Site icon Spoudase.gr

Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων. Γαλακτοκομία – Οινολογία

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ – ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ» ιδρύθηκε και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (Μετονομασθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Π.Μ.Σ. «Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων. Γαλακτοκομία – Οινολογία» γίνονται δεκτοί κάτοχοι πτυχίου του πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. θετικών επιστημών και συναφών επιστημών της ημεδαπής και αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Οι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. – εφόσον επιλεγούν – υποχρεούνται να παρακολουθήσουν πριν την εισαγωγή τους, προπτυχιακά μαθήματα που θα ορίσει η Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ.

Το εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στις ειδικεύσεις: 1. «Γαλακτοκομία» ή 2. «Οινολογία». Οι απόφοιτοι της ειδίκευσης «Οινολογία» έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απόκτηση της Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος του Οινολόγου.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ι) ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ ΙΙ) ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ», καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους μεταπτυχιακούς φοιτητές να υποβάλλουν ηλεκτρονικά από 25 Μαΐου έως 15 Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γραμματείας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος: pms_etda@aua.gr τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά περιγράφονται στην ιστοσελίδα http://fst.aua.gr/el/node/313.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Τμημάτων Θετικών και συναφών Επιστημών της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με τους νόμους Ν. 2083/92 και Ν. 2327/95. Οι απόφοιτοι ΤΕΙ μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής του Π.Μ.Σ., σε περίπτωση όμως εισαγωγής τους ενδέχεται να παρακολουθήσουν ορισμένα προπτυχιακά μαθήματα που θα ορίσει η Συντονιστική Επιτροπή του προγράμματος.

Το εν λόγω Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα γνωστικά αντικείμενα:

  1. «Γαλακτοκομία»
  2. «Οινολογία»,

οι απόφοιτοι της παρούσας ειδίκευσης του Π.Μ.Σ. έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την απόκτηση της Άδειας Άσκησης του Επαγγέλματος του Οινολόγου.

Το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, σύμφωνα με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος, θα εισαχθούν μέχρι τριάντα (30) φοιτητές και στις δύο ειδικεύσεις. Οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές θα επιλέξουν στην αίτησή τους ειδίκευση με σειρά προτεραιότητας.

Οι σπουδές για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. του ανωτέρω προγράμματος διαρκούν τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Το κόστος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή ανέρχεται σε 4.000 ευρώ και για τα τρία εξάμηνα σπουδών. Ποσοστό έως 30% των μεταπτυχιακών φοιτητών που έχουν επιλεγεί με ακαδημαϊκά κριτήρια, μπορεί να απαλλαγεί από τα τέλη φοίτησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 35 του Ν. 4485/2017. Στο Π.Μ.Σ. παρέχεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και, για την ειδίκευση της Οινολογίας, παρέχεται και η δυνατότητα της μερικής φοίτησης.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε μη επικυρωμένα αντίγραφα. Η κατάθεση, όμως, των επικυρωμένων δικαιολογητικών πρέπει να γίνει κατά την ημερομηνία εγγραφής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Οργάνωσης και Συντονισμού του Π.Μ.Σ. αρμόδια κα Δ. Κομματά (τηλ.: 210-5294677, e-mail: pms_etda@aua.gr) και στην ιστοσελίδα του ΓΠΑ http://fst.aua.gr/el/node/276.

Exit mobile version