Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

 • panepistimio patron
 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1999 και είχε τους πρώτους αποφοίτους του ήδη από το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004.

   Πρωταρχικός ακαδημαϊκός στόχος του Τμήματος Αρχιτεκτόνων είναι η άρτια εκπαίδευση των φοιτητών/τριών ώστε να αποτελούν ταυτόχρονα ικανούς επιστήμονες και δημιουργούς, ευσυνείδητους επαγγελματίες και ολοκληρωμένους κοινωνικά και πολιτισμικά πολίτες σε σχέση με το ευρύ γνωστικό αντικείμενο που υπηρετούν, το οποίο είναι η διαμόρφωση του κτισμένου περιβάλλοντος και του χώρου ευρύτερα.

   Το Τμήμα διαθέτει 5 σχεδιαστήρια (ένα για κάθε έτος σπουδών), οργανωμένη βιβλιοθήκη η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται, και υπολογιστικό κέντρο με πλούσιο εξειδικευμένο εξοπλισμό και λογισμικό που εξυπηρετεί περίπου 60 θέσεις εργασίας. Στο Τμήμα λειτουργεί Εργαστήριο Πολεοδομικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού (Π.Δ. 293/00) και Εργαστήριο Εικαστικών Τεχνών.

   Α’ ΕΤΟΣ Κατά το πρώτο έτος σπουδών είναι υποχρεωτική η δήλωση/παρακολούθηση ανά εξάμηνο των μαθημάτων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σπουδών του πρώτου έτους. Τα μαθήματα αυτά είναι όλα υποχρεωτικά συνολικών διδακτικών μονάδων(Δ.Μ. ) 60 (30 ανά εξάμηνο).

   Β’ ΕΤΟΣ Κατά το δεύτερο έτος σπουδών επιτρέπεται η δήλωση/παρακολούθηση μαθημάτων συνολικής βαρύτητας έως και 46 δ.μ. ανά εξάμηνο, αλλά είναι υποχρεωτική η κατά προτεραιότητα δήλωση/παρακολούθηση όσων υποχρεωτικών μαθημάτων του πρώτου έτους δεν έχει περάσει ο φοιτητής ή η φοιτήτρια, στο εαρινό εξάμηνο. Τα μαθήματα αυτά είναι όλα υποχρεωτικά συνολικών διδακτικών μονάδων 60 (30 ανά εξάμηνο). Οι διδακτικές μονάδες για κάθε νέο εξάμηνο ορίζονται σε 30. Πέραν αυτού μπορούν να δηλώνονται έως 46 δ.μ. μαθήματα που δεν έχουν περαστεί και χρωστούνται

   Γ’ ΕΤΟΣ Στο τρίτο έτος σπουδών επιτρέπεται η δήλωση/παρακολούθηση μαθημάτων συνολικής βαρύτητας έως και 46 δ.μ. ανά εξάμηνο, αλλά είναι υποχρεωτική η κατά προτεραιότητα δήλωση/παρακολούθηση όσων υποχρεωτικών μαθημάτων των προηγουμένων ετών δεν έχει περάσει ο φοιτητής ή η φοιτήτρια, στο εαρινό εξάμηνο. Τα μαθήματα αυτά είναι όλα υποχρεωτικά συνολικών διδακτικών μονάδων 60 (30 ανά εξάμηνο). Οι διδακτικές μονάδες για κάθε νέο εξάμηνο ορίζονται σε 30. Πέραν αυτού μπορούν να δηλώνονται έως 46 δ.μ. μαθήματα που δεν έχουν περαστεί και χρωστούνται.

   Δ’ ΕΤΟΣ Τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά και προσφέρονται μαθήματα επιλογής ή και μαθήματα ελεύθερης επιλογής από άλλα τμήματα. Οι διδακτικές μονάδες για κάθε νέο εξάμηνο ορίζονται σε 30. Πέραν αυτού μπορούν να δηλώνονται έως 46 δ.μ. μαθήματα που δεν έχουν περαστεί και χρωστούνται

   Ε’ ΕΤΟΣ Τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά και επιλογής ενώ δεν προσφέρονται μαθήματα επιλογής με την διαδικασία των προεπιλογών.

   Οι κανόνες απόκτησης πτυχίου προϋποθέτουν την επιτυχή ολοκλήρωση των υποχρεωτικών μαθημάτων, ερευνητικής και διπλωματικής εργασίας και την κατοχύρωση με επιτυχή ολοκλήρωση (αναγνώριση, Erasmus) των 300 δ.μ. . Το σύνολο των Δ.Μ. από τα υποχρεωτικά μαθήματα για όλα τα έτη είναι 170δ.μ., από τα μαθήματα υποχρεωτικά επιλογής είναι 106δ.μ. (Αρχιτεκτονικοί Σχεδιασμοί 5/6/7/8, Ερευνητική Εργασία και Διπλωματική Δ1 & Δ2), άρα υπολείπονται 24δ.μ. . Οι υπόλοιπες δ.μ. πρέπει να καλυφθούν με μαθήματα επιλογής, μαθήματα ανεξάρτητων σπουδών και μαθήματα ελεύθερης επιλογής. Συμβουλή αν και μπορείτε να καλύψετε όλες τις 24 δ.μ. με μαθήματα επιλογής, θα ήταν καλό να αφήσετε 4δ.μ. . για ελεύθερη σπουδή για έκτακτες εκπαιδευτικές δράσεις

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email