Παρουσίαση Σχεδίων του Αμφίονα από την Centaurus Racing Team του Παν. Θεσσαλίας

Διάκριση για την Centaurus Racing Team του Παν. Θεσσαλίας σε διεθνή διαγωνισμό

Η Centaurus Racing Team πραγματοποίησε με επιτυχία την Παρουσίαση Σχεδίων του Αμφίονα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου  2018 στο Domotel Xenia Volos. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι χορηγοί, η πανεπιστημιακή κοινότητα και όσοι ακολουθούν την ομάδα σε κάθε της βήμα και είχαν την ευκαιρία να δούν τα σχέδια που της έδωσαν την 1η θέση στο Design Event, στον 20ο διαγωνισμό FSUK στην ιστορική πίστα του Silverstone.

Στο πρώτο μέρος της παρουσίασης τα μέλη μετέδωσαν στο κοινό τι είναι ο διαγωνισμός Formula Student και την ιστορία της ομάδας μέσα σε αυτόν, το πως είναι οργανωμένη και πως γίνεται η μελέτη ενώ στο δεύτερο ακολούθησε η παρουσίαση των σχεδίων της κάθε υποομάδας. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο με στιγμές από τον διαγωνισμό και την απονομή των βραβείων και την ομιλία του αρχηγού της ομάδας ο οποίος αναφέρθηκε στα μελλοντικά πλάνα της ομάδας και ευχαρίστησε θερμά τον υπεύθυνο καθηγητή, κ. Αλέξη Κερμανίδη, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και την Επιτροπή Ερευνών του Π.Θ..

Ξεχωριστή μνεία έγινε προς τιμήν των μεγαλύτερων υλικών και χρηματικών χορηγών, την στραντζοποιία Αφοί Λαζάρου, την εταιρεία Spacesonic Ltd., την εταιρεία λογισμικών  BETA CAE Systems καθώς και στον αντιπρόσωπο της HONDA, τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη. Ο λόγος του ολοκληρώθηκε με την αναφορά στα μέλη της ομάδας καθόλη την ιστορία της ομάδας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τέλος, το σημαντικότερο ευχαριστώ και μπράβο το αξίζουν τα μέλη της ομάδας, άτομα που έχουν καταφέρει μόνο και μόνο από θέληση και πείσμα να υπερνικήσουν δυσκολίες και αναποδιές για να φέρουν εις πέρας όχι μόνο τον άθλο της μελέτης και του σχεδιασμού αλλα να φέρουν και βραβεία για αυτό. Συγχαρητήρια.”

Επόμενος στόχος της ομάδας είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου μονοθεσίου, του Αμφίωνα τον Φεβρουάριο του 2019 ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές αξιοπιστίας και η παρουσίαση του στο κοινό το καλοκαίρι του 2019 πριν τους διαγωνισμούς στους οποίους πρόκειται να συμμετάσχει η ομάδα. Μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθείτε κάθε βήμα της προετοιμασίας της ομάδας για τους διαγωνισμους του επόμενου καλοκαιριού, καθώς και να την ακολουθείτε στα event που συμμετέχει σε όλη την Ελλάδα στα επίσημα social media της:

Facebook: https://www.facebook.com/Centaurus.Team

Instagram: https://twitter.com/CentaurusTeam

Youtube: https://www.youtube.com/user/CentaurusTV

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/centaurus-racing-team

Site: https://centaurusracing.gr/

φωτ1

φωτο3