Εξειδίκευση στη νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 2.000€
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το ΠΜΣ απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΜΣ) με τίτλο: «Εξειδίκευση στην Νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας».

   Αντικείμενο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) είναι η εξασφάλιση επιστημονικής επάρκειας
   των σπουδαστών και σπουδαστριών, η εξειδίκευση και η καλλιέργεια υψηλού επιπέδου δεξιοτήτων και γνώσεων στο γνωστικό αντικείμενο της Εντατικής Ιατρικής, η προώθηση της ακαδημαϊκής έρευνας, καθώς και η ανάδειξη νέας επιστημονικής γνώσης.

   Σκοπός του ΠΜΣ είναι να προετοιμάσει τους νοσηλευτές να διαχειρίζονται προβλήματα επικίνδυνα για τη ζωή των ασθενών και να ανταπεξέρχονται σε σύνθετες και ακραίες καταστάσεις. Οι σπουδαστές θα εφοδιαστούν με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να παράσχουν όχι μόνο την κατάλληλη φροντίδα σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά και να διαχειριστούν τις ειδικές ψυχολογικές καταστάσεις που ανακύπτουν στις οικογένειές τους.

   Επίσης θα αποκτήσουν δεξιότητες που περιλαμβάνουν τη διαχείριση ενός ευρέως φάσματος παθολογικών καταστάσεων, τον καθορισμό προτεραιοτήτων στη φροντίδα των ασθενών, τη διαρκή αξιολόγηση της κλινικής τους εξέλιξης, αλλά και τη χορήγηση μίας εξειδικευμένης και απαιτητικής θεραπευτικής αγωγής με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια. Δίδεται έμφαση στην ανάπτυξη ηγετικών προσόντων και στην ικανότητα οργάνωσης και διεκπεραίωσης μελετών, ή ερευνητικών πρωτοκόλλων.

   Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

   Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας  Α.Π.Θ. προκηρύσσει την εισαγωγή (με ανώτατο όριο 30 εισακτέων) μεταπτυχιακών φοιτητριών/ών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Εξειδίκευση στη Νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας»,.

   Ο κύκλος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) διαρκεί 3 εξάμηνα και οδηγεί, έπειτα από την επιτυχή εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο γνωστικό πεδίο «Εξειδίκευση στη Νοσηλευτική των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ».

   Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται τον Οκτώβριο του 2020.

   Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τις  πρωινές  ώρες κάθε 2ου Σαββάτου. Η ερευνητική εργασία του Γ΄   εξαμήνου γίνεται μετά από συνεννόηση, σε ώρες εργασίας των Μονάδων.

   Δικαίωμα αίτησης για συμμετοχή έχουν οι Πτυχιούχοι Τμημάτων Νοσηλευτικής Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. των ιδρυμάτων της ημεδαπής ή της αλλοδαπής,  προσκομίζοντας την αναγνώριση ισοτιμίας και αντιστοιχίας της βαθμολογίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) Επίσης δικαίωμα αίτησης έχουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των ανωτέρω Τμημάτων, οι οποίοι θα έχουν περατώσει επιτυχώς τις προπτυχιακές τους σπουδές, πριν από την οριστικοποίηση του τελικού πίνακα εισακτέων και θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο ΠΜΣ.

   Η επιλογή των σπουδαστών, μεταξύ των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις, γίνεται  με βάση τα κριτήρια που αναφέρονται στον Κανονισμό λειτουργίας του ΠΜΣ και συγκεκριμένα:

   1. Βαθμός Πτυχίου/Διπλώματος
   2. Επαρκής γνώση της αγγλικής γλώσσας, κατά ελάχιστο επίπεδο Β2
   3. Γνώση δεύτερης, ή και άλλης ξένης γλώσσας.
   4. Επαγγελματική Εμπειρία (διάρκεια και είδος)
   5. Ερευνητική Εμπειρία
   6. Συστατικές επιστολές.
   7. Προσωπική Συνέντευξη από την αρμόδια Επιτροπή επιλογής εισακτέων.

   Η μοριοδότηση των ανωτέρω κριτηρίων περιγράφεται στον εσωτερικό κανονισμό του ΠΜΣ και η επικύρωση των επιτυχόντων ανήκει στην αρμοδιότητα της Συνέλευσης του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ.

   Η αίτηση υποβολής θα είναι διαθέσιμη από τη Γραμματεία και από την ιστοσελίδα του ΠΜΣ, http://pmsnurser.med.auth.gr και μπορεί να αποστέλλεται στη Γραμματεία του ΠΜΣ με ηλεκτρονική ταχυδρομείο (atsakon@auth.gr)  από τη Δευτέρα 03 Αυγούστου 2020  έως και Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

   Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος, (κ. Άννα Τσάκωνα, 6973371389,   [email protected])

  • Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΜΣ είναι 90 ECTS. Η γλώσσα διδασκαλίας
   των μαθημάτων είναι η ελληνική.
   Το αναλυτικό πρόγραμμα των υποχρεωτικών μαθημάτων ανά εξάμηνο διαμορφώνεται ως εξής:

   Α’ Εξάμηνο:

   • Οι θεμελιώδεις αρχές νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Υ 3 ECTS
   • Συνεργασία και επικοινωνία Υ 3 ECTS
   • Ηγεσία Υ 4 ECTS
   • Αναπνευστικό σύστημα Υ 12 ECTS
   • Διατροφή Υ 4 ECTS
   • Νεφρική λειτουργία Υ 4 ECTS

   Σύνολο ECTS 30

   Β’ Εξάμηνο:

   • Καρδιαγγειακό σύστημα Υ 7 ECTS
   • Κεντρικό Νευρικό σύστημα Υ 6 ECTS
   • Λοιμώξεις: γενικές αρχές Υ 3 ECTS
   • Λοιμώξεις: πρόληψη Υ 4 ECTS
   • Τραύμα Υ 3 ECTS
   • Ηθικά θέματα Υ 3 ECTS
   • Εγκεφαλικός θάνατος – Δωρεά οργάνων Υ 4 ECTS

   Σύνολο ECTS 30

   Γ’ Εξάμηνο:

    Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία 30 ECTS

   Γενικό Σύνολο ECTS 90

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email