Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί ένα σύγχρονο και δυναμικό τμήμα που προσφέρει πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής. Έχει έναν ισχυρό πολυεπιστημονικό χαρακτήρα και οι φοιτήτριες/τές του αποκτούν ένα επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας που τους επιτρέπει να αξιοποιούν γνώσεις, δεξιότητες και μεθόδους από ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών επιστημών, όπως η Κοινωνική Πολιτική, η Κοινωνιολογία, η Οικονομία, το Δίκαιο, η Εγκληματολογία, η Πολιτική Επιστήμη κοκ. Επιπλέον, καθίσταται δυνατό οι φοιτήτριες/τές να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμες αυτές διαρκώς αλλάζουν και αναδιαρθρώνονται και να ερμηνεύουν τις διαφορετικές αντιλήψεις και αξίες των ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές ομάδες.Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος ανταποκρίνεται σε ευρωπαϊκά και διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα σπουδών και στις ανάγκες των φοιτητών που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της Κοινωνικής Πολιτικής, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής.

   Επιπλέον, το Τμήμα παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής επιστημονικής και συγκριτικής έρευνας, μέσα από την παροχή διδακτορικών τίτλων σπουδών, σε θέματα που εντάσσονται στον ευρύτερο τομέα της άσκησης κοινωνικής πολιτικής.

   Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να εργαστούν σε κοινωνικούς φορείς, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού και του τρίτου τομέα, που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής, καθώς και με την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων. Ενδεικτικά, οι απόφοιτες/οι του τμήματος μπορούν να απασχοληθούν σε υπουργεία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, νοσοκομεία και δομές υγείας, σωφρονιστικά ιδρύματα, κοινωνικές δομές, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, μεγάλες επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις κοινωνικού σκοπού και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του εξωτερικού, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον ΟΗΕ, στον ΟΟΣΑ, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις με κοινωνικούς σκοπούς.

  • Η εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής ξεκινά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

   Η ελάχιστη διάρκεια σπουδών για την αποφοίτηση είναι οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει δεκατρείς (13) εβδομάδες διδασκαλίας. Για την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, οι φοιτήτριες/τές θα πρέπει να εξεταστούν επιτυχώς σε σαράντα (40) μαθήματα, είκοσι (20) υποχρεωτικά και είκοσι (20) επιλογής.

   Υπάρχουν τρεις εξεταστικές περίοδοι:

   α) Ιανουάριος / Φεβρουάριος,

   β) Ιούνιος και

   γ) Σεπτέμβριος.

   Κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου οι φοιτήτριες/τές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις μόνο για μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου, ενώ κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις μόνο για μαθήματα του εαρινού εξαμήνου.Στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, οι φοιτήτριες/τές έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις των μαθημάτων και των δύο εξαμήνων (χειμερινού και εαρινού).

   Μετά την ολοκλήρωση ενός πλήρους κύκλου μαθημάτων (δηλαδή οκτώ (8) εξαμήνων σπουδών), οι φοιτήτριες/τές έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν επανειλημμένα σε εξετάσεις για κάθε μάθημα που έχουν αποτύχει πριν, ανεξάρτητα από το εξάμηνο που διδάσκεται κανονικά αυτό το μάθημα. Αυτό ισχύει μόνο για τα υποχρεωτικά μαθήματα. Η αξιολόγηση των φοιτητριών/τών βασίζεται σε γραπτές και / ή προφορικές εξετάσεις, σε εργασίες και σε περιοδικές εξετάσεις (προόδους).

   Η εισαγωγή των πρώτων φοιτητριών/-των στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα γίνει το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

   Στο Τμήμα εντάσσονται, επίσης, και όλες/όλοι οι φοιτήτριες/τές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Κοινωνικής Διοίκησης του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης που είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, με πράξη του Πρύτανη, ύστερα από την υποβολή σχετικής δήλωσης προτίμησης (μέχρι 31/7/2019).

   Όσες/οι φοιτήτριες/τές είχαν εισαχθεί στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης έως και το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και όσες/οι από τις/τους φοιτήτριες/τές είχαν εισαχθεί στην εισαγωγική κατεύθυνση Κοινωνικής Διοίκησης του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, και δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση προτίμησης, ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών των εισαγωγικών κατευθύνσεων του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης και λαμβάνουν το αντίστοιχο πτυχίο. Η εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των φοιτητών αυτών.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email