Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία (Orthodox Ecumenical Theology)
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 3,000€
ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 18 μήνες, 36 μήνες
ΠΟΛΗ: Θεσσαλονίκη
ΣΠΟΥΔΕΣ: Full time/Part-time
Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ]) είναι ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που έχει ως αντικείμενο να εφαρμόσει την θεολογική κληρονομιά της Ορθοδοξίας στις ανάγκες του παρόντος, ακολουθώντας όλα τα διεθνή πρότυπα αριστείας και την κριτική μελέτη που ακολουθείται στην σύγχρονη ακαδημαϊκή έρευνα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγγλόφωνους θεολόγους, καθώς και σε απόφοιτους σχετικών προγραμμάτων σπουδών που επιθυμούν να αποκτήσουν ή να επεκτείνουν την ειδίκευσή τους μέσω διδασκαλίας υψηλού επιπέδου με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή των θεμελιωδών δογμάτων του Χριστιανισμού, και ειδικά της Ορθοδοξίας (Βιβλικής, Λειτουργικής, Πατερικής) στο σύγχρονο κοσμικό και πολυπολιτισμικό πλαίσιο.
Οι βασικοί στόχοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι οι εξής:
- Να παράσχει τη δυνατότητα έρευνας και εκπαίδευσης στην θεμελιώδη Ορθόδοξη θεολογία, όπως αυτή ανταποκρίνεται στις οικουμενικές ανάγκες της Εκκλησίας τον 21ο αιώνα σε τοπικό, δια-χριστιανικό και δια-θρησκειακό περιβάλλον.
- Να προωθήσει την κατανόηση οικουμενικών, κοινωνικοοικονομικών, οικολογικών και εκκλησιολογικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Εκκλησίες και οι κοινωνίες σήμερα, μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας μεγάλου ακαδημαϊκού βεληνεκούς.
- Να δημιουργήσει μια διεθνή και πολυπολιτισμική κοινότητα φοιτητών και διδασκόντων για να εντείνει την αλληλοκατανόηση ανάμεσα στους πολιτισμούς, τα έθνη και τις θρησκευτικές παραδόσεις.
Η χρονική διάρκεια της φοίτησης για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) είναι τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα για το ΠΜΣ πλήρους φοίτησης και περιλαμβάνει δυο (2) εξάμηνα διδασκαλίας και ένα (1) εξάμηνο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Η χρονική διάρκεια για το ΠΜΣ μερικής φοίτησης διπλασιάζεται.
The Programme
The Master Programme in Orthodox Ecumenical Theology (MOET) is an inter-Orthodox and inter-jurisdictional Programme, which aims at applying the invaluable theological legacy of the Orthodox Christianity to the needs of the present, following all international standards of excellence and the critical study pursued in modern academic scholarship.
Aims and objectives
- Provide research and education in foundational Orthodox theology that meet the needs of the Church in the 21st century in local, inter-Christian, and inter-Faith environment. Though it primarily refers to Orthodox Theology in its ecumenical perspective – the term “ecumenical” referring to the universal, catholic and ecumenical dimension of the Christian faith – it also applies to all Christian theologies designated not in a confessional sense as “orthodox”.
- Enhance understanding of the ecumenical, socio-economic, ecological and gender issues facing the Churches and society today, through teaching and research of the highest academic standard.
- Create an international, multi-ethnic, multi-cultural and diverse student and faculty community to foster greater understanding between cultures, nations, and Church traditions.
Δείτε την προκήρυξη:
Η Σχολή Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο αντικείμενο «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Master in Orthodox Ecumenical Theology) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Η διδασκαλία των μαθημάτων των Προγραμμάτων Σπουδών γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Οι διδάσκοντες προέρχονται και από πανεπιστήμια της αλλοδαπής και της ημεδαπής.
Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) μετά από κύκλο σπουδών, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων δύο διδακτικών εξαμήνων καθώς και την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας. Η χρονική διάρκεια της φοίτησης για την απονομή του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα πλέον του χρόνου εκπόνησης της διπλωματικής εργασίας (σύνολο τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα) για το Π.Μ.Σ. πλήρους φοίτησης. Για όσους φοιτητές επιθυμούν και κατόπιν σχετικής αίτησης υπάρχει η δυνατότητα μερικής φοίτησης. Στην περίπτωση αυτή η χρονική διάρκεια των σπουδών διπλασιάζεται.
Στo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος γίνονται δεκτοί, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής, ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4485/2017 και 4610/2019, όπως εκάστοτε ισχύουν.
