Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας

 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Με τις σπουδές σας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, μέσα σε ένα κλίμα φιλικό, το οποίο εγγυάται μια σχολή όπου εκτιμάται το ανθρώπινο πρόσωπο ως μοναδική εικόνα του Θεού, ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες. Καθώς θα γίνεσθε κοινωνοί της ποικιλίας των Γνωστικών Αντικειμένων, τα οποία το Τμήμα θεραπεύει, θα συνειδητοποιείτε με τον παραγωγικότερο τρόπο την ταυτότητα, τα χαρίσματα και τις δυνατότητες που σας παρέχει η σπουδή της Θεολογίας και της Θρησκειολογίας. Ευχόμαστε ο Θεός της έκπληξης, της ελευθερίας και της αγάπης να σας χαρίσει ένα όμορφο ταξίδι ζωής ανακαλύψεων και αποκαλύψεων!

   Κατευθύνσεις επαγγελματικής αξιοποίησης του πτυχίου του Τμήματος

   Στο ευαίσθητο ζήτημα των επαγγελματικών σας προοπτικών το Τμήμα μας προωθεί μια ουσιαστική διασύνδεσή σας με την αγορά εργασίας ως εξής:

   (α) Την τελευταία πενταετία μέσω ΕΣΠΑ οι φοιτητές του Τμήματος έχουν την ευκαιρία μέσω της Πρακτικής άσκησης επί ένα δίμηνο να εργαστούν σε πρότυπες σχολικές μονάδες και φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως η «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Η εργασιακή αυτή εμπειρία συμβάλλει στο να αποκομίσετε πλούσιες και πολύτιμες για το βιογραφικό σας εμπειρίες.

   (β) Το πρόγραμμα ευρωπαϊκής φοιτητικής κινητικότητας ΕΡΑΣΜΟΣ (Erasmus+) με τις εκπαιδευτικές συμφωνίες-συνεργασίας, τις οποίες το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας έχει υπογράψει με σημαίνοντα Πανεπιστήμια του Εξωτερικού (Αγγλόφωνο: Λουβέν, Γερμανόφωνα: Μόναχο, Βόννη, Τυβίγγη, Ινσμπουργκ, Γαλλόφωνο: Στρασβούργο, Ρουμανία: Σιμπίου), σας εξασφαλίζουν όχι μόνο σπουδές αλλά και εργασία στα πολιτικά, οικονομικά και πολιτισμικά κέντρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   (γ) Το Τμήμα, επίσης, διαθέτει ειδικό Πρόγραμμα Διδακτικής Επάρκειας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Με την Διδακτική Επάρκεια οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα με το πτυχίο τους, χωρίς να απαιτείται άλλη πιστοποίηση, να διδάσκουν στις βαθμίδες της Εκπαίδευσης χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους Παιδαγωγικής.

   (δ) Μέσω τηλεδιάσκεψης παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών με άλλα Ιδρύματα της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Κοινά Σεμινάρια διεξάγει το Τμήμα με τα Πανεπιστήμια Μονάχου, Τυβίγγης, Τέξας και Σικάγο. Οι ανωτέρω Δράσεις του Τμήματος εκτιμήθηκαν αρκούντως θετικά και στην τελευταία αξιολόγηση του Τμήματος από τους εξωτερικούς κριτές.

   (ε) Το Τμήμα εκτός από την κατάρτιση των φοιτητων του στα θέματα πίστης και ζωής αλλά και στο φαινόμενο Θρησκεία, που συνιστούν το DNA του πολιτισμού, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα με πρακτικές εφαρμογές στους σύγχρονους χώρους εργασίας, όπως Βιοηθική, Ψυχική Υγεία, ΜΜΕ και Ορθόδοξη Παράδοση κ.ά.

  • O προπτυχιακός κύκλος σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας περιλαμβάνει κύκλο προπτυχιακών σπουδών που διαρκούν 4 έτη ή 8 εξάμηνα και αντιστοιχούν σε 245 πιστωτικές μονάδες (ECTS). Τα διδασκόμενα μαθήματα του προπτυχιακού κύκλου σπουδών διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες: α) τα υποχρεωτικά μαθήματα, β) τα επιλεγόμενα μαθήματα, και γ) τα προαιρετικά μαθήματα. Επιτυχής ολοκλήρωση του προπτυχιακού κύκλου σπουδών οδηγεί στη λήψη του πτυχίου του Τμήματος

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email