Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών

 • panepistimio aigaiou
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών προσφέρει εξειδικευμένη επιστημονική γνώση στους τομείς της Ναυτιλίας, των Μεταφορών, των Διεθνών Συναλλαγών και  Επιχειρηματικότητας, καθώς και σε ευρύτερα αντικείμενα  με τα οποία η ναυτιλιακή βιομηχανία –  όπου η Ελλάδα έχει ηγεμονική θέση – καθώς και  τα  συστήματα  μεταφορών, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

   Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) ιδρύθηκε το 1998 στη Χίο, σε αρμονία με τον χαρακτήρα του Αιγαίου και τη ναυτική παράδοση του νησιού. Αποστολή του είναι η υψηλής ποιότητας επιστημονική εκπαίδευση, η παραγωγή καινοτόμου θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η σύνδεσή τους με τις ανάγκες της χώρας. Εξειδικεύεται στον διεπιστημονικό τομέα της ναυτιλίας και των μεταφορικών συστημάτων καθώς και σε ένα ευρύτερο πλέγμα γνωστικών αντικειμένων άρρηκτα συνδεδεμένων με τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

   Το ΤΝΕΥ παρέχει προπτυχιακές σπουδές, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο» -το πρώτο χρονολογικά στο χώρο της ναυτιλίας στην Ελλάδα- και διδακτορικές σπουδές ανελλιπώς από την ίδρυσή του. Επίσης, προσφέρει το ΠΜΣ «Νέες Τεχνολογίες στη Ναυτιλία και τις Διεθνείς Μεταφορές» σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Πειραιά. Τα προγράμματα σπουδών συνδυάζουν βαθιά θεωρητική υποδομή στις επιστήμες οικονομίας και διοίκησης με εξειδικευμένες διεπιστημονικές γνώσεις στα συναφή πεδία χρηματο-οικονομικής, επιστημών του μηχανικού, νέων τεχνολογιών, εφοδιαστικής αλυσίδας, δικαίου, ενέργειας, περιβάλλοντος και άλλα.

   Το Τμήμα έχει καταξιωθεί ως Κέντρο Αριστείας στον διεθνή χώρο με γνώμονα τη στενή σύνδεση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, την εξωστρέφεια και τις εκτεταμένες διεθνείς επιστημονικές συνεργασίες.

  • Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών παρέχει ένα σύγχρονο και εντατικό πρόγραμμα σπουδών, με εισαγωγικά μαθήματα στην οικονομία, την οργάνωση-διοίκηση-χρηματοδότηση επιχειρήσεων, εξειδικευμένα μαθήματα δικαίου, εφαρμοσμένων οικονομικών στις μεταφορές, το εμπόριο και τα ναυτιλιακά, αλλά και προχωρημένα μαθήματα στη διοίκηση ναυτιλιακών-μεταφορικών επιχειρήσεων, το θαλάσσιο περιβάλλον και την διαχείριση της υποδομής δικτύων συνδυασμένων μεταφορών. Εκαπιδεύουμε τουσ φοιτητές μας, παρέχοντάς τους γνώσεις και ικανότητες απαραίτητες διαχείριση περίπλοκων διοκητικών θεμάτων και λήψης αποφάσεων σε έναν έντονα ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι η ναυτιλία, οι μεταφορές και το διεθνές εμπόριο.

   Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τμήματος προετοιμάζονται για να καταλάβουν θέσεις διοικητικών στελεχών σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και γενικότερα οικονομικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ναυτιλίας (π.χ. σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, γραφεία ναυλώσεων, ναυπηγεία, ναυτιλιακά πρακτορεία, οργανισμούς λιμένων), αλλά και στον ευρύτερο τομέα των Μεταφορών (π.χ. αεροπορικές, σιδηροδρομικές και υπεραστικές μεταφορές, διαμεταφορές, τερματικές εγκαταστάσεις), καθώς επίσης και στον τομέα του Διεθνούς Εμπορίου και σε μεγάλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τράπεζες. Παράλληλα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του προπτυχιακού τμήματος αποκτούν ισχυρές βάσεις για μεταπτυχιακές σπουδές, εξασφαλίζοντας έτσι επιπρόσθετες δυνατότητες εξέλιξης.

   Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσφέρει ένα προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης το οποίο περιλαμβάνει:

   1.Δύο ενότητες πανεπιστημιακών μαθημάτων. Στην πρώτη ενότητα συγκεντρώνονται τα μαθήματα που παρέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις υποδομής και κορμού. Στη δεύτερη ενότητα προσφέρονται μαθήματα εμβάθυνσης και επιλογής ομαδοποιημένα κατά δέσμες, από τις οποίες οι φοιτητές επιλέγουν εκείνη που ανταποκρίνεται στα συγκεκριμένα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα (μαθήματα εμβάθυνσης και μαθήματα ελεύθερης επιλογής).

   2.Τις δράσεις που αφορούν τη Σύνδεση Πανεπιστημίου-Επιχειρήσεων για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και διαλέξεων στελεχών επιχειρήσεων, την πρακτική άσκηση των φοιτητών, π.χ. εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, κ.λπ. Το Τμήμα το 2009 συμμετείχε ενεργά στην προετοιμασία και οργάνωση της Δομής Απασχόλησης Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) παρέχοντας υποστήριξη και στη οργάνωση του Νέου Γραφείο Διασύνδεσης, της Πρακτικής Άσκησης και του Κέντρου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.

   3.Την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας στο πλαίσιο της οποίας ο φοιτητής καλείται, υπό την επίβλεψη ενός διδάσκοντος, να εφαρμόσει τις θεωρητικές του γνώσεις στη μελέτη ενός συγκεκριμένου προβλήματος, προκειμένου να αναπτύξει την αναλυτική και συνθετική του ικανότητα.

   Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει βασική εκπαίδευση σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει τη δυνατότητα για εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση στο συγκεκριμένο χώρο της Ναυτιλιακής Επιχείρησης, των Μεταφορών, και του Διεθνούς Εμπορίου. Ο αριθμός των διδακτικών μονάδων (δ.μ.) που αντιστοιχούν σε κάθε μάθημα ορίζεται σε 3. Το σύνολο των προσφερομένων μαθημάτων από το Τ.Ν.Ε.Υ. ξεπερνά τα 65.

   Κατηγορίες μαθημάτων προγράμματος σπουδών

   Στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τ.Ν.Ε.Υ. προσφέρονται 70 και πλέον μαθήματα, εκ των οποίων οι φοιτητές πρέπει να παρακολουθήσουν τα ακόλουθα:

   • Υποχρεωτικά Μαθήματα
   • Μαθήματα Επιλογής
   • Πτυχιακή Εργασία
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email