Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επικοινωνία

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δ.Π.Θ., διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στη μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία.
   Αποσκοπεί στην παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, ώστε αυτοί/αυτές να συνδυάζουν τη γνώση σε θεωρητικό και εφαρμοσμένο επίπεδο με την εμπειρία και την ακαδημαϊκή έρευνα, προκειμένου να βελτιώσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα και να εμπλουτίσουν το επαγγελματικό τους έργο με νέες διεπιστημονικές προσεγγίσεις στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία.
   Ειδικότερα, οι επί μέρους στόχοι του συγκεκριμένου Π.Μ.Σ. είναι
   •    Να παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες εξειδικευμένες γνώσεις, να καλλιεργήσει την κριτική και αναλυτική σκέψη και να αναπτύξει την επιστημονική προσέγγιση θεμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επικοινωνίας.
   •    Να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικείωση των φοιτητών και των φοιτητριών με τη σύγχρονη ερευνητική μεθοδολογία και τις νέες τεχνολογίες.
   •    Να ενδυναμώσει θεωρητικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες ώστε αυτοί / αυτές να κατανοούν τις ποικίλες ερευνητικές τεχνικές και τις διαφορετικές μεθόδους επεξεργασίας και ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και την επικοινωνία.
   •    Να ενθαρρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να επεξεργάζονται κριτικά τις επιστημονικές εργασίες, τις μελέτες και τα δεδομένα και να αναπτύσσουν την επιστημονική μεθοδολογία για τη διεξαγωγή δικής τους έρευνας.
   •    Να δημιουργήσει στελέχη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που συμμετέχουν ενεργά στην αειφόρο ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της χώρας.
   •    Να εξασκήσει την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων που απέκτησαν κατά τις προπτυχιακές σπουδές τους και να τις ενισχύσει με σκοπό την μετέπειτα αξιοποίησή τους σε διδακτορικό επίπεδο.

   Αναλυτικά η προκήρυξη

  • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. ανέρχονται σε ενενήντα (90).
   Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτείται η παρακολούθηση και εξέταση σε όλα τα μαθήματα τα οποία κατανέμονται στα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών (Α΄ και Β΄). Από αυτά τέσσερα (4) είναι υποχρεωτικά και τέσσερα (4) επιλογής. Κάθε μεταπτυχιακό μάθημα ολοκληρώνεται μετά από 40 ώρες διδασκαλίας.
   Κατά το τρίτο (Γ΄) εξάμηνο των σπουδών απαιτείται η εκπόνηση τςη μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της οποία οι πιστωτικές μονάδες (E.C.T.S) κατανέμονται σε τριάντα (30).

    

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email