https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQxMSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Ενημέρωση

“Βραδιά του Ερευνητή” στο ΕΜΠ στις 28/9

bookmark

 

Ανοικτές οι πύλες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Κτίριο Αβέρωφ, Πολυτεχνείο Πατησίων, από τις 5 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα

Είσοδος ελεύθερη

Την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανοίγει τις πύλες του και φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνοντας τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων του Πολυτεχνείου από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.

 

Βασικός στόχος της Βραδιάς είναι η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία στο ευρύ κοινό. Το κοινό, οι πολίτες της Αθήνας, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, θα έχει την ευκαιρία και φέτος να αλληλεπιδράσει με τους ερευνητές, συμμετέχοντας σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς, εκπλήξεις και δρώμενα.

 

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ φιλοδοξεί να συμβάλει στην προβολή του ερευνητικού έργου του Πολυτεχνείου στην ελληνική κοινωνία και στον κόσμο. Συνδέεται φέτος με το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, παρουσιάζοντας τη διεπιστημονική του συμβολή για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Το κτίριο Αβέρωφ στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αποκατάστασης, φιλοξενεί ιδανικά κάθε χρόνο τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, παρέχοντας τη μοναδική ευκαιρία για το ευρύ κοινό, με έμφαση στους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, να δει ταυτόχρονα και σε ένα μόνο κτίριο, σημαντικά καινοτόμα ερευνητικά επιτεύγματα από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου. Παράλληλα, στο κομβικό αίθριο του κτιρίου Αβέρωφ θα βρίσκονται τέσσερις Θεματικές Γωνιές για το πρόγραμμα Marie Skłodowska Curie, την Έρευνα και την Εκπαίδευση, την Απασχόληση και την Καινοτομία, και την Ανάπτυξη και την Αειφορία.

 

Για να υποβάλλετε δελτία συμμετοχής ως Ερευνητές, ως Σχολεία, στις Θεματικές Γωνιές ή ως Εθελοντές:

 

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email