Ιστορία και Τεκμηρίωση (History and Documentation)

  • ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 2000
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Στόχος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιστορία και Τεκμηρίωση» και των επί μέρους κατευθύνσεών του είναι η επιστημονική κατάρτιση των σπουδαστών στις αντίστοιχες περιόδους της Ιστορίας και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια: α) Εξοικείωση των σπουδαστών με την μεθοδολογία, τα εργαλεία καθώς και τα προβλήματα της έρευνας της Ιστορίας, β) Εφαρμογή σύγχρονων αναλυτικών και συνθετικών μεθόδων και τεχνικών στο πεδίο των Ιστορικών Σπουδών, γ) Προαγωγή της επιστημονικής γνώσης κυρίως μέσω της διεπιστημονικής συνεργασίας και του διαλόγου με συγγενικούς για το κάθε γνωστικό πεδίο κλάδους.

      Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται προς όλους όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν σε επί μέρους ζητήματα της ιστορικής έρευνας και να αποκτήσουν μία σφαιρική θεώρηση των σύγχρονων προσεγγίσεων στην επιστήμη της ιστορίας και συμβάλλει στην εξειδίκευση και την επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών.

      Δείτε εδώ την προκήρυξη.

    • Η συνολική διάρκεια φοίτησης στο Π.Μ.Σ. ορίζεται στα δύο (2) έτη ήτοι στα 4 διδακτικά εξάμηνα. Παράταση των σπουδών, η οποία δεν ξεπερνά το ένα (1) εξάμηνο είναι δυνατή κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης του σπουδαστή προς τη Σ.Ε. του Π.Μ.Σ. το αργότερο κατά το τελευταίο εξάμηνο της φοίτησης του.

      Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα αναστολής των σπουδών για διάστημα που δεν μπορεί να ξεπερνά το 1 ακαδημαϊκό έτος με βάση την ίδια διαδικασία. Ο χρόνος αναστολής δεν υπολογίζεται στον συνολικό χρόνο φοίτησης στο ΠΜΣ. Στις περιπτώσεις φοιτητών μερικής φοίτησης, η διάρκεια των σπουδών παρατείνεται κατά ένα έτος.

      Η φοίτηση στο Π.Μ.Σ. διακρίνεται στα ακόλουθα στάδια: α) Υποχρεωτική παρακολούθηση σεμιναριακών μαθημάτων, όπως αυτά ορίζονται κατωτέρω, κατά τα τρία πρώτα εξάμηνα Σπουδών. β) Συγγραφή κατά το τελευταίο εξάμηνο σπουδών της διπλωματικής εργασίας.

      Τα μαθήματα διεξάγονται ανά δεκαπενθήμερο δύο μέρες την εβδομάδα, απογευματινές ώρες.

      Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email