Τμήμα Γεωπονίας

  • panepistimio ditikis makedonias
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Τμήμα Γεωπονίας ιδρύθηκε το 2019 σύμφωνα με το Νόμο 4610/07.05.2019, που αφορά στις ‘Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων’ (ΦΕΚ 70/07-05-2019, τ.Α΄). Η έναρξη λειτουργίας του προβλέπεται για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και το Σεπτέμβριο θα υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές. Το Τμήμα Γεωπονίας έχει έδρα τη Φλώρινα και εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών για την οποία ο νόμος προβλέπει και δεύτερο τμήμα με τίτλο ‘Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφής’ και έναρξη λειτουργίας μετά από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

      Ο σκοπός του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας είναι να προσφέρει στους φοιτητές τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζονται, ώστε ως επιστήμονες να συμβάλλουν:

      1. στη διαρκή τεχνολογική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου.
      2. στην ανάπτυξη και υιοθέτηση καινοτομιών σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής, οργάνωσης και διάθεσης, οι οποίες θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
      3. στο προσανατολισμό του αγροτικού τομέα προς την κατεύθυνση της αειφόρου αξιοποίησης των φυσικών πόρων, της ελαχιστοποίησης των δυσμενών επιπτώσεων στο κλίμα και στη βιοποικιλότητα, της ευζωίας των παραγωγικών ζώων και της ποιότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.
      4. στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής.

      Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί πέντε έτη, εκ των οποίων τα τρία πρώτα περιλαμβάνουν μαθήματα γενικού αλλά και ειδικού υποβάθρου στη γεωπονική επιστήμη, είναι κοινά για όλους τους φοιτητές και αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών. Στο τέλος του 6ου εξαμήνου οι φοιτητές επιλέγουν μία από τις κατευθύνσεις σπουδών, διάρκειας 4 εξαμήνων στην οποία διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας, ανάλογα με το συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο της κάθε κατεύθυνσης.

      Οι προσφερόμενες κατευθύνσεις είναι:

      1. Φυτικής Παραγωγής
      2. Ζωικής Παραγωγής και
      3. Αγροτικής Οικονομίας.

      Τα μέλη του τμήματος αναπτύσσουν σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε ένα μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων, μέσα από την ανάπτυξη δικτύων και συνεργασιών με άλλα ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι φοιτητές του τμήματος θα βρεθούν σε μια Σχολή με άρτια εξοπλισμένες υποδομές, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον που προάγει τη μάθηση και την έρευνα, σε ένα περιβάλλον που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν το επιστημονικό τους ενδιαφέρον σε σύγχρονους τομείς της Γεωπονίας.

    • Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί πέντε έτη, εκ των οποίων τα τρία πρώτα περιλαμβάνουν μαθήματα γενικού αλλά και ειδικού υποβάθρου στη γεωπονική επιστήμη, είναι κοινά για όλους τους φοιτητές και αποτελούν τον κορμό του προγράμματος σπουδών. Στο τέλος του 6ου εξαμήνου οι φοιτητές επιλέγουν μία από τις κατευθύνσεις σπουδών, διάρκειας 4 εξαμήνων στην οποία διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας, ανάλογα με το συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο της κάθε κατεύθυνσης.

      Οι προσφερόμενες κατευθύνσεις είναι:

      1) Φυτικής Παραγωγής
      2) Ζωικής Παραγωγής και
      3) Αγροτικής Οικονομίας.

      Τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών διακρίνονται σε:

      1) Μαθήματα των Τριών Πρώτων Ετών (Κοινά)
      2) Μαθήματα Κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής (εξάμηνα 7-10)
      3) Μαθήματα Κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής (εξάμηνα 7-10)
      4) Μαθήματα Κατεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (εξάμηνα 7-10)

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email