Μοριακή και Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών – Πράσινη Βιοτεχνολογία

  • Panepistimiop kritis
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Π.Μ.Σ. ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, αποσκοπεί στην εντατική μεταπτυχιακή εξειδίκευση νέων επιστημόνων και τη χορήγηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε: α) να συνεχίσουν σε Διδακτορικές σπουδές και να στελεχώσουν Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, β) να στελεχώσουν σύγχρονες παραγωγικές μονάδες βιολογικών εφαρμογών, και γ) να επενδύσουν στην αριστεία και την καινοτομία.

      Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε τομείς αιχμής της Βιολογίας Φυτών, όπως Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία, Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών, Βιοενεργητική, Αναπτυξιακή Βιολογία, Μοριακή Φυσιολογία, Μοριακή Φυτοπαθολογία, Μοριακή Φαρμακογνωσία και Μοριακή Οικολογία, καθώς και των Βιοτεχνολογικών και Περιβαλλοντικών τους Εφαρμογών.

      Δείτε την προκήρυξη:

      * Παράταση υποβολής αιτήσεων: 15 Μαΐου 2020

      Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στη ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ το οποίο προσεγγίζει με σύγχρονες τεχνικές τον κόσμο των φυτών και αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Η έναρξη του Π.Μ.Σ. για το ακαδ. έτος 2020-2021 θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020 και δεν απαιτούνται δίδακτρα.

      Το Π.Μ.Σ. ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, αποσκοπεί στην εντατική μεταπτυχιακή εξειδίκευση νέων επιστημόνων και τη χορήγηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε: α) να συνεχίσουν σε Διδακτορικές σπουδές και να στελεχώσουν Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, β) να στελεχώσουν σύγχρονες παραγωγικές μονάδες βιολογικών εφαρμογών, και γ) να επενδύσουν στην αριστεία και την καινοτομία.

      Απόφοιτοι του Π.Μ.Σ. κοσμούν κορυφαία Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου όπως University of Exeter (UK), University of Uppsala (SE), Cold Spring Harbor Laboratory (USA), University of Pennsylvania (USA) κ.ά., καθώς και κορυφαία Ιδρύματα της Ελλάδας ως Καθηγητές και Ερευνητές με αυτόνομη δραστηριότητα.

      Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε τομείς αιχμής της Βιολογίας Φυτών, όπως Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία, Εφαρμοσμένη Βιολογία Φυτών, Βιοενεργητική, Αναπτυξιακή Βιολογία, Μοριακή Φυσιολογία, Μοριακή Φυτοπαθολογία, Μοριακή Φαρμακογνωσία και Μοριακή Οικολογία, καθώς και των Βιοτεχνολογικών και Περιβαλλοντικών τους Εφαρμογών.

      Οι μεταπτυχιακές σπουδές οδηγούν στη λήψη Δ.Μ.Σ. στη ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ μετά από εντατικές σπουδές ενός έτους. (4 μήνες μεταπτυχιακών μαθημάτων και σεμιναρίων, ακολουθούμενα από 8 μήνες εργαστηριακής άσκησης και Μεταπτυχιακής Εργασίας).

      Κατά το πρώτο τετράμηνο σπουδών, οι Μεταπτυχιακοί Φοιτητές (ΜΦ) παρακολουθούν υποχρεωτικά μεταπτυχιακά μαθήματα και σεμινάρια, οργανωμένα σε 7 ενότητες, διάρκειας τουλάχιστον 200 διδακτικών ωρών (30 ECTS). Το δεύτερο εξάμηνο πραγματοποιούν, α) διμηνιαία προχωρημένη εργαστηριακή άσκηση σε ένα από τα γνωστικά αντικείμενα των τομέων ειδίκευσης που θα επιλέξουν (5 ECTS), β) εκπαιδεύονται στην ερευνητική μεθοδολογία και εκπονούν ερευνητική εργασία σε Ερευνητικό Εργαστήριο της επιλογής τους (20 ECTS) και γ) συγγράφουν τη Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία τους (5 ECTS).

      Στο Π.Μ.Σ. ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ συνεργάζονται μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Βιολογίας, άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής και της αλλοδαπής, καθώς και άλλες κατηγορίες διδασκόντων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν.4485/2017.

