https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

Περιγραφή προσωπικότητας για το βιογραφικό

bookmark

 

Συμβουλές για να διαμορφώσεις το βιογραφικό σου

Ας αρχίσουμε λοιπόν με το personal summary!
Το personal summary είναι το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσει κάποιος στο βιογραφικό σου και θα του εξάψει ή όχι το ενδιαφέρον για να συνεχίζει να διαβάζει το προφίλ σου και γιατί όχι να σε καλέσει για συνέντευξη! Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση και προσοχή στο περιεχόμενο και την δομή του personal summary σου. Όπως ακριβώς λέει και το όνομα «personal», θα πρέπει να εκφράζει τον χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου και το τύπο ατόμου που είσαι. Υπάρχουν διάφορα στυλ και είδη personal summary ανάλογα κάθε φορά με τον σκοπό και το είδος του ατόμου. Εξαρτάται, για παράδειγμα, από το αν επιθυμείς να βρεις εργασία, αλλά δεν έχεις αρκετή εμπειρία στον εργασιακό χώρο ή έχει μόλις τελειώσει το πανεπιστήμιο, αν επιθυμείς να δώσεις ένα ανάλαφρο και κωμικό ύφος, αν επιθυμείς να δώσεις έμφαση στις δεξιότητες και τα επιτεύγματά σου. 

Συνεχίζουμε με το βιογραφικό!

Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον προκειμένου να βρεις την δουλειά που αναζητάς να έχεις ένα καλογραμμένο, οργανωμένο, επαγγελματικό και ευκολοδιάβαστο βιογραφικό, όχι μόνο στα ελληνικά αλλά κυρίως στα αγγλικά! Αυτό μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο δεδομένου του ότι δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τα αγγλικά και τον τρόπο που δομείται και συντάσσεται ένα βιογραφικό. Πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα στην συγγραφή του βιογραφικού σου στα αγγλικά καθώς από αυτό θα κριθεί το αν τελικα θα σε καλέσουν για συνέντευξη ή όχι! Το βιογραφικό θα πρέπει να υπακούει σε κάποιες βασικές αρχές, όπως σε ποιο σημείο γράφουμε τα προσωπικά μας στοιχεία, ποια είναι η σωστή δομή, τι λεξιλογικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθεί και με ποια χρονολογική σειρά αναφέρουμε γεγονότα.

Διαβάζοντας λοιπόν τα παραπάνω, έχεις γράψει ένα τέλειο personal summary, έχεις γράψει ένα καλογραμμένο, περιποιημένο και ενδιαφέρον βιογραφικό στα αγγλικά, έχεις κεντρίσει το αρχικό ενδιαφέρον του μελλοντικού εργοδότη σου και έτσι λοιπόν σε καλούν για συνέντευξη! Έφτασε, λοιπόν, η ώρα της συνέντευξης, μία αρκετά αγχωτική διαδικασία για κάθε υποψήφιο και όχι αδίκως, αφού θα πρέπει να προσέξεις ποικίλα πράγματα και να αξιοποιήσεις στο έπακρο το χρονικό διάστημα πριν την συνέντευξη έτσι ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και τελικά να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να καταλήξεις στη θέση που θες! Για να γίνουν όλα αυτά, όμως, θα πρέπει να προσέξεις μερικά πράγματα όπως το να ψάξεις και να ενημερωθείς για την εταιρεία που πρόκειται να πας για συνέντευξη, να κάνεις ασκήσεις χαλάρωσης και ηρεμίας πριν την συνέντευξη αλλά κυρίως να είσαι προετοιμάσεις απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τον εαυτό σου όπως:

  1. Πες μας λίγα λόγια για εσένα σε μία συνέντευξη
  2. Ποιο είναι το πιο δυνατό σου σημείο;
  3. Τι στόχους έχεις για το μέλλον;
  4. Γιατί πρέπει να σε προσλάβουμε;
  5. Γιατί θες αυτή τη δουλειά;
  6. Δώσε μας ένα παράδειγμα από τότε που…
  7. Πως εξηγώ ότι απολύθηκα από μία δουλειά;

Όλες αυτές είναι ερωτήσεις που αν απαντήσεις κατάλληλα, έξυπνα και με ηρεμία είναι πολύ πιθανό να κάνεις μία καλή εντύπωση και τελικά να πάρεις την θέση που επιθυμείς! Ρίξε τους μία ματιά και σκίσε στην συνέντευξη!

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email