Site icon Spoudase.gr

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Αποστολή του Τμήματος είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης, παράλληλα με την κατάρτιση Οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Ιστορικά στοιχεία

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύθηκε το 1996 και λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999. Αποστολή του Τμήματος είναι η ανάπτυξη της Οικονομικής Επιστήμης, και η κατάρτιση οικονομολόγων, ικανών να μελετούν και να εφαρμόζουν τις οικονομικές θεωρίες, συμβάλλοντας στην πρόβλεψη των οικονομικών φαινομένων και στην ανάπτυξη παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Ανθρώπινο δυναμικό

Το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος, προσφέρει διδακτικό και ερευνητικό έργο στο γνωστικό πεδίο της Οικονομικής Επιστήμης. Η υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα των μελών του Τμήματος εγγυάται το επιστημονικό κύρος και τη διδακτική επάρκεια του διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού που στηρίζει με απόλυτη επιτυχία τα προσφερόμενα προγράμματα προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού κύκλου σπουδών.

Προπτυχιακές σπουδές

Το πρόγραμμα προπτυχιακού κύκλου σπουδών διαρκεί 8 ακαδημαϊκά εξάμηνα και παρέχει στους φοιτητές μας τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ δύο κατευθύνσεων ειδίκευσης. Αυτές είναι: «Οικονομική Ανάλυση και Πολιτική» και «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ποσοτικές Μέθοδοι».

Ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια φοίτησης: οκτώ (8) εξάμηνα.

Exit mobile version