Site icon Spoudase.gr

Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει έδρα την πόλη της Άρτας. Το τμήμα λειτουργεί σε δύο σύγχρονα κτήρια στην Πανεπιστημιούπολη των Κωστακιών στην Άρτα. Με 20ετή ακαδημαϊκή διαδρομή (ίδρυση 26-5-1998), με πάνω από 1000 ενεργούς φοιτητές, 15 μέλη ΔΕΠ, μεταπτυχιακό και διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών και 3 ερευνητικά εργαστήρια με διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, το τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών αποτελεί ένα ενεργό κύτταρο παραγωγής γνώσης και ευκαιριών για τους νέους που επιδιώκουν μια επιτυχή καριέρα στον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Το Τμήμα δεσμεύεται για την παροχή υψηλής ποιότητας σπουδών στους φοιτητές του, σύμφωνα με την πολιτική ποιότητας του ιδρύματος.

Στόχος του τμήματος είναι η προώθηση των επιστημών της πληροφορικής, των υπολογιστικών συστημάτων και των τηλεπικοινωνιών, καθώς και των εφαρμογών αυτών. Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονες υποδομές στο campus της Πανεπιστημιούπολης της ιστορικής πόλης της Άρτας.

Βασικός στόχος του Τμήματος αποτελεί η ανάπτυξη έντονης ερευνητικής δραστηριότητας σε σύγχρονες περιοχές της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, και η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα για την προσέλκυση εξωτερικών πόρων.

Αποστολή του Τμήματος είναι η παροχή εκπαίδευσης, τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης υψηλού επιπέδου, καθώς και η ανάπτυξη επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας σε αναδυόμενους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, με σκοπό τη δημιουργία στελεχών υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Η δισδιάστατη προσέγγιση των αντικειμένων της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, επιτρέπει την δημιουργία επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση και ελκυστικότητα στην αγορά εργασίας.

Οι Καθηγητές του Τμήματος διαθέτουν μεγάλο πλήθος δημοσιευμένου έργου σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, έχουν αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με συναφή τμήματα εξωτερικού και συμμετέχουν σε επιστημονικές επιτροπές διεθνών περιοδικών και συνεδρίων εγνωσμένου κύρους.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του Τμήματος κατοχυρώνονται με το Π.Δ. 44/08-04-2009 και είναι ισότιμα με αυτά των αποφοίτων συναφών Τμημάτων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Exit mobile version