Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας

 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 2009 (Π.Δ. 157) και επικεντρώνεται

   α) στην καλλιέργεια του ανεξάρτητου και κριτικού πνεύματος των φοιτητών και στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντός τους για συνεχή έρευνα και γνώση και

   β) στην εκπαίδευση νέων επιστημόνων με πολύπλευρη γνώση ικανών να ανταποκριθούν στις παρούσες απαιτήσεις των συνεχώς εξελισσόμενων σημερινών κοινωνιών.

   Ειδικότερα με το πρόγραμμά του, το οποίο εστιάζει στη μελέτη της γλώσσας, της γλωσσολογίας, της λογοτεχνίας και του πολιτισμού της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής έχει στόχο να δώσει την δυνατότητα στους φοιτητές/-τριες:

   α) να κατανοήσουν τη δομή και τη λειτουργία της ισπανικής γλώσσας,

   β) να χρησιμοποιούν την ισπανική γλώσσα για διδακτικούς και επιστημονικούς σκοπούς,

   γ)  να μελετήσουν τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής,

   δ) να αναπτύξουν βασική ερευνητική ικανότητα στα επιστημονικά πεδία της γλώσσας/γλωσσολογίας και λογοτεχνίας/πολιτισμού με την εφαρμογή κατάλληλης μεθοδολογίας και

   ε)  να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου γνώση και παιδαγωγική κατάρτιση στη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας, ώστε να διευκολυνθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

   •   Oι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών/-τριών κάθε ακαδημαϊκού έτους γίνονται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και την αποστολή του καταλόγου των επιτυχόντων στο Τμήμα μας, σε ημέρες και ώρες που ανακοινώνονται από τη Γραμματεία του Τμήματος.
   •  Στην αρχή κάθε εξαμήνου ο/η φοιτητής/-τρια πρέπει να καταθέσει στη Γραμματεία του Τμήματος δήλωση εγγραφής μετά από σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στο τέλος κάθε εξαμήνου ο/η φοιτητής/-τρια εξετάζεται στα μαθήματα που έχει δηλώσει.
   • Οι φοιτητές/-τριες έχουν δυνατότητα να εξετάζονται σε κάθε μάθημα δύο φορές στην κάθε ακαδημαική χρονιά, δηλ. το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο ή τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο.
   • Φοιτητής/-τρια που δεν έχει δηλώσει κάποιο μάθημα μέσα στις προθεσμίες που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Γραμματείας του Τμήματος δεν μπορεί να προσέλθει στην εξέταση αυτού του μαθήματος και αν προσέλθει ο βαθμός του/της δεν θα ληφθεί υπόψη.
   • Φοιτητής/-τρια που επέλεξε κάποιο μάθημα επιλογής και απέτυχε, το επόμενο ακαδημαικό έτος μπορεί να επιλέξει το ίδιο μάθημα, εφόσον αυτό προσφέρεται ή να αλλάξει επιλογή.
   • Στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου οι φοιτητές/τριες μπορούν να εξταστούν σε μαθήματα που έχουν δηλώσει τις δύο προηγούμενες περιόδους, αν δεν τα έχουν περάσει.
   • Οι φοιτητές/-τριες που έχουν ολοκληρώσει το Η’ εξάμηνο σπουδών και οφείλουν μαθήματα, μπορούν να εξετάζονται στα μαθήματα αυτά στην εξεταστική περίοδο που διδάσκονται και στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, εφόσον τα δηλώσουν στη Γραμματεία του Τμήματος.

    

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email