Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο

  • panepistimio thessalias
  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 3.000€
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Σκοπός του ΠΜΣ «η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» είναι η κατάρτιση στελεχών υψηλού επιστημονικού επιπέδου στην αγορά εργασίας, ικανά να στελεχώσουν στρατηγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, των Πανεπιστημίων, των Ερευνητικών Ινστιτούτων, των Ιατρικών Κέντρων και Εργαστηρίων ή να συνεχίσουν σπουδές διδακτορικού επιπέδου, εφόσον το επιθυμούν.

      Το ΠΜΣ, «η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο», έχει ως αντικείμενο την παροχή υψηλού επιπέδου εξειδίκευσης και διεξαγωγής έρευνας όσον αφορά τη διατροφή του ανθρώπου, έτσι ώστε οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία σε σύγχρονα θέματα διατροφής, με σκοπό την επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

      Το συγκεκριμένο ΠΜΣ έχει σαν στόχο την επιστημονική προσέγγιση της αλληλεπίδρασης της διατροφής στην υγεία και τα διάφορα νοσήματα και την αναγνώριση των διατροφικών μεταβλητών που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία και τη νόσο. Θα βοηθήσει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να κατανοήσουν περισσότερο τις μεθόδους των διατροφικών παρεμβάσεων για τη θεραπεία και τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές πρόληψης των νοσημάτων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιστημόνων με ειδικές γνώσεις στον τομέα αυτό της υγείας. Θα προσεγγίζει σημαντικά θέματα όπως, το ισορροπημένο διαιτολόγιο, την εκτίμηση των διατροφικών διαταραχών και ελλειμμάτων, τους διαιτητικούς παράγοντες και τις διατροφικές διαταραχές που εμπλέκονται στα διάφορα νοσήματα, το πρωτεϊνικό και θερμιδικό ισοζύγιο, την εντερική και παρεντερική θρέψη, το ρόλο των βιταμινών και των θρεπτικών ιχνοστοιχείων, την παχυσαρκία και τις μεθόδους αντιμετώπισής της.

      Δείτε αναλυτικά την Προκήρυξη:

       

      Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. 

      Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη τίτλου σπουδών Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο», μετά από κύκλο σπουδών 3 εξαμήνων, στην ελληνική γλώσσα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων, την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και πρακτική άσκηση, με συνολικά 90 πιστωτικές μονάδες (ECTS). 

      Η έναρξη των μαθημάτων του Π.Μ.Σ. θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020, ανάλογα με την εξέλιξη και τις οδηγίες που θα υπάρχουν για την επιδημία του κορωνοϊού. Τα δίδακτρα ανέρχονται στις 3.000 ευρώ (1.000 € με την έναρξη του Α ́ εξαμήνου, 1.000 € με την έναρξη του Β’ εξαμήνου, 500 € κατά την ανάληψη εκπόνησης της Διπλωματικής Εργασίας και 500 € με την έναρξη του Γ’ εξαμήνου). 

      Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι (ή τελειόφοιτοι, εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι τον Οκτώβριο του 2020) των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Χημείας, Περιβάλλοντος και άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αντίστοιχων τμημάτων της αλλοδαπής με αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ, πτυχιούχοι λοιπών συναφών με το αντικείμενο του Προγράμματος Τμημάτων Πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ, καθώς και πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που εργάζονται σε τομείς που αφορούν τη δίαιτα, τη διατροφή και τα τρόφιμα. 

      Η διαδικασία επιλογής θα βασίζεται στους φακέλους υποψηφιότητας και θα γίνει με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, η γνώση ξένων γλωσσών (ιδίως της Αγγλικής), η κατοχή άλλων μεταπτυχιακών τίτλων, η επαγγελματική και η τυχόν ερευνητική δραστηριότητα (δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια) οι συστατικές επιστολές, η συνάφεια των προπτυχιακών (ή άλλων μεταπτυχιακών) σπουδών με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ καθώς και η συναφής επαγγελματική εμπειρία. Σε μερικές περιπτώσεις οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν σε προσωπική συνέντευξη από τα μέλη της Επιτροπής Επιλογής Μεταπτυχιακών Φοιτητών. 

