Τμήμα Φαρμακευτικής

 • panepistimio patron
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Φαρμακευτικής, από την ίδρυσή του (1977) εκπαιδεύει και προετοιμάζει τους φοιτητές του με τέτοιο τρόπο ώστε να καταστούν ικανοί να αντιμετωπίζουν τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις της Φαρμακευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αλλά και τις ανάγκες του Φαρμακευτικού Επαγγέλματος. Δέχτηκε τους πρώτους φοιτητές το 1978 ως Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής ενώ από το 1983 μαζί με το Τμήμα Ιατρικής αποτελούν τη Σχολή Επιστημών Υγείας (ΠΔ.127/83).

   Αντικείμενα του Τμήματος Φαρμακευτικής αποτελούν α) σε προπτυχιακό επίπεδο η εκπαίδευση των φοιτητών. Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών προσαρμόζεται περιοδικά στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της φαρμακευτικής επιστήμης και της τεχνολογίας αλλά και στις αλλαγές του φαρμακευτικού επαγγέλματος, β) η έρευνα σε νέα πεδία της φαρμακευτικής επιστήμης και γ) η περαιτέρω εμβάθυνση στις τρέχουσες, αλλά και τις νέες κατευθύνσεις της φαρμακευτικής επιστήμης μέσω των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

   Η διάρκεια φοίτησης στο Τμήμα Φαρμακευτικής σε προπτυχιακό επίπεδο είναι 5ετούς διάρκειας από το 1993-94 (ΠΔ. 110/93). Tο Tμήμα υποδέχεται κάθε έτος περί τους 150 προπτυχιακούς και 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

   Προγράμματα Σπουδών

   Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (Πτυχίο, 5 έτη φοίτησης)

   Το Τμήμα Φαρμακευτικής από το 2016-2017 εφαρμόζει το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, οι πρώτοι απόφοιτοι του οποίου θα αποκτήσουν πτυχίο του Τμήματος Φαρμακευτικής το Ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών σταματά να εφαρμόζεται σταδιακά και κατ’ αντιστοιχία με την εφαρμογή του Νέου και θα ολοκληρωθεί κατά το 2019-2020, οπότε θα μπορούν να καταστούν πτυχιούχοι οι Α΄ Ετείς φοιτητές του 2015-2016 για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει, όπως και για τους παλαιότερους.

  • Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών καταρτίζεται από την Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

   Η διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών στην Φαρμακευτική Επιστήμη είναι πέντε (5) έτη (δέκα εξάμηνα) και περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία και εργαστηριακή εξάσκηση.

   Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017, υλοποιείται το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών σταδιακά και κατ’ έτος, ενώ κατ’ αντιστοιχίαν σταματά η εφαρμογή του Παλαιού προγράμματος.

   Ειδικότερα:
   Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής εφαρμόζεται σταδιακά και κατ’ έτος από το 2016-2017 με τους πρώτους αποφοίτους του να ολοκληρώνουν το Ε’ έτος κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021 (ολοκλήρωση του 10ου εξαμήνου σπουδών τον Ιούνιο του 2021).
   Το Παλαιό Πρόγραμμα Σπουδών σταματά να εφαρμόζεται σταδιακά και κατ’ αντιστοιχία με την εφαρμογή του Νέου και θα ολοκληρωθεί κατά το 2019-2020, οπότε θα μπορούν να καταστούν πτυχιούχοι οι Α‘ ετείς φοιτητές του 2015-2016 για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει.

   Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών ισχύει:
   για τους φοιτητές που ενεγράφησαν στο 1ο εξάμηνο σπουδών κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και μεταγενέστερα, οι οποίοι δηλώνουν και εξετάζονται στα μαθήματα με τους κωδικούς της μορφής “PHA-Χxx-NEW” που εντάσσονται στο Νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής.

   Το Παλαιό Πρόγραμμα Σπουδών ισχύει:
   για τους φοιτητές που ενεγράφησαν στο 1ο εξάμηνο σπουδών κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και προγενέστερα, καθώς και για τους φοιτητές που ενεγράφησαν στο 3ο εξάμηνο σπουδών το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 (από κατατακτήριες), οι οποίοι δηλώνουν και εξετάζονται στα μαθήματα με τους κωδικούς της μορφής “PHA-X-000” που εντάσσονται στο Παλαιό

   Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος.

   Σημειώνεται ότι για την εξάσκηση του Επαγγέλματος του Φαρμακοποιού απαιτείται και πρακτική άσκηση διάρκειας ενός χρόνου.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email