “Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική”, στα “Οικονομικά & Διοίκηση της Υγείας”, στα “Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων” και στη “Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη”. Επιπλέον, το Τμήμα προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης Διδακτορικού τίτλου (Doctor of Philosophy – Ph.D.) και Μετα-Διδακτορικού τίτλου (Post-Doctorate – Post-Doc).

   Οι απόφοιτοί μας απολαμβάνουν τη φήμη ενός καλού πανεπιστημίου, όταν βγαίνουν στην αγορά εργασίας. Επίσης, κάποιοι από αυτούς υπηρετούν σε υψηλές θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της χώρας μας, καθώς και σε καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

   Η ποιότητα της έρευνας του Τμήματος αντανακλάται στον αριθμό επιστημονικών περιοδικών που τη δημοσιεύουν, στην επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση των μελών ΔΕΠ, στη συμμετοχή αφοσιωμένων και ικανών Διδακτορικών και Μετα-διδακτορικών φοιτητών, καθώς και στις ερευνητικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο Τμήμα.

   Το Τμήμα μας οργανώνει έναν σημαντικό αριθμό σεμιναρίων στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που συνδέουν τη θεωρία με την πράξη. Επιπρόσθετα, το Τμήμα μας παρέχει τη δυνατότητα στους Διδακτορικούς φοιτητές και στα μέλη ΔΕΠ να παρουσιάσουν την τρέχουσα ερευνητική τους δραστηριότητα, καθώς και να παρακολουθήσουν την έρευνα διακεκριμένων ερευνητών στο πλαίσιο των Ερευνητικών Σεμιναρίων.

   Η τρέχουσα έρευνα των μελών ΔΕΠ του Τμήματος, και όχι μόνο, αναρτάται στη Σειρά Άρθρων υπό Συζήτηση (Economics Working Paper Series – EWPS). Η σειρά αυτή, αποτελείται από επιστημονικά άρθρα, τα οποία είναι “υπό συζήτηση” (“work in progress”) και έχει ως στόχο τη διάχυση της γνώσης και τη συμβολή σε δίαφορα ερευνητικά πεδία.

   Tο Τμήμα μας φιλοξενεί το επιστημονικό περιοδικό (με το σύστημα κριτών) SPOUDAI – Journal of Economics and Business, ένα EconLit διεθνές περιοδικό, το μόνο στην Ελλάδα βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών.

   Τέλος, το Τμήμα παρέχει τη δυνατότητα επιμόρφωσης των σπουδαστών σε θέματα εφαρμοσμένων οικονομικών με τη χρήση τεχνολογιών εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και ηλεκτρονικής μάθησης (E-Learning). Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο του επαγγελματικού τους χώρου.

  • Το Τμήμα της Οικονομικής Επιστήμης προσφέρει ένα άρτιο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Πρόγραμμα Σπουδών.

   Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματός μας αποσκοπεί στη μετάδοση γνώσεων, στην καλλιέργεια του επιστημονικού προβληματισμού των φοιτητών και στον προσανατολισμό τους στις επιστημονικές μεθόδους εργασίας και έρευνας. Απαρτίζεται από έναν κορμό βασικών μαθημάτων, όπως για παράδειγμα, Μικροοικονομική Θεωρία, Μακροοικονομική Θεωρία, Μαθηματικά, Στατιστική, Οικονομετρία, Διεθνή Οικονομικά, Βιομηχανική Οργάνωση, που διδάσκονται εμπεριστατωμένα, καθώς και από σύγχρονα μαθήματα επιλογής. Η διδασκαλία συνοδεύεται από φροντιστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια, εργασίες των φοιτητών και συζητήσεις μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας κάθε μαθήματος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης είναι τέσσερις ώρες. Για τη λήψη πτυχίου, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδων, απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 44 μαθήματα για τη συγκέντρωση 240 συνολικά πιστωτικών μονάδων ΕCTS.

   Παράλλημα, το Τμήμα μας προσφέρει Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (M.Sc.) διεθνούς κύρους στην “Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική”, στα “Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας”, στα “Οικονομικά της Εκπαίδευσης” και στη “Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη”. Σκοπός των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματός μας είναι η προετοιμασία εξειδικευμένων και ικανών στελεχών για απασχόληση σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (και στη διοίκηση μονάδων υγείας), ώστε να προωθήσουν την ανάπτυξη των Ελληνικών επιχειρήσεων (και κλάδων υγείας).

   Tο Τμήμα μας προφέρει επίσης τη δυνατότητα εκπόνησης Διδακτορικής Διατριβής (Doctor of Philosophy) και Μετα-Διδακτορικής έρευνας (Post-Doctorate).

   Τέλος, το Τμήμα μας δίνει τη δυνατότητα επιμόρφωσης των σπουδαστών σε θέματα εφαρμοσμένων οικονομικών με τη χρήση τεχνολογιών εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και ηλεκτρονικής μάθησης (e-learning). Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο πλαίσιο του επαγγελματικού τους χώρου.

   Επιπλέον, οι απόφοιτοι του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης απαλάσσονται από τα μαθήματα Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικών και Δικαίου του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW).

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email