Site icon Spoudase.gr

Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών

Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών ιδρύθηκε με την πρόσφατη ένταξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που από το 1981 συνδέθηκε με την ανάπτυξη και την υποστήριξη του κλάδου στη χώρα.

Το Τμήμα έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και την έρευνα στους τομείς της ζωικής παραγωγής και της εκμετάλλευσης των αλιευτικών πόρων και των υδατοκαλλιεργειών, οι οποίοι υποστηρίζουν έναν στρατηγικό πυλώνα του πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας. Βρίσκεται στο Μεσολόγγι και διαθέτει υποδομές και επιστημονικό εξοπλισμό κατανεμημένα σε εργαστήρια.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τμήματος αποτελεί η γειτνίασή με: το μεγαλύτερο Ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο της Ελλάδας (Εχινάδες νήσοι), με το σημαντικό φυσικό εργαστήριο της Μεσογείου που είναι η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με έναν από τους μεγαλύτερους ποτάμιους υδροβιότοπους της Ελλάδας (Ποταμός Αχελώος και παραποτάμιες λίμνες) καθώς και η σημαντική δραστηριότητα και παράδοση στον πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά δίνουν στο Τμήμα ιδιαίτερο χαρακτήρα και προσφέρουν στους φοιτητές πολλές ευκαιρίες πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων που αποκτούν και προοπτικών εξέλιξης.

Προγράμματα σπουδών

Εργαστήρια

Exit mobile version