Site icon Spoudase.gr

Βυζαντινές Σπουδές

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βυζαντινές Σπουδές» του Τμήματος Ιστορίας και αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρέχει σε αριθμό επιλεγμένων πτυχιούχων συστηματικές και ειδικές σπουδές, οι οποίες οδηγούν στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) και στην απονομή του τίτλου του Διδάκτορος Φιλοσοφίας μετά από εκπόνηση και υποστήριξη διδακτορικής διατριβής.
Ειδικότερα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Βυζαντινές Σπουδές» εξειδικεύεται στις εξής κατευθύνσειςΒυζαντινή Ιστορία και Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη.
Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα συμμετέχουν οι Τομείς (α) Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας και (β) Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Οι βασικοί σκοποί του προγράμματος σπουδών είναι οι εξής:

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Βυζαντινές Σπουδές» οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης με κατευθύνσεις:

Δείτε την Προκήρυξη:

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βυζαντινές Σπουδές» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα κάνει δεκτούς από το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 έως είκοσι (20) νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές κατόπιν εξετάσεων στον Α΄ Κύκλο στις παρακάτω κατευθύνσεις:

i) Βυζαντινή Ιστορία δέκα (10)
ii) Βυζαντινή Αρχαιολογία και Τέχνη δέκα (10)

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στη Γραμματεία του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας (1ος όροφος κτιρίου Διοίκησης, Πανεπιστημιούπολη, Ιωάννινα 45 110) αίτηση η οποία θα συνοδεύεται από:

  1. Βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου (το οποίο θα περιλαμβάνει και ενδελεχή αυτοαξιολόγηση του ενδιαφέροντος του υποψηφίου για το Π.Μ.Σ, καθώς και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που τεκμηριώνει επιστημονικές δραστηριότητες του υποψηφίου).
  2. Αντίγραφα πτυχίων (περιλαμβάνεται και πτυχίο ξένης γλώσσας σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο) και αναγνώριση ισοτιμίας (σε περίπτωση που το πτυχίο χορηγήθηκε από ομοταγές ίδρυμα του εξωτερικού).
  3. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας.
  4. Φωτοτυπία ταυτότητας.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν από τις 14 έως 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., ενώ οι προφορικές εξετάσεις θα γίνουν την ίδια ημέρα σε ώρα που θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων (Βυζαντινό Σπουδαστήριο, 1ος όροφος κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστημιούπολη, Ιωάννινα 45110).

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κατάθεσης αίτησης και τον τρόπο επιλογής στο Άρθρο 5 « Επιλογή Μεταπτυχιακών Φοιτητών» του κανονισμού λειτουργίας του ΠΜΣ (ΦΕΚ 1796/Β/21.5.2018) που θα βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα: http://www.hist-arch.uoi.gr/metaptuxiakesmesaion.htm. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε υπόδειγμα αίτησης και την εξεταστέα ύλη

Exit mobile version