Εργαστηριακή έρευνα στη Μοριακή Βιολογία

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το ΠΜΣ «Εργαστηριακή έρευνα στη Μοριακή  Βιολογία» του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς δίδακτρα με στόχο να εκπαιδεύσει νέους επιστήμονες στις σύγχρονες ερευνητικές προσεγγίσεις και τεχνολογίες της Μοριακής Βιολογίας και να τους προετοιμάσει για να σταδιοδρομήσουν στη βασική ή/και στην εφαρμοσμένη έρευνα σε δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς, επιχειρήσεις και οργανώσεις ή να στελεχώσουν θέσεις που απαιτούν γνώση προηγμένων μεθοδολογιών μοριακών βιοεπιστημών σε εργαστήρια αναλύσεων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διαγνωστικά κέντρα, εταιρείες βιοτεχνολογίας, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες ελέγχου ποιότητας τροφίμων και τεχνολογικά πάρκα ή, εναλλακτικά, να προχωρήσουν στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

   Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι φοιτητές να αποκτούν γνώσεις  σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σύγχρονης Μοριακής Βιολογίας όπως π.χ. η ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης, η γονιδιωματική, η μεταγραφωμική, η πρωτεϊνωματική, η βιοπληροφορική ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας και δικτύων βιομοριακών αλληλεπιδράσεων κ.α. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη θεωρητική και πρακτική εξοικείωση με βασικές και προηγμένες μεθόδους των Μοριακών Βιοεπιστημών, ενώ σημαντικό μέρος της εκπαίδευσης των φοιτητών αφιερώνεται στην προαγωγή των δεξιοτήτων πειραματικού σχεδιασμού, διατύπωσης και ελέγχου επιστημονικών υποθέσεων, αξιολόγησηςτης αξιοπιστίας των ερευνητικών δεδομένων, κριτικής και αντικειμενικής ερμηνείας τους καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παραγωγής νέων ερευνητικών ιδεών και επιστημονικής επιχειρηματολογίας και παρουσίασης επιστημονικών δεδομένων. Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι η εργαστηριακή διπλωματική εργασία που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της επιστημονικής σκέψης και της ερευνητικής αυτοδυναμίας.

   Δείτε την προκήρυξη εδώ

  • Για την απόκτηση του Διπλώµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) απαιτείται η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση σε όλα τα µαθήµατα περιλαµβανόµενης της Διπλωµατικής Εργασίας. Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. ανέρχεται σε 75. Κάθε πιστωτική µονάδα ECTS αντιστοιχεί σε 25 ώρες φόρτου εργασίας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται η διάρκεια διδασκαλίας, οι πιστωτικές µονάδες ECTS και ο φόρτος εργασίας, ανά µάθηµα και στο σύνολο του Π.Μ.Σ.

   Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών εδώ

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email