Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας

 • pada
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προέκυψε από τη συνένωση των εισαγωγικών κατευθύνσεων Γραφιστικής και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Σκοπός του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής επικοινωνίας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση επιστημόνων των γνωστικών αντικειμένων της Γραφιστικής και των επιστημών Γραφικών Τεχνών, οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στην επιστήμη και στην τεχνολογία.

   Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος έχει καταρτιστεί με βάση τα πρότυπα και τον συγκερασμό διαφόρων προγραμμάτων σπουδών ομολόγων διεθνώς αναγνωρισμένων Τμημάτων Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και εκ παραλλήλου των διεθνών οργανισμών του κλάδου και λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί:

   – στην παροχή υψηλής ποιότητας ανώτατης εκπαίδευσης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο,
   – στη συνεχή παρακολούθηση των νέων εξελίξεων της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας και στην προσαρμογή του εκπαιδευτικού αντικειμένου σε αυτές,
   – στην απόκτηση ικανοτήτων από τους αποφοίτους, οι οποίες τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον του επαγγέλματός τους, με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας,
   – στην απόκτηση γνώσεων από τους αποφοίτους, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με επιτυχία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

   Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (Π.Π.Σ.) του Τμήματος διαρκεί οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα και διακρίνεται στις παρακάτω κατευθύνσεις:

   – Γραφιστικής

   – Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών

  • Στον πίνακα παρουσιάζονται οι αντιστοιχήσεις του προγράμματος ΤΕΙ με το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΠΑΔΑ.

   Όλοι οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές παρακολουθούν το νέο αναθεωρημένο πρόγραμμα του ΠΑΔΑ

   ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ.

   • Για όλους τους φοιτητές που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα σπουδών ΤΕΙ, δεν ισχύσουν οι αντιστοιχίσεις για τα μαθήματα που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς. Αν έχουν υπολειπόμενα μαθήματα από τα απαιτούμενα 40 για την λήψη πτυχίου ΤΕΙ, θα επιλέξουν από το ΠΣ του ΤΕΙ, παρακολουθώντας όμως το Νέο Μάθημα του Προγράμματος Σπουδών του ΠΑΔΑ, βάση του πίνακα των αντιστοιχιών. Ο βαθμός θα μπει στο μάθημα του Προγράμματος Σπουδών του ΤΕΙ.
   • Δύο (2) επιπλέον μαθήματα έχουν προστεθεί στο ΠΠΣ του ΤΕΙ της κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, καθώς πλέον δεν υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης των μαθημάτων του Α` εξαμ. (Μαθηματικά) και Β` εξαμ. (Ξένη Γλώσσα (Αγγλική τεχνική ορολογία)).
   • Στο ΣΤ` εξάμηνο της Κατεύθυνσης Γραφιστικής του ΤΕΙ, στα επιλογής-υποχρεωτικά μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής από 4 αντί 2 από 4 μαθήματα που ίσχυε μέχρι τώρα.

   ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΠΑΔΑ.

   • Ισχύουν όλες οι αντιστοιχίσεις των μαθημάτων του ΠΠΣ με τα μαθήματα του ΝΠΣ. (Το ίδιο ισχύει και για τα ECTS).
   • Η παρένθεση (Κατεύθυνση Γραφιστικής / Κατεύθυνση Τεχνολογίας) δίπλα από τα μαθήματα επιλογής του Γ’ Εξαμήνου Σπουδών είναι διευκρινιστική. Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει από τα μαθήματα αυτά όποιο επιθυμεί.
   • Αν κάποιος φοιτητής επιλέξει να αλλάξει κατεύθυνση και βρίσκεται από το 5ο εξάμηνο και πάνω, τότε τα προ-απαιτούμενα μαθήματα θα ισχύουν για τουλάχιστον άλλα 4 εξάμηνα. Με την αλλαγή κατεύθυνσης ο φοιτητής χάνει όσα μαθήματα είχε περάσει στην προηγούμενη κατεύθυνση. ( Μπορεί να ζητήσει βεβαίωση παρακολούθησης για όσα μαθήματα έχει περάσει).

   ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

   • Σε περίπτωση μεικτού μαθήματος (θεωρία & Εργαστήριο) του ΠΠΣ, το οποίο στο ΝΠΣ είναι πάλι μεικτό, τότε σε αυτή την περίπτωση το κάθε κομμάτι του μαθήματος του ΠΠΣ, αντιστοιχίζεται με αυτό του ΝΠΣ.
   • Σε περίπτωση μεικτού μαθήματος στο ΠΠΣ το οποίο στο ΝΠΣ είναι μόνο θεωρητικό, τότε ισχύει: α) Αν ο φοιτητής είχε προβιβάσιμο βαθμό στην θεωρία τότε αντιστοιχείτε με το μάθημα του ΝΠΣ. β) Αν ο φοιτητής είχε προβιβάσιμο βαθμό μόνο στο εργαστήριο, τότε θα πρέπει να περάσει την θεωρία του νέου μαθήματος.
   • Σε περίπτωση Θεωρητικού μαθήματος του ΠΠΣ, το οποίο στο ΝΠΣ είναι μεικτό τότε, αν ο φοιτητής είχε προβιβάσιμο βαθμό, αυτός ο βαθμός αντιστοιχίζεται και στην θεωρία και στο εργαστήριο του νέου μαθήματος.
   • Σε περίπτωση 2 περασμένων μαθημάτων του ΠΠΣ τα οποία στο ΝΠΣ αντιστοιχούν με ένα, ο βαθμός που θα περαστεί στο νέο μάθημα, θα είναι ο μέσο όρος των 2 μαθημάτων του ΠΠΣ.

   (Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Τμήματος)

   ΠΠΣ: 
   Παλαιό πρόγραμμα σπουδών (ΤΕΙ)
   ΝΠΣ: 
   Νέο πρόγραμμα σπουδών (ΠΑΔΑ

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email