Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

 • panepistimio aigaiou
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων εκπαιδεύει την επόμενη γενιά στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών σε τομείς αιχμής, όπως οικονομική των επιχειρήσεωνχρηματοοικονομική ανάλυση και διοίκηση, ελεγκτική, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, επιχειρησιακών λειτουργιών και εφοδιαστικής αλυσίδας, μάρκετινγκ, διοίκηση τουρισμού, διαχείριση καινοτομίας, ποσοτικές μέθοδοι, κλπ.

   Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι το πρώτο Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που δέχθηκε φοιτητές και φοιτήτριες και άρχισε να λειτουργεί σε προπτυχιακό επίπεδο το ακαδημαϊκό έτος 1985–1986. Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της λειτουργίας του, έχει απονείμει περισσότερα από 1.486 πτυχία, 784 μεταπτυχιακά διπλώματα ειδίκευσης και 79 διδακτορικά διπλώματα.

   Το Πρόγραμμα Σπουδών του Τ.Δ.Ε. δίνει δυνατότητα επιλογής συνδυασμού μαθημάτων, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τον επαγγελματικό προσανατολισμό του κάθε φοιτητή και της κάθε φοιτήτριας, στο πλαίσιο των ακόλουθων κατευθύνσεων:

   1. Διοίκηση
   2. Λογιστική και Χρηματοοικονομική
   3. Τουρισμός
  • Η δομή του Προγράμματος βασίζεται σε δύο Κύκλους Σπουδών που με τα κατάλληλα μαθήματα δημιουργούν προοδευτικά το υπόβαθρο γνώσης των φοιτητών μας – από τη γενική γνώση στην εξειδικευμένη. Οι Κύκλοι Σπουδών είναι οργανωμένοι με γνώμονα την ευελιξία, έτσι ώστε οι φοιτητές να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην εκπαιδευτική διαδικασία επιλέγοντας τα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και σχεδιάζοντας εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών.

   Ο πρώτος Κύκλος Σπουδών προσφέρει το βασικό υπόβαθρο γνώσεων της Διοίκησης Επιχειρήσεων και περιλαμβάνει μαθήματα υποδομής που διδάσκονται κυρίως στα δύο πρώτα έτη του Προγράμματος.

   Ο δεύτερος Κύκλος Σπουδών, και με βάση τις αποκτηθείσες βασικές γνώσεις υποδομής, προσφέρει εξειδικευμένα μαθήματα, στα πλαίσια Κατευθύνσεων Εξειδίκευσης και μαθημάτων Ελεύθερης Επιλογής. Στόχος των μαθημάτων και των δύο Κύκλων Σπουδών είναι να προσφέρουν σφαιρική γνώση του αντικειμένου της Διοίκησης Επιχειρήσεων:
   ● επιστημολογικά (ως προς το πεδίο που αποτελεί το ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης των μαθημάτων)
   ● μεθοδολογικά (ως προς τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν και μελετούν το εν λόγω αντικείμενο).

   Μαθησιακά Αποτελέσματα του Τίτλου Σπουδών

    Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων έχουν εξοπλιστεί με τις απαιτούμενες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες θα τους εξασφαλίσουν την επιστημονική και επαγγελματική τους καταξίωση και εξέλιξη στο χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

   Ειδικότερα, οι πτυχιούχοι του Τμήματος:
   ● Έχουν αποκτήσει επιστημονικό τρόπο σκέψης, ο οποίος επιτρέπει τη μεθοδική και ορθολογική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών.
   ● Έχουν διδαχθεί και είναι σε θέση να αξιοποιήσουν μία σειρά από σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους τα οποία σε συνδυασμό με το διδαχθέντα τρόπο σκέψης τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στο απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.
   ● Είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email