Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής

 • pada
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής προέκυψε από την εξέλιξη του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του ΤΕΙ Αθήνας.

   Σκοπός
   Σκοπός του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής είναι η παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών για την εκπαίδευση  Αρχιτεκτόνων Εσωτερικού Χώρου οι οποίοι θα διαθέτουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες στο θεωρητικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο, με αναφορά στη διαμόρφωση του ανθρωπογενούς χώρου (σχεδιασμός χώρου και αντικειμένου) ως έκφραση της ενότητας επιστήμης και τέχνης.

   Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών

   Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος έχει καταρτιστεί με βάση τα πρότυπα προγράμματα σπουδών που προτείνουν διεθνείς  οργανισμοί, όπως η European Charter of Interior Architecture (ECIA) και λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

   Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος αποσκοπεί:

   • στην παροχή υψηλής ποιότητας ανώτατης εκπαίδευσης μέσα από μαθήματα θεωρίας και μαθήματα θεωρίας-πράξης,
   • στη συνεχή παρακολούθηση και έρευνα στο πεδίο των νέων εξελίξεων στον τομέα του θεωρητικού και τεχνολογικού πολιτισμού και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού αντικειμένου σε αυτές,
   • στην απόκτηση ικανοτήτων από τους αποφοίτους, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στο ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον του επαγγέλματος του Αρχιτέκτονα Εσωτερικών Χώρων με πολύ καλές προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας,
   • στην απόκτηση γνώσεων από τους αποφοίτους, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με επιτυχία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

   Μεταπτυχιακές Σπουδές

   Το Τμήμα διαθέτει διετές πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, με γνωστικό αντικείμενο:
   Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός.

  • Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής περιλαμβάνει σαράντα ένα(41) υποχρεωτικά μαθήματα και δεκατρία (13) υποχρεωτικά-επιλογής, από τα οποία οι φοιτητές επιλέγουν τα τέσσερα (4). Τα μαθήματα κατανέμονται σε οκτώ (8) εξάμηνα σπουδών. Υπάρχουν ένδεκα (11) μαθήματα θεωρίας και σαράντα τρία (43) μαθήματα θεωρίας-πράξης (σύνθεσης). Πρακτική άσκηση διάρκειας δυο (2) μηνών μπορεί να διεξάγεται από το τρίτο εξάμηνο και μετά και είναι προαιρετική για τη λήψη του πτυχίου. Λαμβάνει 3 ECTS και είναι ισοδύναμη με ένα μάθημα επιλογής. Για τη λήψη του πτυχίου οι φοιτητές οφείλουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτηση σε 45 μαθήματα συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email