Εκπαίδευση και Πολιτισμός

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δ.Π.Θ., διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στην περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, στην ανάπτυξη της έρευνας και των τεχνών, στη χρήση των τεχνών στην εκπαιδευτική διαδικασία, στην ικανοποίηση εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών της χώρας, στην υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των πτυχιούχων σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές συγκεκριμένων γνωστικών κλάδων, ειδικές θεματικές ενότητες ή επιμέρους κλάδους των γνωστικών αντικειμένων του πρώτου κύκλου σπουδών του οικείου Τμήματος.

   Βασικός σκοπός του ΠΜΣ είναι η μετάδοση της θεωρητικής και εφαρμοσμένης γνώσης για τη χρήση στην εκπαιδευτική διαδικασία στοιχείων του πολιτισμού, κυρίως των συμβόλων, των τεχνών (π.χ. εικαστικών τεχνών, οπτικοακουστικών τεχνών, τεχνών του λόγου) και των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων (με έμφαση στη «δημόσια» τέχνη). Επιπλέον, παραδοσιακοί τρόποι χρήσης των τεχνών ως διδακτικών εργαλείων (για παράδειγμα παιδικό ιχνογράφημα, αναπαραστάσεις, κουκλοθέατρο, θεατρικές τεχνικές κ.α.) παρουσιάζονται σε συνδυασμό με ψηφιακές εκπαιδευτικές εφαρμογές. Οι φοιτητές διδάσκονται, εφαρμόζουν και καθίστανται ικανοί ερευνητές για περαιτέρω μελέτη,
   εφαρμογή και διάδοση του “edutainment” (education plus entertainment: εκπαίδευση και ψυχαγωγία).

   Δείτε την προκήρυξη εδώ

  • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. ανέρχονται σε 120.
   Για την απόκτηση του Δ.Μ.Σ. απαιτείται η υποχρεωτική παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε όλα τα μαθήματα. Τα μαθήματα είναι όλα υποχρεωτικά. Η παρακολούθηση είναι δια ζώσης.
   Κατά το τέταρτο (Δ΄) εξάμηνο των σπουδών απαιτείται η εκπόνηση της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας της οποίας οι πιστωτικές μονάδες (ECTS) ορίζονται σε 30.

   Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών εδώ

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email