Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών

 • pada
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών παρέχει υψηλής ποιότητας θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη φωτογραφία και τις οπτικοακουστικές τέχνες. Το γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος σπουδών κατευθύνει τους φοιτητές στην ανάπτυξη της κριτικής κατανόησης του σύγχρονου οπτικού πολιτισμού. Ταυτόχρονα, ωθεί στην εμβάθυνση της μελέτης της σχέσης του οπτικού πολιτισμού με τις πρακτικές της φωτογραφίας και των οπτικοακουστικών τεχνών, τόσο αναλογικών όσο και ψηφιακών.

   Το Τμήμα και η Διεθνής Εκπαιδευτική Κοινότητα

   Οι απόφοιτοι του «Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών», έχοντας αποκτήσει το απαραίτητο επιστημονικό, θεωρητικό, τεχνολογικό και αισθητικό υπόβαθρο και έχοντας αναπτύξει τις δημιουργικές και κριτικές δεξιότητές τους, απασχολούνται ως επαγγελματίες σε σημαντικό αριθμό πεδίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η θέση του «Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών» στη διεθνή κοινότητα χαρακτηρίζεται επίσης από τον μεγάλο αριθμό αποφοίτων του οι οποίοι συνεχίζουν τις σπουδές τους σε ποικίλα μεταπτυχιακά προγράμματα καθώς και των αποφοίτων που εκπονούν διδακτορικές διατριβές.

   Τέλος, την παρουσία του Τμήματος στο διεθνές περιβάλλον ενισχύει η πολυετής συνεργασία του με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ το «Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών» έχει συνάψει πολυάριθμες διμερείς συμφωνίες με Πανεπιστήμια ανά την υφήλιο οι οποίες λειτουργούν αδιάκοπα με επιτυχία σε επίπεδο ανταλλαγής φοιτητών, εκπαιδευτικών καθώς και μελών του διοικητικού προσωπικού.

   Μεταπτυχιακές Σπουδές

   Από το 2015 το Τμήμα οργανώνει αυτόνομο μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσβλέποντας στην παροχή ειδικευμένων γνώσεων στον τομέα της εικόνας και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της επικοινωνίας.

  • Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών παρέχονται 52 μαθήματα, οι υποχρεώσεις των φοιτητών για επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών (όχι σε λιγότερα από 8 εξάμηνα) είναι οι παρακάτω:

   • Ο φοιτητής περατώνει τις σπουδές του με την συμπλήρωση 43 ή 46 μαθημάτων (έχει την δυνατότητα να επιλέξει πρακτική άσκηση ή αντί αυτής 3 μαθήματα του Η’ εξαμήνου σπουδών
   • Επιτυχής εκπόνηση και παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας

   Η διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών είναι 8 εξάμηνα. Οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία και εργαστηριακές ασκήσεις. Το Πρόγραμμα Σπουδών δομείται βάσει του σπουδαστικού φόρτου εργασίας και ακολουθεί το σύστημα πιστωτικών μονάδων (ECTS).

   Μετά την εισαγωγική εγγραφή τους οι φοιτητές υποχρεούνται σε ανά εξάμηνο ανανέωση εγγραφής.

   Οι σπουδές είναι οργανωμένες με βάση εξαμηνιαία μαθήματα. Η παρακολούθηση των εργαστηριακών μαθημάτων είναι υποχρεωτική.

   Σε κάθε εξαμηνιαία ανανέωση της εγγραφή τους, οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ατομικό πρόγραμμα σπουδών. Περιορισμοί τίθενται από τον μέγιστο αριθμό ωρών παρακολούθησης και από τη δεσμευτική σχέση προαπαιτούμενων και εξαρτώμενων μαθημάτων.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email