Ορθοπεδική Επιστήμη και Αποκατάσταση

 • Panepistimio Leykosias
 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Με δίδακτρα
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full time/Part-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το Πρόγραμμα λειτουργεί με τρεις κατευθύνσεις:

   Κατεύθυνση: 1. Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία,
   Κατεύθυνση: 2. Αθλητική Φυσικοθεραπεία,
   Κατεύθυνση: 3. Ορθοπεδική Επιστήμη

   Περιγραφή Προγράμματος

   Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους φοιτητές επιστημονικά και επαγγελματικά ώστε να καταστούν απόλυτα ικανοί για προχωρημένη και εξειδικευμένη κλινική πράξη στον τομέα της Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας (Manual Therapy), της Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και της Ορθοπεδικής Ιατρικής τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

   Η δομή του προγράμματος είναι μοντέρνα και αντικατοπτρίζει τις πιο σύγχρονες τάσεις της έρευνας στον τομέα της Μυοσκελετικής και Αθλητικής Φυσικοθεραπείας και της Ορθοπεδικής Επιστήμης. Δίνει μεγάλη έμφαση στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και στην ανάπτυξη ενός σωστού κλινικού συλλογισμού που καθοδηγεί τις κλινικές αποφάσεις.

   Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποκτούν τις απαιτούμενες γνώσεις για εξειδικευμένη κλινική πράξη βασισμένη στις διαθέσιμες επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Practice) στους τομείς της Mυοσκελετικής και της Aθλητικής Φυσικοθεραπείας και της Ορθοπεδικής Επιστήμης.

   Προοπτικές Σταδιοδρομίας

   Οι απόφοιτοι θα μπορούν με το πέρας των σπουδών τους να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλοι ή εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές ή γιατροί, σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές, σε αθλητικά σωματεία και σε κέντρα αποκατάστασης ως εξειδικευμένοι φυσικοθεραπευτές ή γιατροί (ή άλλη ειδικότητα ανάλογα με το πρώτο τους πτυχίο).

   Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

   Οι απόφοιτοι θα μπορούν να συνεχίσουν με σπουδές σε επίπεδο διδακτορικού σε γνωστικά πεδία σχετικά με την έρευνα στην Μυοσκελετική και Αθλητική Φυσικοθεραπεία, Ορθοπεδική επιστήμη και Κλινική Εμβιομηχανική. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα προσφέρει διδακτορικό δίπλωμα στο πεδίο της Φυσικοθεραπείας και Κλινικής Εμβιομηχανικής από το 2016 και μετά (PhD in Physiotherapy and Clinical Biomechanics).

   Μαθησιακά Αποτελέσματα

   Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές θα είναι ικανοί να:

   1. Aναγνωρίζουν τους διαφορετικούς ρόλους των διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρός, φυσικοθερα-πευτής, γυμναστής, εργοφυσιολόγος, κτλ) μέσα στην ομάδα αποκατάστασης.
   2. Συνεργάζονται αποτελεσματικά με τους άλλους ειδικούς της ομάδας αποκατάστασης για την προαγωγή της υγείας του ασθενούς.
   3. Εφαρμόζουν προχωρημένες τεχνικές εξέτασης και θεραπείας των μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων και των ορθοπεδικών παθήσεων.
   4. Ενημερώνουν τους ασθενείς σχετικά με τη φύση και την πρόγνωση του προβλήματος τους και να τους βοηθούν να επιλέξουν την κατάλληλη για αυτούς θεραπεία και τον κατάλληλο ειδικό.
   5. Γνωρίζουν και να εκτελούν τις κατάλληλες διαδικασίες για την παραπομπή του ασθενή σε άλλο ειδικό της ομάδας αποκατάστασης παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες που συνέλλεξαν με βάση τις ατομικές τους δεξιότητες.
   6. Αξιολογούν διάφορες παθολογικές καταστάσεις με δομημένο τρόπο και να σχεδιάζουν συντηρητικές ή χειρουργικές παρεμβάσεις, ανάλογα με την ειδικότητα τους, για την αποκατάσταση τους με βάση τις πιο πρόσφατες επιστημονικές αποδείξεις (Evidence Based Practice).
   7. Εφαρμόζουν τους κώδικες βιοηθικής, να επιδεικνύουν προστασία της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των ασθενών και να σέβονται τις αποφάσεις τους.
   8. Αναλύουν κριτικά την διαθέσιμη βιβλιογραφία στον τομέα της ειδικότητας τους.
   9. Ερμηνεύουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία στο χώρο των βασικών επιστημών (βιολογία, εμβιομηχανική, νευροεπιστήμες, κ.ά.).
   10. Κατανοούν τη μεθοδολογία της επιστημονικής έρευνας και να είναι ικανοί να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες για την παραγωγή νέας γνώσης.
  • Ο φοιτητής πρέπει να συμπληρώσει 90 ECTS καθώς και όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος.

   Ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) είναι 2.0. Παρά το γεγονός ότι με το βαθμό ‘D-‘ το μάθημα θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς, ο απαιτούμενος μέσος όρος είναι το ‘C’ για να επιτευχθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος γενικός βαθμός (CPA) 2.0.

   Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

   Semester 1

   • Biostatistics 10 ECTS Credits
   • Neuro-musculoskeletal Pathology and Diagnosis 10 ECTS Credits
   • Biology of Connective Tissue 5 ECTS Credits
   • Research Methodology in Health 5 ECTS Credits

   Semester 2

   • Rehabilitation of Musculoskeletal System I / Lab 10 ECTS Credits
   • Rehabilitation of Musculoskeletal System II / Lab 10 ECTS Credits
   • Functional Rehabilitation 10 ECTS Credits

   Semester 3

   • Pain and Reflexive Therapies 10 ECTS Credits
   • Research Thesis 20 ECTS Credits
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   2 thoughts on “Ορθοπεδική Επιστήμη και Αποκατάσταση

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email