      Για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων ΜΦ είναι απαραίτητη η κατοχή, ή η επικείμενη απόκτηση, πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή ισότιμου τίτλου ξένου Πανεπιστημίου σε συγγενές επιστημονικό πεδίο (Bιολογία, Βιοχημεία, Μοριακή Βιολογία, Iατρική, Φαρμακευτική, Γεωπονία, Xημεία, Φυσική, κλπ).

      Πτυχιούχοι Tμημάτων ΤΕΙ, σε συγγενή με τα προηγούμενα αντικείμενα, δύνανται επίσης να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής, και εφόσον γίνουν δεκτοί, θα πρέπει να εξεταστούν επιτυχώς στα βασικά μαθήματα, που έχει ορίσει το Tμήμα Βιολογίας (Εισαγωγή στη Ζωολογία, Βιοχημεία Ι, Γενετική Ι, Μικροβιολογία, Δομή και Λειτουργία Φυτικών Οργανισμών, Οικολογία, Κυτταρική Βιολογία, Μοριακή Βιολογία) στις εξεταστικές περιόδους, που αυτά εξετάζονται, σύμφωνα με το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών του Tμήματος, εντός του πρώτου ακαδημαϊκού έτους μετά την εν δυνάμει αποδοχή τους. Οι μεταπτυχιακές τους σπουδές στο ΠΜΣ ΜΕΒΦ-ΠΒ αρχίζουν το επόμενο έτος με την προϋπόθεση ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις τους σε όλα τα παραπάνω προπτυχιακά μαθήματα.

      Η επιλογή γίνεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

      1. Βαθμό Πτυχίου ή αναλυτική βαθμολογία μαθημάτων για τους τελειόφοιτους
      2. Αποδεδειγμένη επάρκεια της Αγγλικής γλώσσας (τουλάχιστον επιπέδου Β2)
      3. Συστατικές επιστολές.
      4. Προσωπική συνέντευξη και συνέντευξη στην ολομέλεια του ΠΜΣ.

      Κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του/της υποψηφίου/ας, που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατίθενται.

      Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν στις 21 και 22 Μαΐου 2020 στο Τμήμα Βιολογίας του Π.Κ. στο Ηράκλειο Κρήτης. Για την ακριβή ώρα των συνεντεύξεων οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν από τη γραμματεία μέσω e-mail. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και έπειτα από αιτιολογημένη αίτηση προς την εξεταστική επιτροπή μπορεί να δοθεί η δυνατότητα συνεντεύξεων μέσω skype.

      Υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 15 Μαΐου 2020 ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας https://postgrad.cict.uoc.gr στην οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη, να επεξεργαστούν την αίτησή τους, να επισυνάψουν (upload) τα δικαιολογητικά τους και να την υποβάλλουν οριστικά πριν τη λήξη της προθεσμίας.

      Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν:

      1. Αίτηση συμμετοχής (στην ιστοσελίδα https://postgrad.cict.uoc.gr)
      2. Έκθεση σχετική με τα κίνητρα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σπουδών (στην ιστοσελίδα https://postgrad.cict.uoc.gr)
      3. Τρεις συστατικές επιστολές (απευθείας από τους συντάκτες στο e-mail [email protected])*

      Και να επισυνάψουν τα παρακάτω πιστοποιητικά/αρχεία:

      4. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα, που θα περιλαμβάνει στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική ή την επαγγελματική δραστηριότητα, τις πιθανές επιστημονικές εργασίες και τα ενδιαφέροντα του υποψηφίου
      5. Αντίγραφο πτυχίου. Στην περίπτωση που ο τίτλος δεν υπάρχει κατά την υποβολή των δικαιολογητικών, αλλά αναμένεται, οι υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν μόνο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας. Σε περίπτωση που γίνουν δεκτοί στο Πρόγραμμα θα πρέπει να προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους αντίγραφο πτυχίου ή Βεβαίωση περάτωσης σπουδών.
      6. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας.
      7. Βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΟΑΤΑΠ (www.doatap.gr) για τους υποψήφιους, που προέρχονται από πανεπιστημιακές σχολές της αλλοδαπής. Σε περίπτωση που η βεβαίωση ισοτιμίας είναι σε εκκρεμότητα οι υποψήφιοι μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών στο ΔΟΑΤΑΠ.
      8. Τεκμηρίωση επαρκούς γνώσης Αγγλικής (επίπεδο Β2) για τους δε αλλοδαπούς τεκμηρίωση γνώσης της Αγγλικής και της Ελληνικής γλώσσας
      9. Μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
      10. Κάθε άλλο στοιχείο που ενισχύει την υποψηφιότητα.

