Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ)

 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελεί  μετεξέλιξη του πρώτου Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στη χώρα. Είναι μια από τις δύο μονοτμηματικές σχολές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του αρχαιότερου πανεπιστημίου στην ευρύτερη ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

   Πραγματεύεται τη μελέτη, την έρευνα και τη διδασκαλία όλων των εκφάνσεων της Κίνησης. Ενδιαφέρεται ολιστικά, αλλά εξετάζει λεπτομερειακά την Κίνηση του Ανθρωπίνου Σώματος. Αποτελεί ένα γνωστικό αντικείμενο με διεπιστημονική προσέγγιση. Είναι μείγμα κλασικής και θετικής επιστήμης επιχρυσωμένη με κόκκους Τέχνης. Πρόκειται για την ψυχική, νοητική και βιολογική Αγωγή και Υγεία, όλων των ατόμων, μέσα από τη συμμετοχή στον αθλητικό Αγώνα. Παράγει Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Γυμναστές, Προπονητές και Αθλητικούς Επιστήμονες.

   Επίσημο χρώμα της Σχολής είναι το κεραμιδί. Αντιπροσωπεύει το γήινο στοιχείο από το οποίο, σύμφωνα με αρχαίες δοξασίες, αντλεί τη δύναμή του το Σώμα.

   Η Σχολή και το ομώνυμο Τμήμα χορηγεί ενιαίο πτυχίο στην «Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού». Όλοι οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε ενιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, προκειμένου να ανταποκριθούν:

   α) Στη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Οι πτυχιούχοι της Σχολής μας έχουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια (ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΕΚΠΑ 11/07/2019).

   β) Στη διδασκαλία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, στα γυμναστήρια και στους χώρους αναψυχής.

   γ) Στη διεύθυνση και εποπτεία γυμναστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων και ως σύμβουλοι ή συνεργάτες σε αθλητικούς οργανισμούς ή άλλους φορείς.

  • Το ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) διαρκεί τουλάχιστον οκτώ (8) εξάμηνα, στη διάρκεια των οποίων οι φοιτητές υποχρεούνται στη συμπλήρωση τουλάχιστον 120 διδακτικών μονάδων (ΔΜ) και 240 πιστωτικών μονάδων (ΠΜ) για την απόκτηση πτυχίου, και περιλαμβάνει:

   • Μαθήματα (υποχρεωτικά, κατ’ επιλογή και κατ’ επιλογή υποχρεωτικά)
   • Πρακτική Εξάσκηση,
   • Εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email