https://www.spoudase.gr/arthra/?p_asid=6&p_asp_data=Y3VycmVudF9wYWdlX2lkPTM3NTg0JnF0cmFuc2xhdGVfbGFuZz0wJmZpbHRlcnNfY2hhbmdlZD0xJmZpbHRlcnNfaW5pdGlhbD0wJmFzcF9nZW4lNUIlNUQ9ZXhhY3QmYXNwX2dlbiU1QiU1RD10aXRsZSZhc3BfZ2VuJTVCJTVEPWNvbnRlbnQmdGVybXNldCU1QmthdGVnb3JpZXNfYXJ0aHJvbl8lNUQlNUIlNUQ9NTQwOSZjdXN0b21zZXQlNUIlNUQ9YXJ0aHJh
Συμβουλές

Τα οφέλη να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία στο Πάντειο

bookmark

 

Πάντειο Πανεπιστήμιο

To spoudase.gr είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης σπουδών στην Ελλάδα. Εδώ μπορείτε να αναζητήσετε Μεταπτυχιακά, Σεμινάρια και e-learning από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Δημόσια και Ιδιωτικά στην Ελλάδα.

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για Μεταπτυχιακά, Σεμινάρια, υποτροφίες και e-learning ακολουθήστε μας στο Facebook εδώ

Τα τελευταία χρόνια ανοδική τάση στην επιλογή των υποψηφίων έχουν τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πάνω στον τομέα της Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από την αύξηση των μορίων που είχαν τα τμήματα ψυχολογίας καθαρόαιμα και μη.

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο ελκυστικά προγράμματα τα οποία κερδίζουν τις επιλογές των απόφοιτων προπτυχιακού κύκλου, παρέχει το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών επιστημών και το τμήμα Ψυχολογίας το οποίο ιδρύθηκε το 1989.

Οι εξελίξεις στον υγειονομικό κλάδο και στην αγορά εργασίας κάνουν το Μεταπτυχιακό πάνω στις διάφορες ειδικεύσεις της ψυχολογίας απαραίτητο.
Η Ψυχολογική Επιστήμη έχει ένα ευρύ πεδίο εφαρμογών τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Το πεδίο αυτό φαί­νεται να διευρύνεται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα όπου ο παράγοντας «Ανθρώπινες Πηγές» αναγνωρίζεται πλέον ως ένας από τους καθοριστικούς δείκτες ανάπτυξης της χώρας.

Οι υποψήφιοι έχοντας τα εφόδια από τις προπτυχιακές τους σπουδές, την άρτια θεωρητική κατάρτιση  στους βασικούς κλάδους της Ψυχολογικής Επιστήμης (Ψυχοφυσιολογία, Νευροψυχολογία, Πειραματική, Γνωστική, Κοινωνική, Εξελικτική και Κλινική Ψυχολογία), την άσκηση των  στους βασικούς κανόνες και μεθόδους επιστημονικής έρευνας για την καταγραφή, κατανόηση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους στο Πάντειο στα Μεταπτυχιακά του τμήματος Ψυχολογίας

Το Μεταπτυχιακό με τίτλο “Ψυχολογία” που οργανώνεται από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου αξιοποιεί και εμβαθύνει την  θεωρητική και ερευνητική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται σε προπτυχιακό επίπεδο . Η αξιοποίηση της δραστηριότητας αυτής, μέσω της εκπαίδευσης φοιτητών σε μεταπτυχιακό επίπεδο φιλοδοξεί να προσφέρει στην επιστημονική κοινότητα δημιουργικούς και αυτόνομους ερευνητές ταυτόχρονα δε και αποτελεσματικούς επαγγελματίες στο χώρο των εφαρμογών.

Το ΠΜΣ απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε) στην «Ψυχολογία» (Master’s Degree in Psychology) με τις παρακάτω κατευθύνσεις.

