Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας

 • panepistimio thessalias
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας προσφέρει βασική και εφαρμοσμένη Γεωπονική εκπαίδευση και έρευνα με έμφαση στις σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες για την ποσοτική και ποιοτική βελτιστοποίηση της γεωργικής παραγωγής.

   Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ορθολογική ανάπτυξη της γεωργίας, μέσω της ανάπτυξης και αξιοποίησης τεχνολογικών εφαρμογών αιχμής στον τομέα της αγροδιατροφής.

   Οι φοιτητές του Τμήματος θα εξοικειώνονται με όλα τα επιστημονικά πεδία της γεωργικής παραγωγής όπως οι μέθοδοι και τα συστήματα καλλιέργειας, τα γεωργικά μηχανήματα, τη γεωργία ακρίβειας, κ.α..

   Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας διασφαλίζει αφενός το γεωπονικό χαρακτήρα και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, καθώς και ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στη Γεωργία.

  • Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας αποτελεί ένα από τα πέντε Τμήμα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

   Το Τμήμα προσφέρει έρευνα και εκπαίδευση σε θέματα Γεωπονίας με έμφαση στην Αγροτεχνολογία, δηλαδή στις τεχνολογίες και στις ψηφιακές εφαρμογές για την ορθολογική διαχείριση και έλεγχο των φυσικών πόρων (έδαφος, νερό, ενέργεια), στις αρδεύσεις, στις γεωργικές κατασκευές και στα γεωργικά μηχανήματα, για τη βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

   Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας θα αποτελέσει βασικό μοχλό για την ορθολογική ανάπτυξη της γεωργίας, μέσω της ανάπτυξης και αξιοποίησης τεχνολογικών εφαρμογών αιχμής στον τομέα της αγροδιατροφής.

   Οι φοιτητές του Τμήματος θα εξοικειώνονται με τα συστήματα γεωργικής παραγωγής, τα αγροτικά μηχανήματα κατεργασίας εδάφους και συλλογής γεωργικών προϊόντων, τη γεωργία ακρίβειας, τους αυτοματισμούς και τη ρομποτική, καθώς και με τον έλεγχο και ρύθμιση του περιβάλλοντος που αναπτύσσονται τα φυτά, στεγάζονται τα αγροτικά ζώα και συντηρούνται τα αγροτικά προϊόντα. Ο προσδιορισμός και η γνώση των διαδικασιών του συστήματος “έδαφος-φυτόατμόσφαιρα” είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αειφόρο και χαμηλού κόστους παραγωγή αγροτικών προϊόντων και διαχείρισης και αξιοποίησης των παραγόμενων αποβλήτων. Η ανάπτυξη και εφαρμογή των τελευταίων δυνατοτήτων και μεθόδων της Πληροφορικής (Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα, Μοντέλα Ανάπτυξης Καλλιεργειών, κλπ.) σε όλους τους παραπάνω τομείς, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος όλων των διαδικασιών. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει ολοκληρωμένη παρουσίαση και εκπαίδευση πάνω σε θέματα οικονομίας και ανάπτυξης, καθιστώντας τους απόφοιτους ικανούς να αξιολογούν και να εφαρμόζουν τις προαναφερόμενες τεχνολογίες με όρους οικονομικής σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.

   Το προτεινόμενο πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει αφενός το γεωπονικό χαρακτήρα στο προφίλ των αποφοίτων, να προάγει τους βασικούς άξονες ανάπτυξης του Τμήματος (Γεωργική Μηχανολογία, Γεωργικές Κατασκευές, Υδατικοί ΠόροιΓεωργική Υδραυλική, Εδαφικοί Πόροι – Εδαφομηχανική, Αγροτική ανάπτυξη) καθώς και να ενσωματώνει εφαρμογές ψηφιακών τεχνολογιών στη Γεωργία και τη διαχείριση των Βιοσυστημάτων.

   Το πρόγραμμα υλοποιείται σε 10 εξάμηνα και έχει συνολικά 52 μαθήματα, εκ των οποίων 45 υποχρεωτικά και 7 επιλογής. Τα μαθήματα επιλογής προσφέρονται από το 5ο εξάμηνο και επιλέγονται από κατάλογο 15 μαθημάτων. Το πρόγραμμα σπουδών συγκεντρώνει 300 μονάδες ECTS από τις οποίες οι 260 συγκεντρώνονται από τα μαθήματα. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρακτική άσκηση (10 μονάδες ECTS) η οποία προσφέρεται στο 6ο και 8ο εξάμηνο, καθώς και πτυχιακή διατριβή (30 μονάδες ECTS) η οποία υλοποιείται από το 8ο έως το 10ο εξάμηνο.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email