Site icon Spoudase.gr

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η μελέτη και η εφαρμογή μεθόδων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη που καλύπτουν, κατά κύριο λόγο, τους τομείς:
– Τοπική Ανάπτυξη,
– Διαχείριση Περιβάλλοντος,
– Αγωγή Καταναλωτή.

Το Π.Μ.Σ. αποσκοπεί:
– Στην ανάπτυξη της έρευνας και στην προαγωγή της γνώσης σε τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
– Στην κατανόηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και στην ανάπτυξη στρατηγικών ικανοτήτων του Μάρκετινγκ και προγραμμάτων προστασίας του καταναλωτή.
– Στην αυξημένη ικανότητα ανάλυσης προβλημάτων και πρωτοβουλιών, εφόδια που θα διευρύνουν, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, σημαντικά τις δυνατότητες απασχόλησης.
– Στην ενδυνάμωση της υποστήριξης και προώθησης της επιχειρηματικότητας, μέσω της απόκτησης περισσότερων γνώσεων και δεξιοτήτων σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς και της φιλοσοφίας των κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, σε ακόμα περισσότερο διευρυμένους τομείς της απασχόλησης.
– Στην αναγνώριση της σημαντικής επίδρασης της συμπεριφοράς των καταναλωτών στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη των αγορών.
– Στη δημιουργία επιστημονικών στελεχών ικανών να συμμετέχουν στην εκπόνηση προγραμμάτων τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.
– Στην κατάρτιση εξειδικευμένων επιστημόνων, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες σε στελεχιακό δυναμικό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στους τομείς της Τοπικής Ανάπτυξης.
– Στην αξιολόγηση της εγγενούς αξίας του φυσικού περιβάλλοντος ως συστατικού παράγοντα της βιώσιμης ανάπτυξης.
– Στην κατανόηση της άρρηκτης σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες, τους φυσικούς πόρους και τα απόβλητα.
– Στην εμπέδωση των θετικών επιπτώσεων που έχουν τα διαχειριστικά μέτρα και προγράμματα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
– Στη διαμόρφωση των μεταπτυχιακών φοιτητών σε συνειδητοποιημένους πολίτες και ικανά στελέχη έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον και στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό σύνολο από άποψη αξιών και αντιλήψεων.

Δείτε την προκήρυξη:

Η Συνέλευση του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας στην υπ’ αριθμ. 122/09- 04-2020 συνεδρίασή της αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 34 του Ν.4485/2017, την προκήρυξη για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριων στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη». 

Ο αριθμός των διαθεσίμων θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων στο πρόγραμμα ανέρχεται σε 45. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης. Στο πρόγραμμα προσφέρονται τρεις (3) ειδικεύσεις: 

  1. Τοπική Ανάπτυξη
  2. Διαχείριση Περιβάλλοντος
  3. Αγωγή Καταναλωτή 

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Ανώτατης Εκπαίδευσης, τμημάτων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, της ημεδαπής και αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής των οποίων ο τίτλος έχει αναγνωρισθεί από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., συναφούς γνωστικού αντικειμένου. 

Οι σπουδές στο Π.Μ.Σ. για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης διαρκούν 12 μήνες (δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα). Στο πρόγραμμα μερικής φοίτησης η χρονική διάρκεια διπλασιάζεται. Η παρακολούθηση των μαθημάτων του Π.Μ.Σ. είναι υποχρεωτική. Προϋπόθεση για την επιλογή αποτελεί η επαρκής γνώση μίας τουλάχιστον γλώσσας πέραν της γλώσσας διεξαγωγής του Π.Μ.Σ., η οποία είναι η Ελληνική. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, 25 Σεπτεμβρίου 2020 να υποβάλουν ηλεκτρονικά (https://application.hua.gr/) στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: α) αιτήσεις υποψηφιότητας, καθώς και β) τα εξής δικαιολογητικά: 

  1. Αντίγραφα τίτλων σπουδών. Τελειόφοιτοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα και να αξιολογηθούν, αλλά γίνονται τελικώς δεκτοί μόνον εφόσον αποκτήσουν το πτυχίο τους πριν την έναρξη των εγγραφών του Π.Μ.Σ. Στις περιπτώσεις πτυχιούχων πανεπιστημίων της αλλοδαπής συνυποβάλλεται πιστοποιητικό αναγνώρισης από αρμόδια αρχή. 
  2. Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών των προπτυχιακών καθώς και τυχόν μεταπτυχιακών σπουδών του/ της υποψηφίου/ας στα οποία να αναφέρεται και ο βαθμός του πτυχίου.
  3. Επάρκεια Αγγλικής γλώσσας επιπέδου «Β2», η οποία τεκμηριώνεται με σχετικά πιστοποιητικά (κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είτε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας άλλου φορέα). Η επάρκεια τεκμηριώνεται, επίσης, με πιστοποιητικό προηγούμενης φοίτησης σε αναγνωρισμένο αγγλόφωνο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
  4. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και σύντομη (μέχρι 250 λέξεις) έκθεση γνωστικών και ερευνητικών ενδιαφερόντων στην οποία να αναφέρονται και οι λόγοι για τους οποίους ο//η υποψήφιος/α ενδιαφέρεται για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα.
  5. Περίληψη διπλωματικής ή πτυχιακής εργασίας, εφόσον έχει εκπονηθεί ή εκπονείται από τον υποψήφιο/α.
  6. Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων, εφόσον υπάρχουν.
  7. Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας (εφόσον υπάρχουν)
  8. Φωτοτυπία των δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.
  9. Έως δύο (2) συστατικές επιστολές. Οι επιστολές μπορεί να είναι από μέλη ΔΕΠ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενήμερα για την επιστημονική πορεία του υποψηφίου/ας. Σε περίπτωση υποψηφίων με σημαντική επαγγελματική εμπειρία, οι επιστολές μπορεί να προέρχονται από άτομα που τους έχουν επιβλέψει επαγγελματικά.
  10. Ο,τιδήποτε επιπλέον κρίνει ο υποψήφιος/α ότι μπορεί να υποστηρίξει την αίτησή του. 

Η αίτηση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά (https://application.hua.gr/), εκτός από τις συστατικές επιστολές, οι οποίες αποστέλλονται με email (από τους κριτές) απευθείας στη γραμματεία (hpsd.sec@hua.gr), είτε αποστέλλονται ταχυδρομικά, είτε κατατίθενται αυτοπροσώπως από τους υποψηφίους/ες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τη γραμματεία. 

Όσες/οι υποψήφιοι επιλεγούν για φοίτηση στο ΠΜΣ, θα προσκομίσουν πριν την εγγραφή τους, δύο φωτογραφίες ταυτότητας στη Γραμματεία, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. 

Στη διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας, για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων, συμβάλλουν: 

Το πρόγραμμα απαιτεί την καταβολή τελών φοίτησης ύψους 2.400 € συνολικά. Οι υποψήφιοι/ες που θα επιλεγούν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 35 του Ν. 4485/2017. 

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ “Βιώσιμη Ανάπτυξη”: http://www.dhee.hua.gr/index.php/el/dhee-postgraduate-gr/dhee-msc-sustaindevelopment-el 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν, επίσης, να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. «Βιώσιμη Ανάπτυξη», καλώντας στο 210-9549107 (Δευτέρα- Πέμπτη, 13:30-15:30) ή με email στη διεύθυνση hpsd.sec@hua.gr. 

Παράταση ημερομηνίας λήξης υποβολής αιτήσεων έως 25/9/2020

Exit mobile version