      *Οι συστατικές επιστολές θα σταλούν απευθείας από τους συντάκτες στο e-mail [email protected] . Το σχετικό αρχείο για Συστατικές επιστολές βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://postgrad.cict.uoc.gr (Συμπληρωματικά αρχεία ΜΠΣ) και στην ιστοσελίδα του Τμήματος Βιολογίας https://www.biology.uoc.gr/el/announcements).

      Για τα σαρωμένα πιστοποιητικά και τα αρχεία
      Μπορείτε να επισυνάψετε μόνο αρχεία τύπου pdf.
      Μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος κάθε αρχείου = 2MB.
      Συνολικό μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείων = 20MB.

      Για τη Φωτογραφία
      Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία τύπου: .png, .jpeg
      Μέγιστο Μέγεθος: 2MB
      Διαστάσεις: 200px x 200px

      Περισσότερες πληροφορίες για το Π.Μ.Σ. βρίσκονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση: https://misuoc5.admin.uoc.gr/metaptyx/ ή μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματέα του ΠΜΣ κ.Ευφροσύνη Μπερβανάκη ([email protected]), τηλ.2810-394402.

      Υπεύθυνος του ΠΜΣ «ΜΟΡΙΑΚΗ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΦΥΤΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ» είναι ο Αν. Καθηγητής Κρίτων Καλαντίδης ([email protected]), τηλ. 2810-394435

    • Το ΠΜΣ-ΜΒΒΦ εφαρμόζει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων (ΠΜ ή ECTS), σύμφωνα με το ν.3374/2005. Οι πιστωτικές μονάδες εκφράζουν το φόρτο εργασίας, που απαιτείται για την ολοκλήρωση των στόχων ενός ακαδημαϊκού προγράμματος από κάθε φοιτητή.

      1. Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του ΔΜΣ ανέρχονται σε εξήντα (60). Συγκεκριμένα, ο Μεταπτυχιακός Φοιτητής πρέπει να συγκεντρώσει:

      α) τριάντα (30) ECTS από την παρακολούθηση και  επιτυχή εξέταση όλων των υποχρεωτικών μαθημάτων,

      β) δέκα (5) ECTS από την πραγματοποίηση μίας  διμηνιαίας προχωρημένης εργαστηριακής άσκησης στα γνωστικά αντικείμενα των τομέων ειδίκευσης,

      γ) δεκαπέντε (20) ECTS από την Ερευνητική Εργασία σε Ερευνητικό Εργαστήριο, και

      δ) πέντε (5) ECTS για τη συγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας σε ένα από τα επιστημονικά πεδία του ΠΜΣ.

      Πρόγραμμα σπουδών

      Α΄ Εξάμηνο

      Μεταπτυχιακά Μαθήματα (υποχρεωτικά)

      ECTS

      1.Φυτικά Γονιδιώματα: Δομή, Ρύθμιση, Χαρτογράφηση & Κλωνοποίηση

      4

      2.Μοριακή/Γενετική Βελτίωση Φυτών

      5

      3.Φωτοσύνθεση – Από την Βιοενεργητική στη Βιοτεχνολογία

      3

      4.Μοριακή Βιολογία και Βιοτεχνολογία Αβιοτικών & Βιοτικών Καταπονήσεων

      5

      5.Μεταβολισμός – Μεταβολική Γενετική

      3

      6.Νέες Τεχνολογίες Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Φυτών

      5

      7.Φαρμακευτικά, Αρωματικά, Διατροφικά και Kτηνοτροφικά – Περιβαλλοντική Διαχείριση και Καινοτομία

      5

      Σύνολο Α΄ Εξαμήνου

      30

      Β΄ Εξάμηνο

      Προχωρημένη εργαστηριακή άσκηση 1

      5

      Ερευνητική Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία

      20

      Συγγραφή Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας

      5

      Σύνολο Β’ Εξαμήνου

      30

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email