Α) Κοινωνική Ψυχολογία των Συγκρούσεων

Συντονιστής: Γεράσιμος Προδρομίτης
Η Σύγκρουση αποτελεί κομβικό ζήτημα της κοινωνικής ψυχολογίας τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κοινωνικής και πολιτικής παρέμβασης. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές, μεθοδολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις των Συγκρούσεων σε διαφορετικά επίπεδα ανάλυσης (πχ ενδο-ατομικές συγκρούσεις και ταυτότητες, διαπροσωπικές συγκρούσεις, διομαδικές συγκρούσεις, συγκρούσεις κοινωνικών θέσεων και συγκρούσεις σε επίπεδο πεποιθήσεων και ιδεολογίας).
Η θεωρητική ενασχόληση και η ερευνητική πρακτική σε θέματα συγκρούσεων στα πλαίσια της κοινωνικής ψυχολογίας επιτρέπει τη μελέτη της κοινωνικής σταθερότητας και μεταβολής καθώς και της καινοτομίας.  Οι γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τούς δίνουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τόσο στο πεδίο της έρευνας στην κοινωνική ψυχολογία όσο και στη διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων σε πολλά πεδία της κοινωνικής ζωής (για παράδειγμα κοινωνική επιρροή και επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, διομαδικές σχέσεις σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, διαχείριση διαπροσωπικών συγκρούσεων). 

 Β) Θετική Ψυχολογία: Εφαρμογές Συμβουλευτικής

Συντονιστής: Αναστάσιος Σταλίκας
Αυτή η κατεύθυνση συνδυάζει τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας με την θεωρία πολυπλοκότητας και κοινωνικών δικτύων. Η έμφαση της Θετικής Ψυχολογίας στην ανάπτυξη των ταλέντων, κλίσεων, δυνατοτήτων και δυναμικών εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών δικτύων και στην αλληλοεπίδραση ατόμου και κοινωνίας. Σ’ αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο παρουσιάζονται τα θεωρητικά μοντέλα, οι ερευνητικές προσεγγίσεις και ευρήματα και οι εφαρμογές στο χώρο της συμβουλευτικής.
Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις στα παραπάνω πεδία μέσα από την εμβάθυνση στη βιβλιογραφία και την διεξαγωγή έρευνας, με έμφαση στη συμβουλευτική.  Η κατεύθυνση δίνει τη δυνατότητα στους/στις φοιτητές/τριες να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας ή να ασχοληθούν με παρεμβάσεις και επαγγελματικές εφαρμογές συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ατομικό, διαπροσωπικό, ομαδικό και διομαδικό πεδίο.

Γ) Ταυτότητα & Διαπρο-σωπικές Σχέσεις

Συντονίστρια: Σουλτάνα Μαντόγλου
Η αντίληψη εαυτού και η ταυτότητα των ατόμων διαμορφώνεται μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις, την υπαγωγή σε κοινωνικές ομάδες, καθώς και την άμεση, έμμεση, νοερή και συμβολική επίδραση του κοινωνικού πλαισίου. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις στα πεδία του εαυτού, της ταυτότητας και των διαπροσωπικών σχέσεων μέσα από την εμβάθυνση στη βιβλιογραφία και την διεξαγωγή έρευνας.  
Ο θεωρητικός και μεθοδολογικός εξοπλισμός που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τούς δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας ή να ασχοληθούν με παρεμβάσεις και επαγγελματικές εφαρμογές συμβουλευτικού χαρακτήρα σε ατομικό, διαπροσωπικό, ομαδικό και διομαδικό πεδίο.

Δ) Εφαρμοσμένη Γνωστική & Αναπτυξιακή Ψυχολογία

Συντονίστρια: Σταυρούλα Σαμαρτζή
Οι τομείς της Γνωστικής και της Αναπτυξιακής Ψυχολογίας ανήκουν παραδοσιακά στα κλασικά θεωρητικά αντικείμενα της ψυχολογικής επιστήμης.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διεθνώς ζωηρό ενδιαφέρον για τα παραπάνω αντικείμενα, το οποίο εκφράζεται τόσο στο πεδίο της έρευνας όσο και στων εφαρμογών. Στόχος της κατεύθυνσης είναι η εκπαίδευση στις θεωρητικές, μεθοδολογικές και πρακτικές προσεγγίσεις του γνωστικού και αναπτυξιακού τομέα, με έμφαση στις τελευταίες, δηλαδή στις δυνατότητες εφαρμογής στο πεδίο.  Οι εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές/τριες της κατεύθυνσης τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν στο πεδίο της έρευνας και των επαγγελματικών εφαρμογών που προκύπτουν από αυτήν.

Η Γραμματεία του Τμήματος Ψυχολογίας στεγάζεται στον 2ο όροφο του Παλαιού Κτιρίου του Παντείου Πανεπιστημίου
Tηλ: 210 920 1057, 210 920 1422, 210 920 1421
Ώρες υποδοχής Γραμματείας: κάθε Τρίτη 10:00 – 13:00

Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email