Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία

  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 2.000
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ,
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full time/Part-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Αντικείμενο είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην «Κοινωνική Πολιτική και την Κοινωνική Εργασία». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Π.Μ.Σ., διέπεται από επιστημονική συνοχή και αποσκοπεί στην περαιτέρω προαγωγή της γνώσης, την ανάπτυξη της έρευνας, την ικανοποίηση των εκπαιδευτικών, ερευνητικών, κοινωνικών, και αναπτυξιακών αναγκών της Περιφέρειας στην οποία αναπτύσσεται αλλά και της χώρας εν γένει, στην υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των πτυχιούχων σε θεωρητικές και εφαρμοσμένες περιοχές συγκεκριμένων γνωστικών πεδίων, ειδικές θεματικές ενότητες ή επιμέρους τομείς των γνωστικών αντικειμένων του πρώτου κύκλου σπουδών του οικείου Τμήματος.Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στην “Κοινωνική Πολιτική και την Κοινωνική Εργασία”.

      Σκοπός του ΠΜΣ είναι να παρέχει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές τεκμηριωμένες ειδικές γνώσεις σχετικά με τις σύγχρονες προσεγγίσεις και την έρευνα στο χώρο των γνωστικών πεδίων Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Εργασίας. Έμφαση δίνεται στην προαγωγή της διεπιστημονικής και συγκριτικής έρευνας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής μεταρρύθμισης σε καταστάσεις κρίσης, καθώς και σε θέματα εκπαιδευτικής και κοινωνικής ένταξης αλλά και παρέμβασης για τη μεγίστη και ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών και των νέων στην εκπαίδευση ανεξάρτητα από τις φυσικές, πολιτισμικές και κοινωνικές ιδιαιτερότητες τους, και για την ευημερία των ίδιων και των οικογενειών τους.

      Απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Εργασία» στις ακόλουθες κατευθύνσεις:

      1. Κοινωνική Πολιτική – Διαχείριση Κοινωνικών Προγραμμάτων

      2. Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση.

      Δείτε την προκήρυξη εδώ

    • Το σύνολο των Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) που απαιτούνται για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. ανέρχονται σε 90. Υπάρχουν δύο (2) διδακτικά εξάμηνα (1 Οκτωβρίου έως μέσα Φεβρουαρίου/μέσα Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου κάθε έτους), στα οποία προστίθεται ένα τρίτο για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής εργασίας, που ολοκληρώνεται ως τη λήξη του ημερολογιακού έτους, ενώ για το πρόγραμμα μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια είναι πέντε (5) εξάμηνα. Η δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται κατά τρόπο συμπυκνωμένο, τρεις ή τέσσερις φορές ανά εξάμηνο (κατά τα δύο πρώτα εξάμηνα) και θα συμπληρώνεται απόδιαδικτυακή σύγχρονη και ασύγχρονη τηλε-εκπαίδευση και προσωπική επίβλεψη της εκπόνησης των διπλωματικών εργασιών.

      Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών εδώ

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email