Τέχνη, εικονική πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης

  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: ΔΩΡΕΑΝ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Ο βασικός στόχος του Ελληνογαλλικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Τέχνη, εικονική πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης» είναι η παροχή σύγχρονων καλλιτεχνικών, τεχνολογικών και θεωρητικών γνώσεων για τις ανάγκες δημιουργίας έργων που ανήκουν στις νέες μορφές ψηφιακής τέχνης.

      Για την επίτευξη του στόχου αυτού συντονίζουν την εμπειρία τους δύο σημαντικά Ευρωπαϊκά Ιδρύματα: το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και το τμήμα Τέχνη, Φιλοσοφία, Αισθητική – Τέχνες και Τεχνολογίες της Εικόνας (UFR Arts, philosophie, esthétique – arts et technologies de l’image) του Πανεπιστήμιου Paris 8. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε όλο τον κύκλο δημιουργίας· από την ιδέα, στο σχεδιασμό, την επιλογή των μέσων και την παραγωγή του έργου. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στην ψηφιακή τέχνη, καθώς και σε σύγχρονα εργαλεία καλλιτεχνικής έκφρασης όπως οι τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, τα ψηφιακά παιχνίδια, τα εικονικά πολυχρηστικά περιβάλλοντα, οι εφαρμογές στις «έξυπνες συσκευές», οι τεχνολογίες ανάπτυξης δυναμικού καλλιτεχνικού περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο και ο ψηφιακός ήχος.

      Δείτε εδώ την προκήρυξη.

    • Η διάρκεια σπουδών για απόκτηση του Μ.Δ.Ε. είναι δύο (2) έτη από τα οποία το ένα γίνεται στην Αθήνα και το δεύτερο στο Παρίσι.

      Η ολοκλήρωση των σπουδών περιλαμβάνει α) την υποχρεωτική πραγματοποίηση πρακτικής εργασίας (stage) σε κάθε εξάμηνο σπουδών και β)ένα κοινό έργο μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών και των δύο Ιδρυμάτων που θα πραγματοποιηθεί μέσω του Διαδικτύου.
      Τα μαθήματα διδάσκονται στη γαλλική και στην αγγλική γλώσσα.

      Η φοίτηση στο ΠΜΣ δεν περιλαμβάνει καταβολή διδάκτρων. Γίνεται εγγραφή και τα δύο χρόνια και στα δύο ιδρύματα. Στα Γαλλικά ιδρύματα ισχύει ένα μικρό χρηματικό ποσό εγγραφής.

      Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email