Εφαρµοσµένα Μαθηµατικά

 • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 1.500€
  ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
  ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
  ΠΟΛΗ:
  ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
  bookmark
  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
  • Οι σκοποί του ΔΠΜΣ είναι:

   1. η εξειδίκευση και η επιστημονική κατάρτιση αποφοίτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Θετικής, Τεχνολογικής, Οικονομικής και Διοικητικής κατεύθυνσης με μαθηματικές γνώσεις και δεξιότητες με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών προβλημάτων αυξάνοντας την παραγωγικότητα και καλύπτοντας επαρκώς τις αυξανόμενες ανάγκες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   2. η διά βίου εκπαίδευση, η παροχή και επικαιροποίηση γνώσεων νέων αντικειμένων της μαθηματικής επιστήμης και των τεχνολογιών αιχμής σε στελέχη και προσωπικό ιδιωτικών και δημοσίων φορέων στοχεύοντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση επιστημονικών και τεχνολογικών προβλημάτων, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και καλύπτοντας επαρκώς τις αυξανόμενες ανάγκες της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   3. η προαγωγή της μαθηματικής επιστήμης και η μέγιστη δυνατή στο εύρος εφαρμογή της στην τεχνολογία, στην παραγωγή, στη βιομηχανία, στη διοίκηση.

   Δείτε την προκήρυξη:

    

   Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου, και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος οργανώνει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στο ακόλουθο γνωστικό αντικείμενο: Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (Applied Mathematics) 

   Στο Πρόγραμμα θα ενταχθούν μέχρι τριάντα (30) Μεταπτυχιακοί Φοιτητές οι οποίοι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικά Διπλωματούχοι Μηχανικοί Πολυτεχνικών Σχολών και Τμημάτων ή Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων θετικής ή οικονομικής κατεύθυνσης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν οχτώ μαθήματα. Η ελάχιστη χρονική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται σε δεκαοκτώ (18) μήνες (τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών).Η παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων δεν είναι υποχρεωτική και οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης, ύστερα από επιτυχή εξέταση στα μαθήματα και την εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής. Μετά την απόκτηση του ΜΔΕ υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής σε ένα από τα συνεργαζόμενα τμήματα σύμφωνα με τα οριζόμενα στη κείμενη νομοθεσία

   Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν:

   1. Αίτηση σε ειδικό έντυπο (από την ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ (http;//mapmac.h. civil .dutb.gr/) στη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΔΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή. Κτίριο Α, Πανεπιστημιούπολη -άνθη – Κιμμέρια, Ξάνθη Τ.Κ. 671 00) από την 1η Μάίου 2020 έως την 25η Σεπτεμβρίου 2020.
   2. Αντίγραφο Διπλώματος-Πτυχίου και βεβαίωση ισοτιμίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ για όσους προέρχονται από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής
   3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (προπτυχιακών μαθημάτων και διπλώματος-πτυχίου)
   4. Βιογραφικό σημείωμα στο οποίο θα περιέχονται απαραιτήτως στοιχεία της επαγγελματικής και ερευνητικής δράστηριότητάς τους οι συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές τους, οι ερευνητικές εργασίες κλπ
   5. Πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, κυρίως της Αγγλικής.
   6. Σύντομο σημείωμα, στο οποίο να εκθέτουν τους λόγους συμμετοχής τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών και τον επιστημονικό κλάδο στον οποίο θα επιθυμούσαν να εκπονήσουν τη μεταπτυχιακή τους διατριβή.
   7. Δύο συστατικές επιστολές σε ειδικό έντυπο
   8. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.

   Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στη Πολυτεχνική Σχολή του Δ.Π.Θ. για προσωπική συνέντευξη το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

   Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 1η Νοεμβρίου 2020 και θα διεξάγονται σε εντατικές εβδομαδιαίες ενότητες με ενδιάμεσα διαστήματα για την ολοκλήρωση υποχρεωτικών θεμάτων, ασκήσεων και άλλων εργασιών που θα αναθέτουν οι διδάσκοντες. .

   Προβλέπεται τέλος εγγραφής το οποίο οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (ΜΦ) καταβάλλουν για την εγγραφή τους στα τρία πρώτα εξάμηνα σπουδών.

   Πληροφορίες και ενημερωτικό φυλλάδιο από τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τηλ 25410-79025, Email: .1 nf o<yci ν i I . dufch. gr , Ιστοσελίδα: (http: //mapmath. civil. duth. gr/) .

  • Το ΔΠΜΣ περιλαμβάνει την επιτυχή παρακολούθηση οκτώ (8) μαθημάτων και την εκπόνηση μεταπτυχιακής εργασίας. Τα μαθήματα αυτά επιλέγονται με τη σύμφωνη γνώμη του επιβλέποντος καθηγητή από τον παρακάτω κατάλογο μεταπτυχιακών μαθημάτων:

   ΜΑΘΗΜΑΤΑ

   • Εφαρμοσμένη Συναρτησιακή Ανάλυση
   • Ασαφής Λογική και Εφαρμογές
   • Ειδικά Κεφάλαια Διαφορικών Εξισώσεων και Εξισώσεων Διαφορών
   • Ειδικά Κεφάλαια Γραμμικής Άλγεβρας
   • Μοντελοποίηση και Ανάλυση Συστημάτων
   • Στοχαστική Επιχειρησιακή Έρευνα
   • Στοχαστική Ανάλυση Χρονοσειρών
   • Επιστημονικοί Υπολογισμοί
   • Πεπερασμένα Στοιχεία
   • Αριθμητικές Μέθοδοι Επίλυσης Συνήθων Διαφορικών Εξισώσεων
   • Τεχνητή Νοημοσύνη
   • Θεωρία Γράφων
   • Ποσοτικοί μέθοδοι

   Κάθε μάθημα ισοδυναμεί με επτά και μισή (7,5) ακαδημαϊκές μονάδες ECTS (European Credit Transfer System). Η μεταπτυχιακή εργασία ισοδυναμεί με τέσσερα (4) μαθήματα δηλαδή με τριάντα (30) ακαδημαϊκές μονάδες ECTS. Ο εν λόγω τίτλος ισοδυναμεί με ενενήντα (90) ακαδημαϊκές μονάδες ECTS.

  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

   Αφήστε μια απάντηση

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
   ΆΡΘΡΑ
   Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email