Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση

 • Panepistimiop kritis
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το ΠΜΣ έχει ως στόχο να οργανώσει και να εξειδικεύσει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην έρευνα και την ανάλυση των πολιτισμικών και κοινωνικo-ιστορικών διεργασιών που σχετίζονται με τις συμβολικές πολιτισμικές διαδικασίες, τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τους μετασχηματισμούς της εκπαίδευσης. Στηρίζεται στη διεπιστημονική συνεργασία των Κοινωνικών Επιστημών (της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Ψυχολογίας, των Επιστημών της Εκπαίδευσης) και της Φιλοσοφίας που συμμετέχουν στην οργάνωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος. Η πολιτισμική ανάλυση είναι ο κοινός θεωρητικός και μεθοδολογικός άξονας γύρω από τον οποίο οργανώνονται οι παρεχόμενες διεπιστημονικές εξειδικεύσεις και τα υπό διερεύνηση αντικείμενα, χωρίς ταυτόχρονα να περιορίζει την ανάπτυξη της μονοεπιστημονικής έρευνας σε κάποια από τις παραπάνω Κοινωνικές Επιστήμες.

   Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην κατεύθυνση: Πολιτισμική Ανάλυση και Εκπαίδευση.

   Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό εδώ

  • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτείται για την απονομή του ΜΔΕ ανέρχεται σε εκατόν είκοσι (120). Συγκεκριμένα, ο φοιτητές πρέπει να συγκεντρώσει (α) ενενήντα (90) πιστωτικές μονάδες από την επιτυχή παρακολούθηση εννέα (9) μαθημάτων, (β) τριάντα (30) πιστωτικές μονάδες από την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας.
   Το Πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται από υποχρεωτικά επιλεγόμενα μαθήματα τα οποία εντάσσονται σε τρεις θεματικές ενότητες.
   Για το Μ.Δ.Ε. προσφέρονται εννέα (9) μεταπτυχιακές παραδόσεις, σεμινάρια ή εργαστηριακά μαθήματα, υποχρεωτικά τρία από κάθε θεματική ενότητα. Κάθε παράδοση, σεμινάριο ή εργαστηριακό μάθημα διδάσκεταικατά τη διάρκεια ενός εξαμήνου τρεις ώρες εβδομαδιαίως επί δεκατρείς εβδομάδες και αντιστοιχεί σε 10 διδακτικές μονάδες (ects), ενώ η διπλωματική εργασία που εκπονείται στο τελευταίο εξάμηνο αντιστοιχεί σε 30 διδακτικές μονάδες (ects). Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται 120 ects.

   Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών εδώ (σελ.3)

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email