Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

 • panepistimio patron
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 2019 (Ν. 4610/19 αρθ. 36) και άρχισε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Το τμήμα έχει έδρα την Πάτρα και εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

   Πρωταρχικός ακαδημαϊκός στόχος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η δημιουργία στελεχών με βασικές γνώσεις διοικητικής επιστήμης, πλαισιωμένες με γνώσεις και ικανότητες διαχείρισης και χρήσης των σύγχρονων τεχνολογιών, αλλά και με τις απαραίτητες διοικητικές και ηγετικές ικανότητες, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των ποσοτικών μεθόδων, της πληροφορικής και των επικοινωνιών στη λήψη αποφάσεων, στη χάραξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Με αυτό το συνδυασμό γνώσεων και ικανοτήτων οι απόφοιτοι μπορούν να λαμβάνουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά στρατηγικές και λειτουργικές αποφάσεις, οι οποίες από τη φύση τους απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση.

   Το Τμήμα προσφέρει τις εξής κατευθύνσεις:
   Α) Λήψη Επιχειρηματικών Αποφάσεων
   Β) Πληροφοριακά Συστήματα

   Το Τμήμα διαθέτει 8 εργαστήρια πλήρως εξοπλισμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που εξυπηρετούν συνολικά 180 θέσεις εργασίας καθώς και οργανωμένη βιβλιοθήκη η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται.

  • Τα μαθήματα των τεσσάρων (4) πρώτων εξαμήνων είναι υποχρεωτικά (Υ) και κατανέμονται έξι (6) μαθήματα / εξάμηνο.

   Οι φοιτητές οφείλουν στην αρχή του κάθε εξαμήνου να δηλώσουν μαθήματα συνολικού αριθμού Πιστωτικών Μονάδων 30. Επίσης, μπορούν να δηλώσουν μαθήματα που έχουν παρακολουθήσει και δεν είχαν επιτυχή εξέταση συνολικού αριθμού Πιστωτικών Μονάδων μέχρι 30.

   Στο 5ο και 6ο Εξάμηνο ο φοιτητής δηλώνει τα τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα και επιλέγει τρία (3) από τα πέντε (5) μαθήματα Επιλογής .

   Στο 7ο και 8ο Εξάμηνο ο φοιτητής έχει δύο επιλογές: α) είτε δηλώνει τα τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα και επιλέγει τρία (3) από τα πέντε (5) μαθήματα Επιλογής , β) είτε δηλώνει τα τρία (3) υποχρεωτικά μαθήματα και επιλέγει δύο (2) από τα πέντε (5) μαθήματα Επιλογής και επίσης δηλώνει την εκπόνηση Πτυχιακής Εργασίας (η οποία αντιστοιχεί σε 10 ECTS και αντικαθιστά δύο (2) μαθήματα επιλογής, ένα μάθημα επιλογής του 7ου εξαμήνου και ένα μάθημα επιλογής του 8ου εξαμήνου). Ο φοιτητής που θα επιλέξει «Πτυχιακή Εργασία» στο 7ο εξάμηνο οφείλει να επιλέξει το ίδιο μάθημα και στο 8ο εξάμηνο. Ο φοιτητής που ενδιαφέρεται να εκπονήσει «Πτυχιακή Εργασία», με την εγγραφή του στο 7ο εξάμηνο και κατόπιν συνεννόησης με μέλος ΔΕΠ του Τμήματος αποφασίζουν το τίτλο της πτυχιακής εργασίας και ο φοιτητής το δηλώνει στη Γραμματεία.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email