Νέα Υλικά και Τεχνολογίες στο Σχεδιασμό Δομικών Κατασκευών

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1.200
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το γνωστικό αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. είναι: η μελέτη των νέων υλικών και νέων τεχνολογιών όσον αφορά τον αντισεισμικό σχεδιασμό, την τεχνολογία του σκυροδέματος και τις επεμβάσεις (επισκευές – ενισχύσεις) των δομικών έργων καθώς και η επίδραση του περιβάλλοντος στις δομικές κατασκευές και των δομικών κατασκευών στο περιβάλλον.Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΔΠΘ, διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στην περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, την ανάπτυξη της έρευνας και των τεχνών, την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας, στην υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των πτυχιούχων σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές της επιστήμης του Πολιτικού Μηχανικού, προσανατολισμένους στις νεότερες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο των νέων υλικών και τεχνολογιών στο σχεδιασμό των δομικών κατασκευών.

   Δείτε την προκήρυξη εδώ

  • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. ανέρχονται σε 90.
   Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτείται η υποχρεωτική παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε δέκα (10) μαθήματα 3ωρα μαθήματα, τα οποία κατανέμονται στα δύο πρώτα εξάμηνα σπουδών. Οι φοιτητές επιλέγουν πέντε (5) μαθήματα ανά εξάμηνο από μια κοινή λίστα μαθημάτων. Επομένως όλα τα μαθήματα είναι κατ΄ επιλογήν υποχρεωτικά. Τα μαθήματα αυτά μπορεί με απόφαση της Ε.Δ.Ε. να τροποποιηθούν.
   Οι φοιτητές, απόφοιτοι ΤΕΙ, οφείλουν να παρακολουθήσουν ένα ταχύρυθμο μάθημα ομογενοποίησης των προπτυχιακών τους γνώσεων στην αρχή του Α΄ εξαμήνου. Η επιτυχής εξέταση στο μάθημα αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση του  Δ.Π.Μ.Σ.
   Κατά το τρίτο εξάμηνο απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση της εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της οποίας οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) ορίζονται σε 30. Κάθε ECTS αντιστοιχεί σε 25 ώρες φόρτου εργασίας.

   Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών εδώ

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email