Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων

 • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Η αγροδιατροφική αλυσίδα αρχίζει “από το χωράφι”, με την κατάλληλη διαχείριση των φυσικών πόρων (έδαφος-νερό-ενέργεια), τη χρησιμοποίηση υγιούς και πιστοποιημένου πολλαπλασιαστικού υλικού, την ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ολοκληρωμένης διαχείρισης, και καταλήγει στην παραγωγή ποιοτικών, αυθεντικών, ασφαλών και μειωμένου περιβαλλοντικού αποτυπώματος γεωργικών προϊόντων “στο ράφι”.

   Όραμα του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων είναι να παρέχει στους φοιτητές του σύγχρονη και ανταγωνιστική γνώση για την ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες της Γεωργίας Ακριβείας, στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων αγροδιατροφής, βασισμένα στην αυθεντικότητα τους και την ανάδειξη του ευεργετικού τους πλούτου και με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας. Αυτό σημαίνει ότι η Διαχείριση Φυσικών Πόρων έχει αναπτυξιακό πρόσημο και εστιάζεται στην αποτελεσματική και ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων, εδάφους και ενέργειας και την Προστασία του Περιβάλλοντος, με ταυτόχρονη αξιοποίηση όλων των παραπροϊόντων της αγροδιατροφής για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.

   Αποστολή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων είναι να θεραπεύει και να προάγει την επιστήμη της Γεωπονίας, των Τροφίμων και τη Διαχείριση των Φυσικών Πόρων & την Προστασία του Περιβάλλοντος, μέσω της εφαρμογής διεπιστημονικών προσεγγίσεων και τεχνολογιών με απώτερο στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και την προσαρμογή του αγροδιατροφικού τομέα στις νέες προκλήσεις της αγοράς καινοτόμων αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και υπηρεσιών.

   Συγκεκριμένα, το Τμήμα έχει σκοπό την παροχή γνώσης και την ανάπτυξη έρευνας σε αντικείμενα που αφορούν:

   • Την Ανάπτυξη και Διαχείριση της Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής με χρήση νέων ευφυών τεχνολογιών της Γεωργίας Ακριβείας
   • Την Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων με έμφαση στην Αυθεντικότητα των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων και την ανάδειξη της Ποιότητας τους
   • Την ορθολογική Διαχείριση των Φυσικών Πόρων και την Προστασία του Περιβάλλοντος με ταυτόχρονη αξιοποίηση των παραπροϊόντων αγροτικής παραγωγής
   • Την Αγροτική Οικονομία και Διοίκηση Αγροτικών Επιχειρήσεων με έμφαση στην Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα
  • Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) σχεδιάστηκε από την Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος λαμβάνοντας όλες τις διεπιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στην Ανάπτυξη του Αγροδιατροφικού Τομέα. Το ΠΠΣ αποτελείται από οκτώ εξάμηνα. Στα δύο πρώτα έτη διδάσκονται μόνο υποχρεωτικά μαθήματα και εργαστήρια, ενώ από το τρίτο έτος ξεκινούν τα κατ’ επιλογήν μαθήματα. Στο 6ο εξάμηνο παρέχεται η δυνατότητα της Πρακτικής Άσκησης, ενώ στο 8ο εξάμηνο είναι υποχρεωτική η εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας.

   Προϋποθέσεις για την απόκτηση πτυχίου

   1. Γενικές προϋποθέσεις

   Ο φοιτητής για να αποκτήσει το πτυχίο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, πρέπει να καλύψει τις επόμενες τέσσερεις προϋποθέσεις:

   1. Να εγγραφεί, να παρακολουθήσει και να εξετασθεί με επιτυχία σε όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του προγράμματος σπουδών και να ασκηθεί με επιτυχία στα αντίστοιχα εργαστήρια (όπου υπάρχουν).
   2. Να εγγραφεί, να παρακολουθήσει και να εξετασθεί με επιτυχία σε αριθμό μαθημάτων επιλογής του προγράμματος σπουδών.
   3. Να εκπονήσει και να παρουσιάσει πτυχιακή εργασία.
   4. Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων από τα υποχρεωτικά μαθήματα, τα μαθήματα επιλογής και από την πτυχιακή εργασία να είναι 240 ή μεγαλύτερο και να υπάρχει επιτυχία σε έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων επιλογής.

   2      Εξειδίκευση προϋποθέσεων

   1. Η επιτυχής εξέταση στα 29 υποχρεωτικά μαθήματα που προσφέρουν συνολικά 153 πιστωτικές μονάδες.
   2. Η εκπόνηση πτυχιακής εργασίας που προσφέρει 20 πιστωτικές μονάδες.
   3. Η επιτυχής εξέταση σε τουλάχιστον 16 μαθήματα επιλογής, τα οποία να συγκεντρώνουν το λιγότερο 64 πιστωτικές μονάδες.
   4. Ο συνολικός αριθμός πιστωτικών μονάδων πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με 240.
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email