Κλινική Διαιτολογία

  • Panepistimio Leykosias
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Με δίδακτρα
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΛΗΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 01/09/2020
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full time/Part-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Objectives

      1. To impart knowledge and develop capacitate of the students through state-of- the-art higher education in the area of Clinical Nutrition & Dietetics and Medical Nutrition Management;
      2. To develop students to become health care professionals for services in various fields of clinical nutrition and medical nutrition management and related areas such as hospitals, academics, research, industry, clinical nutrition departments, training, extension and community service;
      3. To develop capacities and abilities and enable students to pursue higher education and research in Clinical Nutrition and Dietetics

      Προοπτικές Σταδιοδρομίας

      On successful completion each student is eligible to apply for registration as a clinical dietitian at the Cyprus Registration Board for Food Scientists, Technologists and Dietitians (CyRBFSTD).
      The only MSc in Clinical Dietetics in Cyprus.

      Fulfills the requirements and expectations of the Cyprus Registration Board for Food Scientists, Technologists and Dietitians, Cyprus Dietetic and Nutrition Association, Health and Care Professional Council for the title of RD.

      Our graduates may be employed in the following sectors/areas:

      • Teaching
      • Research
      • Work as Clinical Dietitians in Hospitals/Clinics with Consultants with health care centres/schools/corporate organizations/NGOs
      • Technical marketing in Pharmaceutical and Nutraceutical Industry for nutritional support products/nutraceuticals
      • Clinical Research
      • Independent practice
      • Clinical Dietitians in Food Industry
      • Freelance Clinical writing

      Student destinations:

      As public interest in food and health grows, career opportunities for qualified dietitians are expanding every year. The largest employer of the graduates is either in hospital or community health services, in a range of organisations including research institutes, consumer groups, food retailers, and government departments and agencies. Others can become successful as food and health journalists or developed careers in the food and pharmaceutical industries.

      Πρόσβαση σε Περαιτέρω Σπουδές

      Graduates of the MSc program (Thesis Option) may continue their studies towards a PhD/DProf degree

      Μαθησιακά Αποτελέσματα

      Με το μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας «MSc στην Κλινική Διαιτολογία», ο φοιτητής είναι υποψήφιος για τον τίτλο του Κλινικού Διαιτολόγου από το Συμβουλίο Εγγραφής Επιστημόνων , Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου και το HCPC, UK. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και επαγγελματικές συμπεριφορές που είναι απαραίτητες για την άσκηση του κλινικού διαιτολόγου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα, πρακτική άσκηση και διατριβή έρευνας.

      Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές αναμένεται να:

      • Να εντοπίζουν, να ερμηνεύουν, να αξιολογούν και να χρησιμοποιούν επαγγελματική βιβλιογραφία για να κάνουν ηθικές αποφάσεις τεκμηριωμένης πρακτικής.
      • Να χρησιμοποιούν τις τρέχουσες τεχνολογίες της πληροφορίας για να εντοπίσουν και να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες γραμμές και πρωτόκολλα βάσει αποδεικτικών στοιχείων.
      • Να επιδείξουν αποτελεσματική και επαγγελματική προφορική και γραπτή επικοινωνία και τεκμηρίωση και τη χρήση των υφιστάμενων τεχνολογικών πληροφοριών κατά την επικοινωνία με άτομα, ομάδες και το κοινό.
      • Να επιδείξουν αυτοπεποίθηση, υπεράσπιση και διαπραγμάτευση δεξιοτήτων κατάλληλων για την κατάσταση.
      • Να επιδείξουν τεχνικές συμβουλευτικής για τη διευκόλυνση της αλλαγής της συμπεριφοράς.
      • Να εντοπίσουν, να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν θεσπισμένες κατευθυντήριες γραμμές για ένα σενάριο επαγγελματικής πρακτικής.
      • Να προσδιορίζουν και να περιγραφούν τους ρόλους των άλλων με τους οποίους οι Κλινικοί Διαιτολόγοι συνεργάζονται με την παροχή υπηρεσιών τροφίμων και διατροφής.
      • Να χρησιμοποιούν τη διαδικασία διατροφικής φροντίδας για τη λήψη αποφάσεων, για να διαπιστώσουν προβλήματα που σχετίζονται με τη διατροφή και να προσδιορίσουν και να αξιολογήσουν διατροφικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών διατροφικών θεραπειών, την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας.
      • Να εφαρμόσουν τις γνώσεις του ρόλου του περιβάλλοντος, τροφίμων και των επιλογών του τρόπου ζωής για την ανάπτυξη παρεμβάσεων για να επηρεάσουν την αλλαγή και την ενίσχυση της ευεξίας σε διάφορα άτομα και ομάδες.
      • Να αναπτύξουν μια εκπαιδευτική συνεδρία ή πρόγραμμα / εκπαιδευτική στρατηγική για έναν συγκεκριμένο πληθυσμό.
      • Να εφαρμόσουν θεωρίες διαχείρισης και επιχειρηματικότητας και αρχές για την ανάπτυξη, την εμπορία και την παράδοση των προγραμμάτων ή των υπηρεσιών.
      • Να καθορίσουν το κόστος των υπηρεσιών ή εργασιών των κλινικών διαιτολόγων και προετοιμάσουν έναν προϋπολογισμό και να ερμηνεύουν τα οικονομικά δεδομένα.
      • Να εφαρμόσουν τις αρχές της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων σε διαφορετικές καταστάσεις.
      • Να εφαρμόσουν τις αρχές ασφάλειας που σχετίζονται με τα τρόφιμα, το προσωπικό και τους καταναλωτές.
      • Να αναπτύξουν μέτρα αποτελέσματος, να χρησιμοποιήσουν αρχές πληροφορικής και τεχνολογίας για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για την εκτίμηση και αξιολόγηση των δεδομένων για χρήση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
      • Να εξηγούν την επίδραση της θέσης της δημόσιας πολιτικής για την πρακτική άσκηση του επαγγέλματός.
      • Να εξηγούν τον αντίκτυπο της πολιτικής της υγειονομικής περίθαλψης και της διοίκησης, διαφορετικά συστήματα παροχής υγειονομικής περίθαλψης και τρέχοντα θέματα αποπληρωμής, πολιτικές και κανονισμούς σχετικά με τις υπηρεσίες τροφίμων και διατροφής.
    • The student must complete 120 ECTS and all program requirements. A minimum cumulative grade point average (CPA) of 3.0 is required.

      Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών

      Semester 1

      • Nutrition Care Plan 7.5 ECTS Credits
      • Principles of Diet Therapy and Life Cycle 7.5 ECTS Credits
      • Clinical Sciences and Therapeutics 7.5 ECTS Credits
      • Professional Practice for Dietitians I 7.5 ECTS Credits

      Semester 2

      • Advanced Diet Therapy and Medicine 7.5 ECTS Credits
      • Diet Therapy in Chronic Diseases 7.5
      • Nutrition Counseling and Education 7.5 ECTS Credits
      • Professional Practice for Dietitians II 7.5 ECTS Credits

      Semester 3

      • Advanced Nutritional Epidemiology and Public Health 7.5 ECTS Credits
      • Pediatric Diet Therapy 7.5 ECTS Credits
      • Professional Practice for Dietitians III 7.5 ECTS Credits

      Semester 4

      • Research Methods in Nutrition and Dietetics 7.5 ECTS Credits
      • Thesis Research 22.5 ECTS Credits
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
    ΆΡΘΡΑ
    Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email