      Ο αριθμός των εισακτέων στο Π.Μ.Σ. έχει ορισθεί στους 60. Οι ενδιαφερόμενοι-ες θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα παρακάτω δικαιολογητικά στο email: [email protected] από τις 15 Μαΐου 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020 (2η Περίοδος Αιτήσεων) από 24.08 μέχρι και 24.09.2020

      1. Έντυπη αίτηση (υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.med.uth.gr/pmsdhd/ -> έντυπα -> Αίτηση Συμμετοχής). 
      2. Βιογραφικό Σημείωμα με στοιχεία για τις σπουδές, την ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία του υποψήφιου (υπάρχει υπόδειγμα στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://www.med.uth.gr/pmsdhd/ -> έντυπα -> Υπόδειγμα CV).

        Σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται:
        α. Σύντομη έκθεση των γνωστικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων, στην οποία θα αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο υποψήφιος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ.
        β. Κατάλογος επιστημονικών δημοσιεύσεων, εφόσον υπάρχουν.
        γ. Περίληψη της διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας, εφόσον έχει εκπονηθεί τέτοια από τον υποψήφιο.
        δ. Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας, εάν υπάρχουν.
        ε. Αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου ή βεβαίωση ότι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και αναμένεται η αποφοίτησή τους, καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας ΔΙΚΑΤΣΑ/ΔΟΑΤΑΠ όταν απαιτείται.
      3. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας μαθημάτων. 
      4. Αποδεικτικό γνώσης ξένων γλωσσών (και ειδικότερα της αγγλικής). Για τους αλλοδαπούς απαιτείται και η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας. 
      5. Δύο (2) συστατικές επιστολές από Πανεπιστημιακούς δασκάλους, ερευνητές ή εξέχουσες προσωπικότητες. 
      6. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. 
      7. Πρόσφατη φωτογραφία (να επισυνάπτεται στην αίτηση). 

      Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Κουλιοπούλου Νάντια, στο τηλέφωνο 2413502806 ή στο email [email protected]

    • Οι μεταπτυχιακές σπουδές στο παραπάνω Π.Μ.Σ. οδηγούν στη λήψη τίτλου σπουδών Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο», μετά από κύκλο σπουδών 3 εξαμήνων, στην ελληνική γλώσσα, ο οποίος περιλαμβάνει την παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων, την εκπόνηση διπλωματικής εργασίας και πρακτική άσκηση, με συνολικά 90 πιστωτικές μονάδες (ECTS).

      Το πρόγραμμα σπουδών στα εξάμηνα έχει ως ακολούθως:

      1ο εξάμηνο
      1. Το ισορροπημένο διαιτολόγιο. Εκτίμηση των διατροφικών διαταραχών και ελλειμμάτων (ECTS:5)
      2. Πληθυσμιακά διαιτητικά πρότυπα. Συντηρητικά τροφίμων, συντήρηση, κατάψυξη, κονσερβοποίηση, μεταλλαγμένα (ECTS:5)
      3. Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές στα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα, ήπατος και παγκρέατος (ECTS:5)
      4. Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές σε νοσήματα του νευρικού, αναπνευστικού, καρδιαγγειακού συστήματος και σε νοσήματα νεφρών, ουρητήρων και κύστης (ECTS:5)
      5. Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές σε ψυχιατρικά, ενδοκρινολογικά, οφθαλμολογικά νοσήματα και παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και του δέρματος (ECTS:5)
      6. Διαιτητικοί παράγοντες και διατροφικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη, στα παιδιά, στους γέροντες και στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ (ECTS:5)

      2 ο εξάμηνο
      1. Παχυσαρκία, νοσογόνος παχυσαρκία, βαριατρική (ECTS: 6)
      2. Θεραπευτική αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών και ελλειμμάτων (ECTS: 6)
      3. Συμπληρώματα διατροφής, προβιοτικά, ευβιοτικά, σκευάσματα εντερικής και παρεντερικής διατροφής (ECTS: 6)
      4. Μεθοδολογία της Έρευνας (ECTS: 2)
      5. Προετοιμασία Διατριβής Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (ECTS: 10)

      3ο εξάμηνο
      1. Πρακτική άσκηση (ECTS: 10)
      2. Διατριβή Μεταπτυχιακής Ειδίκευσης (ECTS: 20)

      ΣΥΝΟΛΟ: 90 ECTS

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email