Site icon Spoudase.gr

Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ιδρύθηκε το 2013 και προέκυψε από τη συγχώνευση δύο Τμημάτων, του Τμήματος Εφαρμογών Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο και του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο άνοιξε τις πύλες του το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 και οι πρώτοι απόφοιτοι πήραν πτυχίο τον Οκτώβριο 2003.

Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων λειτούργησε το ακαδημαϊκό έτος 1996-1997 με τους πρώτους πτυχιούχους να βγαίνουν στην αγορά εργασίας το 2000.

Από τη συγχώνευση προέκυψαν δύο κατευθύνσεις με χωριστό αριθμό εισακτέων, από τις οποίες η πρώτη διαθέτει δύο κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

α. Διοίκηση Επιχειρήσεων

α.1. Διοίκηση Επιχειρήσεων

α.2.Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και την Οικονομία

β. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ως εκ τούτου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων διαθέτει πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα οικονομίας, διοίκησης και τουρισμού καθώς και ισχυρή γλωσσική συνιστώσα με προσφερόμενες τέσσερις ξένες γλώσσες.

Σκοπός του Τμήματος είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές το γνωσιακό υπόβαθρο που απαιτείται για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της αγοράς εργασίας στους τομείς της διοίκησης, της οικονομίας και του τουρισμού, καθώς και της παροχής γλωσσικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Το Τμήμα στελεχώνεται από μόνιμο και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό με διεθνή ερευνητική δραστηριότητα και συμμετέχει ενεργά στο επιστημονικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ διαθέτει θεσμοθετημένο ερευνητικό εργαστήριο (Επος-Εργαστήριο Επικοινωνίας και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς) και ηλεκτρονικό επιστημονικό περιοδικό (InternationalJournalofLanguage, TranslationandInterculturalCommunication). Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει διοργανώσει πέντε διεθνή συνέδρια και πολλές ημερίδες με θεματικές που άπτονται της οικονομίας, της διοίκησης, των ξένων γλωσσών και του τουρισμού. Επιπλέον, το Τμήμα συνεργάζεται με ευρωπαϊκά τριτοβάθμια ιδρύματα σε επίπεδο προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+ παρέχοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα για σπουδές και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό και παρέχει στους αποφοίτους κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

To Τμήμα στοχεύει στην επιτυχή ένταξη των αποφοίτων στον κόσμο των επιχειρήσεων και στην ευρύτερη αγορά εργασίας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με επιπλέον εφόδια τη γνώση ξένων γλωσσών και την ευαισθησία στη διαπολιτισμική επικοινωνία.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στεγάζεται στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα, οι οποίες προσφέρουν ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αμφιθέατρα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια πληροφορικής.

Exit mobile version