Τμήμα Ζωικής Παραγωγής Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών

  • panepistimio patron
  • ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ανενεργή
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
    ΠΟΛΗ:
    ΣΠΟΥΔΕΣ: Full-time
    bookmark
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
    • Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών ιδρύθηκε με την πρόσφατη ένταξη στο Πανεπιστήμιο Πατρών του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας που από το 1981 συνδέθηκε με την ανάπτυξη και την υποστήριξη του κλάδου στη χώρα.

      Το Τμήμα έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση και την έρευνα στους τομείς της ζωικής παραγωγής και της εκμετάλλευσης των αλιευτικών πόρων και των υδατοκαλλιεργειών, οι οποίοι υποστηρίζουν έναν στρατηγικό πυλώνα του πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας. Βρίσκεται στο Μεσολόγγι και διαθέτει υποδομές και επιστημονικό εξοπλισμό κατανεμημένα σε εργαστήρια.

      Συγκριτικά πλεονεκτήματα του Τμήματος αποτελεί η γειτνίασή με: το μεγαλύτερο Ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο της Ελλάδας (Εχινάδες νήσοι), με το σημαντικό φυσικό εργαστήριο της Μεσογείου που είναι η Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου-Αιτωλικού, με έναν από τους μεγαλύτερους ποτάμιους υδροβιότοπους της Ελλάδας (Ποταμός Αχελώος και παραποτάμιες λίμνες) καθώς και η σημαντική δραστηριότητα και παράδοση στον πρωτογενή τομέα. Όλα αυτά δίνουν στο Τμήμα ιδιαίτερο χαρακτήρα και προσφέρουν στους φοιτητές πολλές ευκαιρίες πρακτικής εφαρμογής των γνώσεων που αποκτούν και προοπτικών εξέλιξης.

      Προγράμματα σπουδών

      • Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών (Πτυχίο, 5 έτη φοίτησης)

      Εργαστήρια

      • Εφαρμοσμένης Οικολογίας Υδάτινων Οικοσυστημάτων
      • Χημείας
      • Εφαρμοσμένης Στατιστικής & Πληροφορικής
      • Βιολογίας
      • Υδατοκαλλιεργειών
      • Ιχθυολογίας & Ιχθυοπαθολογίας
      • Ποιότητας & Επεξεργασίας Αλιευμάτων
      • Εφαρμοσμένης Γενετικής & Γενετικής Βελτίωσης
    • Οι σπουδές στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών διαρκούν πέντε ακαδημαϊκά έτη, δηλαδή 10 εξάμηνα. Το εκπαιδευτικό έργο κάθε ακαδημαϊκού έτους αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το εκπαιδευτικό έργο σε κάθε ακαδημαϊκό έτος διαρθρώνεται σε χειμερινά και εαρινά εξάμηνα καθένα από τα οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον δεκατρείς πλήρεις εβδομάδες για διδασκαλία και εργαστηριακές ασκήσεις. Από τα δέκα συνολικά εξάμηνα τα πέντε (1ο , 3ο , 5ο , 7ο και 9ο ) είναι τα Χειμερινά και τα άλλα πέντε (2ο , 4ο , 6ο , 8 ο και 10ο ) είναι τα Εαρινά.

      Τα 9 πρώτα εξάμηνα διατίθενται για μαθήματα, ενώ το 10ο εξάμηνο είναι αφιερωμένο στην εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας, η οποία είναι υποχρεωτική για όλους τους φοιτητές. Μεταξύ των μαθημάτων υπάρχουν τα υποχρεωτικά, η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου, καθώς και τα μαθήματα επιλογής που ο φοιτητής επιλέγει ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση των οποίων αποτελεί, επίσης, προϋπόθεση για τη λήψη του πτυχίου. Η επανεγγραφή των φοιτητών και η δήλωση μαθημάτων σε κάθε εξάμηνο είναι υποχρεωτική και γίνεται στη Γραμματεία του Τμήματος.

      Για τα περισσότερα μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε εξάμηνο προβλέπονται συνήθως τρεις ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και δύο ώρες εργαστηριακών ασκήσεων ή φροντιστηρίων την εβδομάδα. Η παρακολούθηση των εργαστηριακών ασκήσεων και των φροντιστηρίων είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές και δεν επιτρέπονται περισσότερες απουσίες από το 1/5 του προβλεπόμενου αριθμού τους.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

      Αφήστε μια απάντηση

      Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
      ΆΡΘΡΑ
      Share on Facebook Tweet Pin it Share on LinkedIn Send email