Η επιλογή των Μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας και τη συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου των προπτυχιακών σπουδών του υποψήφιου με το επιστημονικό πεδίο του Π.Μ.Σ., το βαθμό του διπλώματος ή πτυχίου, την επίδοση στη διπλωματική εργασία και σε προπτυχιακά μαθήματα συναφή με το Π.Μ.Σ., την πιστοποιημένη άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, το βιογραφικό σημείωμα του υποψήφιου και τις συστατικές επιστολές.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2020 (ή μέχρι την κάλυψη των θέσεων) ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται στον σύνδεσμο http://www.ihu.edu.gr/index.php/admissions.html. Κατά την υποβολή αίτησης οι υποψήφιοι καλούνται να επισυνάψουν τα παρακάτω:
- Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα (CV)
- Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου (με ακριβή βαθμό),
- Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας
- Πιστοποίηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας προσκομίζοντας έναν από τους παρακάτω τίτλους απόδειξης πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας: IELTS (6.5 και άνω), TOEFL (90 και άνω), TOEIC (850 και άνω). Ελλείψει αυτών, δεκτά γίνονται και άλλα πτυχία που αποδεικνύουν όμως άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας όπως αυτά εξειδικεύονται από τον ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατέχουν ανάλογο πιστοποιητικό μπορούν να υποβάλουν αίτηση αλλά για να τους επιτραπεί να ξεκινήσουν το Π.Μ.Σ. θα πρέπει να υποβάλουν το πιστοποιητικό έως 12 Οκτωβρίου του 2020
- Δύο συστατικές επιστολές που να καταδεικνύουν την καταλληλότητα του υποψηφίου για το ΠΜΣ σε κλειστούς υπογεγραμμένους και σφραγισμένους φακέλους. Εναλλακτικά, οι αξιολογητές μπορούν να αποστείλουν κατευθείαν τις ενυπόγραφες συστατικές επιστολές στο email [email protected] από τον προσωπικό λογαριασμό email που διατηρούν στο φορέα/ίδρυμα στο οποίο εργάζονται
- Δύο φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου
Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων παρέχονται από τη Γραμματεία και τους Υπεύθυνους των Προγραμμάτων (Programme Μanagers) της Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιακού Κέντρου Διεθνών Προγραμμάτων Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (τηλ. 2310– 807529/526 email: [email protected] ).
Συμμόρφωση στο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) (EE 2016/679)
Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση και τα συνοδευτικά αυτής δικαιολογητικά έγγραφα, συναινούν ρητά στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που οι ίδιοι υποβάλλουν μαζί με τη αίτησή τους, με σκοπό την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς τους και την αποδοχή τους ή μη σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.
Σε περίπτωση μη επιλογής ορισμένου υποψηφίου, τα στοιχεία του στη συνέχεια διαγράφονται από τα αρχεία της Σχολής εντός χρονικού διαστήματος 30 ημερών. Ο υποψήφιος που τελικά δεν επιλεγεί έχει δικαίωμα να παραλάβει τα έγγραφα που έχει υποβάλλει, διαφορετικά αυτά καταστρέφονται εντός 30 ημερών.
Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτούνται ενενήντα (90) ευρωπαϊκές πιστωτικές μονάδες (ECTS). Το ΠΜΣ «Ορθόδοξη Οικουμενική Θεολογία» (Master in Orthodox Ecumenical Theology [Μ.ΟΕΤ]) περιλαμβάνει δύο (2) εξάμηνα μαθημάτων και ένα (1) εξάμηνο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας. Στο 1ο εξάμηνο περιλαμβάνονται 5 υποχρεωτικά μαθήματα [30 ECTS σύνολο], στο 2ο εξάμηνο 3 υποχρεωτικά μαθήματα [18 ECTS σύνολο] και 4 μαθήματα επιλογής [12 ECTS σύνολο], τρία από τα οποία σε μία από τις τρεις κατευθύνσεις και ένα από τις λοιπές δύο κατευθύνσεις.
Η διδασκαλία των μαθημάτων μπορεί να γίνεται με ταυτόχρονη φυσική παρουσία των φοιτητών και των διδασκόντων (διά ζώσης) ή με εξ αποστάσεως σύγχρονη ή/και ασύγχρονη εκπαίδευση (χωρίς αναγκαστική ταυτόχρονη φυσική παρουσία φοιτητών και διδασκόντων) ή υβριδικά με ευέλικτες μορφές μάθησης χρησιμοποιώντας συνδυαστικά τη διά ζώσης εκπαίδευση και τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών αλλά και επικουρικά την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Το πρόγραμμα μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής: